Ładne kępki masz takie gęste. Ja jeszcze nie ciełam. Widzę zielone czupryny traw. U was dłuższy sezon.
Jak oglądam wątki z południowej Polski to w kompleksy wpadam.
Ten mój trawnik na foto to roczniak ,więc nie wertykulowałam i po nawozie i wodzie ładnie już wygłąda. Na drugim po zabiegu zrobiłam dosiewkę więc jeszcze trochę aby wyglądał dobrze
Tak białe świecą z daleka
No patrz tym robalom to przymrozki nie przeszkadzają,wrr!
Tak wszystko wyczyszczone jak to ci się udaje.
Szczerze to ja jeszcze czyścić nie mogę bo u mnie opoznienie wiosny ze względu na duże mrozy a później obfite opady śniegu.
Wiem że masz zarys ogrodu rozpisany na rośliny obym ja tak mogła ją tompchambgdzie się da i mam galimatias mój
Miałaś szczęście z tymi cebulami. Szczególnie te hiacynty chętnie bym też zakupiła.
Muszą sprzedać przed świętami nie będą trzymać w magazynie. Ja tam nie mam szczęścia w Biedrze. Już wcześniej w Lidlu.
Dlaczego nie odpowiednia pora sądź nie zmarnują się. Dziwne, że tulipany były. Ja nie wiedziałam do jakiegoś czasu, że lilie można później w czerwcu posadzic i zakwitną.
Kasiu u mnie też zaczyna dopiero wszystko kwitnąć. Tylko hiacynty w pełnym słońcu ta kępka kwitną. Reszta to dopiero wychodzi.
Przylaszczki ładne niebieskie kwiatuszki. U mnie zawilce wiosenne białe się pokazały nigdy ich nie sądziłam albo z kora przywiezione albo ptaki przyniosły.
Pojadę w czwartek aby dokończyć pracę różane. I wszystko nawieźć.
Kasiu już pisałam region przepiękny. Rośliny mają specjalny mikroklimat na tej wyspie wszystko co sobie zyczs. Woda, ciepelko czego im trzeba wiecej. Widziałam ogromną metasekwoja mam nadzieję, że moja też taka urośnie kiedys. Różaneczniki stare egzemplarze ale jakie kwitnące.
Odnośnie tych motyli, czy one sobie fruwają na wolności czy w tej szklarni dużej. Te owoce południowe dobry pomysł a te motyle zwabić ale u nas nie ma takich piękności.
Bardzo mi się stokrotki podobają, ale nigdy ich nie kupiłam sama nie wiem dlaczego. Kupiłam nasiona aby zasiać i też nie zasiałam.
Marzy mi się taka łąka późną jesienią u stokrotki rosną takie polne. Nigdzie nie ma takich.
Muszę jeszcze donice obsadzić przed świętami na balkonie bratki mam a jutro kupię może stokrotki.
To też kupiłaś niedrogo
Ja lubię te orientalne , chociaż mam teraz najwięcej białych i te też chyba mi się bardziej podobają ,bo szybko się rozrastają ,no i świecą z daleka
Te moje też mają spore doniczki,na pewno w gruncie odżyją
Ja w zeszłym roku takie ciemierniki kupowałam po 10 zł zaschnięta ziemię miały kupiłam tylko 3 szt. Posadziłam do gleby do połowy lipca kwitły.
Teraz żałuję,że wszystkich nie kupiłam 7 szt jeszcze pani mi mówi kup pani po 7 zł te 4 ale miałam inne zakupu i ciężki do dźwigania.
Teraz kwitną pięknie. Moje z balkonu wczoraj posadziłam na działce jeszcze mam jednego na balkonie. Białe ciemierniki są wg mnie najładniejsze.
Zobaczysz jak będą ładnie kwitły. W donicach mają ograniczenie w korzeniu.
Moje były posadzone w dużych donicach wyciągnęłam z donic i po wierzchu ziemi miały pajęczynę z korzeni.
Kasiu nie mam zakwasow. Dosyć dużo sie ruszam,ale nie tak jak wczoraj. Mimo że pracowałam na kolanach z podkładka to jednak trzeba wstać.
Jak już zaczęłam prace chciałam zrobić jak najwięcej to za dużo dla mnie.
U nas dzisiaj raz słońce raz chmurki trochę wiatru ok 10 stopni na plusie.
Samoloty latają nad głową, Okęcie zmieniło pasy ladowania i takie kobyły leca, szyby się trzęsą w oknach.
Danusiu tak się dzisiaj styrałam, że mam dosyć.
Połowę róż opatrzylam na lato. Powycinałam suche, kopczyki rozgarnelam w żwirze musiałam zebrać ziemię z kopczyków i podziałem nawozem. Kupiłam w Lidlu 2 paczki i jeszcze w obi 3 paczki myślę, że wystarczy i na drugi podsiewu w czerwcu.
Pierwszy raz i ostatni kopczykowalam zawsze przykrywalam donicami. Jakie to jest chrzanienie nigdy w życiu. Donica przykryje wiosna odsłonie i po robocie.
POd donicami są w lepszej formie niż w kolczykach.
Dzisiaj eM zauważył, że trzeba będzie jedną lub dwie wysokie sosny wyciąć przez ten mokry śnieg jedna pochyliła się na drugą sosnę i ta na następną.
Mam sporo szkód, ale to już po świętach.
U mnie dopiero krokusy kwitną i to byle jak może w przyszłym roku będzie lepiej.
Zaczyna mi Kwitnący chyba bodziszek czerwony Max frei