Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Rododendronowy ogród II. 09:10, 13 maj 2015

Do góry
Niepachnąca kalina to może Eskimo

Wypatrzy ucięcie, ale już jest po ptakach

Wczoraj kosił na tempo przed wieczorkiem.. to nie widział
Rododendronowy ogród II. 07:08, 13 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pachnie rzeczywiscie niesamowicie a na ogrodzie pachnie tez kalina.[img
a ta nie pachnie ale jest piękna.

Bardzo mi się podoba to miejsce, jest cudownie. Zawsze mi się podobał taki wodospadzik, a twój jest taki, nie wiem jak to powiedzieć, klimatyczny, romantyczny, poprostu cudowny. Bez przesady, taki naturalny. Pięknie to urządziłaś.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:26, 13 maj 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Izuś, ale ta kalina piękna, fajna taka w formie drzewka . Niesamowicie te schody wyglądają. Lubię takie niestandardowe rzeczy w ogrodach, no i jeszcze ta cegła dodatkowo dodaje uroku, a jak za chwilę zatoną w hostach to dopiero będzie bajka .

Chwilę przed zrobieniem zdjęcia schodki i tarasy tonęły w ...chwastach
Fotka zaraz po pieleniu
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:07, 13 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Dopiero teraz zauważyłem u Ciebie te spadki Ale to idealne rozwiązanie, bo niskie rośliny dzięki temu są wyeksponowane Kalina wygląda pięknie - o wiele lepiej wygląda w formie drzewa niż wiekiego krzewu

Lepiej późno niż wcale Tak mówią
Podobają mi się te moje skarpy, ale wciąż próbuję właściwy dobór roślin, nie wszystko chce na nich rosnąć. Siłą rzeczy tam jest bardziej sucho.
Bajkowy ogród Weroniki 23:57, 12 maj 2015

Do góry

Zaczyna kwitnienie KALINA najpierw cytrynowa a potem biała.

Ostro kwitnie KUKLIK,

SERDUSZKA,

DABRÓWKA.

Rododendronowy ogród II. 23:31, 12 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pachnie rzeczywiscie niesamowicie a na ogrodzie pachnie tez kalina.

zaglądam i trzymam rękę na pulsie względem rh, ale co tam rh jak takie widoki są absolutnie cudowne

pozdrawiam, nic Bogdziu nie wymarznie nie ma prawa
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:29, 12 maj 2015

Do góry
Agatko na tej dużej części zaczęliśmy właśnie od

3 dębów 1 grabu 1 jesiona 5 wierzb płaczących 3 modrzewie europejskie 4 klony 1 metasekwoja 2 jarzębiny 1 sumak 6 świerków serbskich 3 srebrne 4 zwyczajne 3 sosny czarne 1 jodła balsamiczna 4 magnolie 2 czereśnie 1 morela 1 brzoskwinia 6 jabłoni 5 brzóz 2 derenie 2 rokitniki 1 wiśnia 1 głóg 1 morwa czarna i masę żywotników i jałowce

no i krzewy kalina żylistek krzewuszka pęcherznice hibiskusy forsycje złotlin perukowce, masę bylin itd. ale na razie małe i nie wiele widać trzeba czasu.

Ale dziękuję, że pomyślałaś o mnie, może na jesieni zgłoszzę się po brzózki - jeszcze pomyślę
Działka wkoło Lubczyka :) 22:19, 12 maj 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Ten projekt wyżej jest super, w rogu pewnie kalina eskimo, ja by zasłonić się od przechodniów dałabym miedzy drzewkami iglaki

Właśnie działam nad tym projektem, pomału to idzie, bo jedynie jak wracam z pracy coś tam dłubię ulica nie jest za mocno ruchliwa, więc nie ma potrzeby się tam osłaniać-może jedynie przed wiatrami, bo tu jest wygwiździejewo!
Rododendronowy ogród II. 21:49, 12 maj 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)

Pachnie rzeczywiscie niesamowicie a na ogrodzie pachnie tez kalina.

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 17:20, 12 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Po kwitnieniu

tak, wiem ze taka jest regula dla kwitnących wiosną ale kalina ma mlode przyrosty jeszcze zanim przekwitnie i musialabym teraz obciąc wszystko a są juz spore..
tak trzeba ?
a kwiatostany po kwitnięciu się usuwa ?
Ogród Mirelli 16:12, 12 maj 2015

Do góry
Nie mam jeszcze co dużo pokazać, ale cieszy mnie każda roślinka, która kwitnie.
Jednak obserwując mój ogród bardzo dużo się w nim zmienia i będzie coraz lepiej i myślę, że ładniej

Mała kalina

Mały bez
Hortensjada 15:44, 12 maj 2015

Do góry
Kalina cudna
Igiełkowy ogródeczek 14:45, 12 maj 2015

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Lilaki i kalina teraz zachwycają:

A jaką masz kalinę. Ostatnio strasznie za mną chodzi kalina. Cudna jest i ślicznie masz.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:17, 12 maj 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Pierwsze peonie drzewiaste.............jak zakwitną obie to bedzie szał, póki co jedna dopiero pokazuje kwiaty

Ależ piękne! i ta kalina na pniu mnie kusi, mam dla niej miejsce, ale jak ona wyglada po przekwitnięciu? w końcu porcja zdjęć, śliczne tulipany i żurawki, kolor mnie zachwycił
Igiełkowy ogródeczek 14:11, 12 maj 2015

Do góry
Lilaki i kalina teraz zachwycają:

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:58, 12 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kalina i piwonie zachwycające.

Mnie też sie podobają
Buziam!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:55, 12 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Hmm... moja eskimo pachnie tylko minimalnie. I nie przebarwia się jesienią, bo ma pół zimozielone liście. Części z nich w ogóle nie zruca na zimę. Twoja to nie przypadkiem szczepiona kalina burkwooda? Eskimo jest śnieżnobiała, a mam wrażenie, że Twoja ma nieco różowe na początku pąki.

Może to nie Eskimo- coraz bardziej mnie obie z Małą Mi przekonujecie ale... na pewno to nie jest kalina brukwooda bo ona nie zawiązuje owoców a kalina brukwooda ma owoce po przekwitnieciu, musze poszperać w odmianach, może ją zidentyfikuje
Jaka by nie była jest piekna i bardzo mnie cieszy
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:42, 12 maj 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Śliczna kalina, wyobrażam sobie jak musi pachnieć.

Iwonko - bardzo intensywnie i z tego powodu wg wiedzy Ani -Małej Mii Zielonej Marty to chyba jednak nie jest Eskimo....ona przedogrodowiskowa wiec nie zapisałam nazwy.. ale poszukam ...
Pozdrawim i ciesze sie że wpadłaś do mnie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:25, 12 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Pogapiłam się na śliczne widoczki, szczególnie połączenie host i niezapoimnajek mnie urzekło spotkanie w takim towarzystwie musi byc udane i słodkie dzieciaczki
Jak nazywa się nowa hortensja, fajny kolor liści? moje 3 krzewiaste też nie kwitną, ale 2 tak i to co rok

Pola niezapominajkowe tez uwielbiam i co roku będę je powiększać

Spotkanie było super, co ciekawe z Kasia mamy nie tylko tak samo na imię ale i na nazwisko , nawet telefony mamy takie same i nasi mężowe też Najlepiej że mąż zażartował że Daria mogła by nazwisko zachować przy takim połączeniu , a wieczorem mała w płacz ze ona nie chce sie jeszcze zenić
Horta jest bombowa, pierwszy raz taka widziałam i nazywa się hortensja piłkowana Golden Sunlight Świeci niesamowicie na nowo powstałej rabacie . Na srodku jest kalina, po lewej horta a po prawej też dający po oczach złotlin

Działka wkoło Lubczyka :) 08:17, 12 maj 2015

Do góry
Ten projekt wyżej jest super, w rogu pewnie kalina eskimo, ja by zasłonić się od przechodniów dałabym miedzy drzewkami iglaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies