Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Skąpana w słońcu 07:56, 02 sie 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
No i floksy

Też kupiłam rutewkę w tym roku - białą. Wygląda ślicznie ale nie wiem jak będzie z zimowaniem. Twoja różowa też mi się baaardzo podoba; bedę jej szukać
Co to za odmiana floksa na ostatnim zdjęciu? Mam podobny albo nawet ciemniejszy, i nie wiem co za odmianę kupiłam. Zdjęcie wstawię później.
Ogród Mirelli 23:28, 01 sie 2015

Do góry
No cudne te rozchodniki dostałaś. I jakie zdrowe jak będą miały taki kolor to ja się piszę na odnóżkę przy rozmnażaniu
A floksy - cud malina. Ja dostałam od Napi białe ale w tym roku nie zakwitną - może w przyszłym.
Perowskia rośnie wysoko i lubi suche i słoneczne stanowiska - tyle o niej wiem.
A co to za zaprzyjaźniona szkółka ?
Ogród Mirelli 22:57, 01 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
A dzisiaj kupiłam floksy na rabatę bylinową. Bardzo mi się podoba ich kolor

Teraz robię zdjęcia tabliczek, żeby nazwy i odmiany roślin przyswoić

Ja tez musze koniecznie kupić floksy. Tak mi się podobają..
Skąpana w słońcu 22:46, 01 sie 2015

Do góry
lilia napisał(a)

Zamieściłam zdjęcia tych liliowców w swoim wątku, aby Ci nie zaśmiecać.
Nazw niestety, nie znam.
Zerknij i powiedz, czy Ci się podobają.

Floksy zakupiłaś cudne, o jeżówkach nie wspomnę

Byłam
Skąpana w słońcu 22:38, 01 sie 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Edytko, u mnie to głównie są z różami i jeżówkami bo tych roślin mam najwięcej. Na rabacie z iglakami też będą łądnie wyglądac. One kiedy nie kwitną wyglądaja jak trawy i nadaja nasadzeniom lekkośći.

Jakie odmiany zamówiłaś ?

Zamieściłam zdjęcia tych liliowców w swoim wątku, aby Ci nie zaśmiecać.
Nazw niestety, nie znam.
Zerknij i powiedz, czy Ci się podobają.

Floksy zakupiłaś cudne, o jeżówkach nie wspomnę
Skąpana w słońcu 22:32, 01 sie 2015

Do góry
No i floksy

Ogród tworzony z pasją 20:19, 01 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Karol bardzo ładny masz ogród
Rabata z trawami super mi się podoba. Nigdy nie miałam traw w ogrodzie, ale tym roku trochę ich posadziłam pod wpływem O

Ja też pod wpływem Ogrodowiska dosadziłem trawki i hosty. Floksy muszę jeszcze zakupić i cebulowe na jesieni
Ogród na górce w zakolu wiślanym 19:28, 01 sie 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)
Floksy .

Niezawodny len .

Reniu, skąd miałaś nasiona? Ja chcę na przyszły rok. W necie nie znalazłam.
Ogródek Iwony 19:00, 01 sie 2015

Do góry
Bonica nieprzerwanie kwitnie.

Wtórują jej floksy różowe. Za chwilę będą kwitnąć też białe:

Pod jodłą zdążyłam jeszcze przed wyjazdem uporządkować nasadzenia. Wykopałam z pomocą M pigwowiec, marcinki, przesadziłam biało - zielone hosty i przygotowałam miejsce pod dwie anabelki - jedna już tu rosła

Okazało się, że sąsiadka gotowa byłą się wymienić na inne roślinki, bo u niej hortensje kiepsko w przeciągu rosły. Znalazły miejsce u mnie - zamiana roślinek, zanim się nie rozmyśliła. Wybrała sobie dwie szałwie i nachyłki

Anabelki przycięłam, aby się tak nie męczyły i mocno podlewam
Jak tu teraz pusto A za rok będzie już busz. Moja anabelka ma rok Teraz będą trzy wkoło jodły
Ogród Mirelli 18:38, 01 sie 2015

Do góry
Floksy w super kolorkach, ja kupiłam kłącza, miały być niebieskie, a są różowe.
Perowskię mam, raczej z tych nieporządnych. Urósł duży krzaczor, muszę dać z przodu niskie iglaki, bo u mnie dół krzewu ma nieatrakcyjny, jakiś łysy.
Ogród na górce w zakolu wiślanym 18:29, 01 sie 2015

Do góry
Floksy .

Niezawodny len .

Ogród Mirelli 17:07, 01 sie 2015

Do góry
A dzisiaj kupiłam floksy na rabatę bylinową. Bardzo mi się podoba ich kolor

Teraz robię zdjęcia tabliczek, żeby nazwy i odmiany roślin przyswoić

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:56, 01 sie 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Irena -Aco to wszystko do przesadzania ? , no nie żartuj. krzewy przycinać a byliny zostawić. floksy mniam mniam.nabywam juz drugi rok.a jeszcze mam obiecane cudne odmiany.

Alinko muszę, bo nie trafione miejsca, rośliny marnieją, inne znowu tak bujnęły, że nie widać kolejnych, takie latanie będzie znowu, a cięcia mam od groma, kiedyś skończę kupię te nożyce, jak ty, będzie szybciej...wiesz co, tyle fociłam u ciebie i nie pamiętam, gdzie masz wilczomlecze, te co od ciebie dostałam, u mnie zakryły płotek z cisów
Pomóżcie wyczarować mi ogród 07:40, 01 sie 2015

Do góry
Hej Viola Dawno mnie u Ciebie nie było, a tu wątek pędzi jak nie wiem co Fajne masz te floksy, i wisienkami też się zachwycam. Ja miałam w tym roku wpadkę z wiśniami. Kupiłam i posadziłam 3, potem mi wszystkie padły. Gość w szkółce mi wymienił na nowe, ale nie miał już wysokich jak chciałam. No i taka jestem nie do końca zadowolona. Twoje piękne są
Bajkowy ogród Weroniki 23:29, 31 lip 2015

Do góry
Witam Weroniko ,jak zwykle nawzdychac sie nie moge ,piekne te floksy ,ja mam biale i nie pachna a jednak zapach w ogrodzie to podstawa chyba nie wytrzymam i cos z tych floksow dokupie sobie ,tylko bede profilaktycznie pryskac w przyszlym roku. Ale ta Nostalgia cudo ,czy ona pachnie?
Rododendronowy ogród II. 21:59, 31 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Muszę przemieszac floksy z marcinkami i wogóle trochę tam pozmieniac. Nie jest fajnie bo rh za wielkie i nawet jak cos między nimi rośnie to i tak nie widac.
i tak zrobisz jak chcesz hi hi hi ale uważamy ze jest oblednie a i jeszcze jedno pokazałem Andrzejowi kogo to jest to nie był wstanie hi hi hi a jak mu powiedziałem to bogdzi a od kiedy ma byliny przeciez mówiła zawsze ze nie ma bylin hi hi hi
Rododendronowy ogród II. 21:42, 31 lip 2015

Do góry
Kondzio napisał(a)
chyba żartujesz przeciez to je powalające wlasnie rozmawiam z Andrzejem i nie możemy sie napatrzeć

Muszę przemieszac floksy z marcinkami i wogóle trochę tam pozmieniac. Nie jest fajnie bo rh za wielkie i nawet jak cos między nimi rośnie to i tak nie widac.
Rododendronowy ogród II. 21:13, 31 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Na początku rabaty po prawej idąc w stronę stawu rzuciłbym jakąś plamę bylin, floksów jeżówek, bo tam brakuje teraz koloru, chociaż jakaś kępa bylin jest tam widoczna, ale trudno mi zidentyfikować co to

Tam są też floksy ale strajk zrobiły i nie zakwitły choc pomalutku zaczynają a za chwilę mają tam zakwitnąc żółte rudbekie a potem juz na jesieni malinowe marcinki. No i jeszcze lilie są na samym przodzie z dużymi pąkami. Nie da sie unknac małych okresów kiedy cos nie zakwitnie tam gdzie by sie chciało no chyba zeby z doniczkami biegac a to juz przerabialam z rózami w doniczkach ale zrezygnowałam bo je wiatr wywracał.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:48, 31 lip 2015

Do góry
Floksy tymczasowo, ale przynajmniej nie muszę podlewać dwóch doniczek

Mgła się robi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies