Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:32, 07 lis 2012

Do góry
Irenko ufff jestem już na bieżąco Czy Ty się do psiej budy na zimę przeprowadzasz???? A wierszyk Hani musisz sobie oprawić

Ja nie susze pościeli na plocie - noszę do pralni z maglem Wlę zapach magla niż wiatru
Reszta prania najpierw podsuszana w suszarce wisi w pralni na przenośnej suszarce. Schnie niesamowicie, bo pralnia niepowo na piętrze z oknem dachowym ): pralnia oddzielona drzwiami przesuwanymi od dużej łazienki
Bałagan mam w pomieszczeniu przy garażu dedykowanym dla ogrodu ale kosiarka stoi w garażu bo już się tam nie mieści Biale kanapy nawet pionowo tam upchneliśmy. Na regałach wszelkie nawozy i akcesoria. I tak skrzynka z narzędziami ogrodniczymi - sekator, widełki, łopatki stoi przed drzwiami wejściowymi, bo muszę je mieć zawsze pod ręką.... A skrzyneczka derwniana ze sklepu gardenarium to ładnie wyglada a w niej bentleye
Doniczki plastikowe wyrzucam do pojemników z plastikami lub odwożę do miejscowego ogrodnika. Zstawiam tylko wielkie, bo zwykle komuś się przydadzą
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:55, 07 lis 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

no jest, bo już się bałam, że znowu do budy mus wejść i Izę szukać tym razem!
ale my tu o szkieletach listopadowo nawijamy

Irenko ... oszaleć można i jak człowiek tak na klatę weźmie wszystko na raz to wychodzi mu, że my obnażone do budy ... a po burzy mózgów i wodach termalnych z budy szkielet ostanie ... a szklarnia na front przejdzie by był ład i ład-nie by było ... apropo tych ostatnich to choć ja z padołu czarownic to czarownica Madżenka jakimś cudem ma taki ład i tak ład-nie ... i lubieżnie nieskromnie świeci w podłodze przy ogniu siem wylegując i owym ładnym ładem się delektuje ... w konfrontacji zerknełam na swoje areały ... i też świecę tylko oczami ... płona mi lica tylko ze wstydu ... nic tylko zniknąć )))) ...

sama prawda, tylko prawda...o Madżence, ale i u ciebie niczego nie brak, to nie znikaj!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:03, 06 lis 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
przed czym tu się bronić ... też mam fobię, że każdy rodzaj zabudowy choćby szkieletowej zabierze mi cenne światło ... u mnie wręcz do leczenia ... ale roletka problem rozwiązuje ... a jednak w słoneczne dni z dziurą ozonową jakby taka pergolka to oczywista ... konieczność

W trakcie budowy domu nauczyłam się, że każdy element należy 15 razy przemyśleć.. Bo jak już się zabetonuje to koniec.... Dlatego projekt domu powstawał dwa razy....
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:01, 06 lis 2012

Do góry
tomgroch napisał(a)

A ja miałam przyjemność obejrzeć Wasz ogród w czerwcu razem z Martą i byłam zachwycona.
I tylko żałuję, że jesteście tak daleko od nas bo jesień i jej barwy powodują, że chciałoby się z tego ogrodu nie wychodzić.
Szykuj już karteczki na opłaty. Bo utrzymanie takiego ogrodu w takim stanie na pewno wymaga mnóstwa nakładów. Ja jestem pierwsza jak tylko będę w tamtych okolicach i za takie widoki z przyjemnością zapłacę.
Cieszę się, że wreszcie w Polsce powstają takie ogrody, których nie powstydziłaby się Anglia.

Dzięki Hanno za komplementy . Ogrody angielskie są jak dla mnie najpiękniejsze, chociaż wcale nie muszą być związane z Anglią . Piękne ogrody są też w USA i innych krajach anglojęzycznych. No właśnie anglojęzycznych ...., czyli jednak Anglia
Bileciki w planie są ale to dopiero za 5-10 lat, gdy ogrody dojrzeją, rozrosną się jeszcze. Może jakaś infrastruktura dojdzie ? Plany są, ale realizacja ich jeszcze trochę zajmie. Polska to nie Anglia (ani nawet Irlandia ), więc w tej dziedzinie jest wciąż pod górkę.
Wprawdzie kupić już można wszystko, ale nie wszyscy wiedzą co z tym zrobić. Najgorsze jest to, że są to często, tzw fachowcy (projektanci i inni architekci), bo przecież amator ma prawo eksperymentować do woli. Projektowanie ogrodów i zieleni nie wymaga żadnych uprawnień (umiejętności chyba też nie ) i niestety to widać.
Oj trochę pomarudziłem, ale właśnie wpadł mi w ręce projekt pewnej Pani "mgr inż. arch. kraj." i jestem załamany !

Super, że są już tacy ludzie w Poslce, ktorzy tworzą ogrody pokazowe. Musimy się na kimś wzorować Do Angli nie każdy dojedzie a do Kotliny bliżej
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 21:58, 06 lis 2012

Do góry
tomgroch napisał(a)
Bambusy wyglądają dobrze jak na pierwszy sezon. Trochę gorzej, że otwarta przestrzeń jest. Po zimie mogą być mocno wysuszone. Jeśli chodzi o kostkę, to hmmm.... no poradzi sobie z nią. Ja widziałem młode kiełki wyrastające z ... asfaltu !

Oglądalam te zdjęcia.... Brrr muszą bambusy zostać wyeksmitowane.... Bo bariera nie została wkopana, leży w garażu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:55, 06 lis 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
ciofam ... ciofam ... 10 stron wyciofałam żeby się zorientować, że na 931 som ... pergoletki ... no i już wiem o co chodzi i mówię ... cudna ... cudna ))

Mniam mniam M już przekonany , a wzbraniał sie strasznie!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:55, 06 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Ba jeszcze takiej edukacyjnej reklamy wówczas nie było

Masz rację!!! Na wiosnę jestem już wyedukowana
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:54, 06 lis 2012

Do góry
Hogata napisał(a)

Agata, ja dziś 20 minut jak głupia stałam w kolejce do totka

Dobre! Ale mnie rozbawiłaś. Ja nigdy nie wierze w wygraną i chyba dlatego nie gram. Ale fajnie tak od czasu do czasu.

No to jak tyle osób marzy o 50 mln to jak szczęściu dopomóc??????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:53, 06 lis 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Marzena, niesamowita okazja. Było warto Trzymaj rękę na pulsie i jak coś, to daj znać Przyjedziemy w dużej grupie, przygotuj plac pod szaber

Mnie się tak fuksnęło na wakacjach w Danii. Jest taka fajna duńska marka Menu. Nie dość, że ich produkty tam są o jakieś 20 % tańsze, niż w Polsce, to jeszcze trafiłam na 25 % przecenę i kupiłam to cudo:
http://www.all4home.pl/pochodnia-menu-ball-white.html

U nas jeżdżę po różnych centrach ogrodniczych i za nic nie mogę trafić na coś wyjątkowego w dobrej cenie.

Aito ja w tym roku żadnej okazji nich nie przegapię i wykupię interesujący towar dla sióstr ogrodowskowych

Pochodnia świetna, znam tę markę ale w Polsce droga buuuu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:51, 06 lis 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
chyba lepiej mi było jak żyłam w przekonaniu, że te donice fortunę kosztowały ... teraz mam doła, że to nie ja je wynorałam ... i jak żyć ?

Iza wyobraź sobie, że ja te donice przed M chowałam w samochodzie....... Zamiast jak Kulesza w reklamie syptać czy wie ile jego żona zaoszczędziła ?
Pszczelarnia 21:32, 06 lis 2012

Do góry
Trzy razy pisalm i poszło w kosmos
Żywopłot może być z berberysa, pęcherznicy, ligustru (też variegata) buków, grabów, pissardi nisko szczepionych, miskantów olbrzymich, kalin, dereni i wcale nie musi być formalnie, może być zwiewnie i lekko a jednocześnie stanowić ażurowe lub gęste tło, jak kto woli.

Moje graby trochę łysieją od bardzo silnych wiatrów ale z wiekiem będą coraz gęściejsze i będą na nich zostawiać coraz większe ilości liści.

A na dół rabat czy ktoś widział żywopłot z miniaturowego lilaka palibin?? Pieknie kwitnie wiosna, potem ma śliczne małe ciemne liście, jesienią żólte a zimą piekne proste łodyżki. Albo żywopłot z weigeli variegata! Miodzio!!, zapraszam do ogrodu botanicznego na podziwianie. A żywopłot z porzeczki alpejskiej???
I nie krytykuję sielskości polskiej wsi, tylko po utracie lisci na osi widokowej pojawiają się zabudowania. Datego myślałam, źe można to nawet lekko ażurowo przesłonić np. Wiśniami pissardi, szybko rosna, są bordowe a wiosną zakwitną. Można strzyc i cieszyć sie ich pieknem. Moi sąsiedzi mają zachwycający szpaler wiśni, po prostu dech zapiera w piersiach

Ogród angielski oznacza dla mnie romantyczny ogród, pełen róz, kwiatów i bylin lekko ujęty w zywopłotowe ramy chyba ciut juz wiem co się podoba Ewie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:02, 06 lis 2012

Do góry
Garatulejszyn!!!!
Mój mały raj na ziemi :) 21:01, 06 lis 2012

Do góry
Buziam i życzę poworotu do zdrowia.
Oj jak bym się chciała przeziębić i poleżeć w domu z książka
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:54, 06 lis 2012

Do góry
Tess to mnie pocieszyłaś ze zrozumieniem braku miłości do dachów
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:53, 06 lis 2012

Do góry
Aguś fajnie, źe zajrzałaś wspólnie z Osobistym Ogrodnikiem . Pozdrawiam Was oboje
Stożki świetne przy tarasie, pieknie współgrają z kulami powyżej. A gdzie te stoźki kupowałaś???
Czy te kosodzewiny szczepione rosly przy tarasie po lewej wcześniej???
Ja swojej lawendy też nie zdzierżyłam, takiej poczochranej i ogoliłam ją...

A liście na trawie, cóż widok piekny dla romantyczek a dla Ciebie zmora
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:40, 06 lis 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Kobietko dzięki za pomocną dłoń u mnie.
Ależ ja lubię ten twój ogród, a Twoje białe donice tarasowe, zachwycaja mnie niezmiennie, oj musze podesłac do Wrocka noca jakieś małego elfa co by mi je tu przychachmęcił hihihihhi

Ani sie waż!!! ta zdobycz za 60 zł zamiast 999 zł napawa mie ciągle dumą
Musze się zaprzyjaźnić z Panią z kiermaszu i wykupię wszystkie z ekspozycji targowej wtedy się mogę podzielić
Do tej pory mi krawi serce z powodu mojej głupoty, ze za 30 zł nie kupiłam tych!!!
http://www.sklep.dajar.pl/pl/product/463/6745/doniczka-podluzna-poison-fuksja-70-cm

Własnym oczom nie wierzę, co czytam Marzena, nie pomyliłaś się przypadkiem o jedno zero? Kochana podaj nam adres tego kiermaszu/ targów, co tam mają za bezcen dizajnerskie donice, please Wsiadam w samochód i przyjeżdżam bez chwili namysłu

A nie było tam przypadkiem donic Cage lub Bend w równie atrakcyjnej cenie? Tu są pokazane. Ty też chyba masz taką tylko białą? Ja chciałabym zieloną Kupowałaś przez internet tę swoją?

http://www.deroma.it/gallery

Anito moje białe kupiłam za 60 zl sztukę nie wiedząc co to jest Deroma i jeszcze się zastanawiałam czy nie będą kiczowate.... Stały rownież takie same wielkie różowe.... Dopiero po przyjeździe do domu gdy je wygooglałam pojechałm po fuksjowe już ich nie było....
Donice były w takiej cenie gdyż stanowiły ekspozycję na targach i były lekko porysowane. Niestety więcej takich donic nie było... Gpcage była zielona ale ją przemalowałam bo kolor na zdjeciach jest ok ale w realu byl mdły... W ten weeknd donica otrzyma nowe czerwone lub fukcjowe życie. Dumam nad kolorem

Bend była i dosyć długo stała nikt jej nie kupował..... Chyba za ok 80-100 zł

W przyszlym roku wlaścicielkę kiermaszu zauroczę i wykupię wszystkie fajne donice i przyjedziecie do mnie na szaber donicowy Każdą donic z tworzywa można łatwo przemalować farbą w sprayu dostępną w każdym markecie.

Aha kupiłam jeszcze fajne malutkie czarne ceramiczne kwadratowe donice, stoją na czarnym blacie granitowym i świetnie się w niego wtapiają
Wszystkie zakupy w pobliskiej wsi na wsiowym kiermaszu, który w 2011 omijalam aż zobaczyłam jakie donice kupiła u nich moja koleżanka....

Człowiek uczy sie na błędach. Wszystkie miejsca trzeba odwiedzać i szukać okazji i często w necie nie jest taniej.....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:32, 06 lis 2012

Do góry
Aga - marzenia się spęłniają, zawsze, tylko trzeba mocno marzyć
Martek - marzenia się spełniają tylko nie wiemy kiedy czasem szybciej, czasem później

Dzisiaj marzę o tych 50 mln w lotto

Anitko - obiecja, że za 10 lat kupisz ibędziesz chodzić w naszym czerwonym fartuszku

Wieloszka - no chyba Cię Twój osobisty ogrodnik zmobilizował dompojawienia się

Gabi - linki zachwycjące, muszę sobie pokopiować aby stolarzowi wiosną pokazać Dzięki!!!

Evchen - to dam cyn pk jak znajdę fajną działkę abyś mogła kupić w sąsiedztwie Ty też daj znać jak będziesz miała coś na oku

Julka - życzę milęgo wieczoru !!

Irenko - ale parapetówka najpierw u Ciebie

Eee-tam - lubię twój nick a nasze ogrody to nowy polski standard ogrodowy dlatego będę kibicować zmianom Twojego ogrodu !!! dzięki ogrodowisku obserwuję niesamowite metamorfozy w naszych ogrodach!
Nie planuje lekkiego dachu, będzie wyłacznie markiza służąca ochronie przed słońcem, nie muszę się chronić przed deszczem. Nie chcę żadnego dachu gdyż z założenia będzie zasłaniana wyłącznie w upalne lata, gdy będziemy siedzieć na tarasie kuchennym. Zimą musi być bezwględnie odkryty gdyż odpowiednia dawka luxów jest dla mojego dobrego samopoczucia niezbędna. Dlatego teź pełne przeszklenia domu.... A taras południowy pozostanie niezabudowany. Być może zamiast kanap będa tam leżaczki do opalania Ja baaardzo lubię zmiany, nie znoszę stagnacji a balkonów i tarasów zadaszonych nie chcialam, mam na deszcz ogród zimowy i antresolę na piętrze ja do osłony przed słońcem mam żaluzje fasadowe, które znakomicie chronią dom przed słońcem i system chłodzenia wiem, że taka zadaszona weranda jest baaardzo wygodna latem ale na razie do niej nie dojrzałam...

Buterfffly - Ania zrobiła stelaż drewniany u ogrodnika za 1000 zł + dach z poliwęglanu. Więc jest to koszt profesjonalnego parasola ogrodowego, który co kilka lat itak się nadaje do wymiany..... Więc wbrew pozorom jest to tańsze niż komplet chińskich mebli ogrodowych..... Dlatego też Ci kibicuję !

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:54, 06 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
no jest, bo już się bałam, że znowu do budy mus wejść i Izę szukać tym razem!
ale my tu o szkieletach listopadowo nawijamy

Irenko ... oszaleć można i jak człowiek tak na klatę weźmie wszystko na raz to wychodzi mu, że my obnażone do budy ... a po burzy mózgów i wodach termalnych z budy szkielet ostanie ... a szklarnia na front przejdzie by był ład i ład-nie by było ... apropo tych ostatnich to choć ja z padołu czarownic to czarownica Madżenka jakimś cudem ma taki ład i tak ład-nie ... i lubieżnie nieskromnie świeci w podłodze przy ogniu siem wylegując i owym ładnym ładem się delektuje ... w konfrontacji zerknełam na swoje areały ... i też świecę tylko oczami ... płona mi lica tylko ze wstydu ... nic tylko zniknąć )))) ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:28, 06 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Izabello-Konstancjo, zorientowałam się, że stanęłaś w obronie warzywnika Ani (i słusznie, Madżenka zakłada a Ania chciałaby ot tak precz?). Ale co Ty pokazujesz, na czyją zgubę? Przecież jak użyteczne łączy się z pięknym to .... No właśnie jak to połączyć i osiągnąć.
A to - marzenie!

Takie piękne,a jak się przyjrzeć tak nie wiele trzeba ...
Pszczelarnia 09:26, 06 lis 2012

Do góry
Mili!

Madżenka dobrze radzi - trzeba jakiś ram i ja to czuję. Ten ogród rozpływa się dosłownie w krajobrazie wokół. Cisy są OK - lubimy oboje z M.

Urszullo, z drzewami nad brzegiem kłopot - od drzwi ogrodowych do strumienia mam ledwie 8 metrów. One mi zacienią wszystko.Ten buk czerwony jest tylko wyjątkiem, soliterem, akcentem.

Martku, mówiąc o angielskich klimatach mamy na myśli wieś właśnie. Tylko zadbaną, jeśli chodzi o zieleń. Z bylinami, żywopłotami, pnączami.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies