Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:08, 26 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ania zakochałam się w Evereście vel Miśku Odbijany???

A co na to Twój Tytus???
Jak pomieszałam imię psa to wybacz....

Perfekcyjnie pamiętasz
Pozdrawiam z wypadu z M internet jest wszędzie. Zmykam czytać dalej
Zielony galimatias 17:08, 26 paź 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
No to siem narobiło...
streszczam
Grabie puściły kury z piesem bez dżi. Dżi okazuje się konieczny, bo kury celu koniecznego z piesem nie osiągnęły - tzn. do celu chili mnie nie dotarły. Wniosek: jajek nie będzie... obornika nie będzie... robale w ziemi zostaną...
Bociek usiadł w oślej łafce z kurami i latarką po oczach.. ała!... się babiszony rozochociły i jeża grabiami popędzają w moją stronę!.. ała.. jeża karnego???
Włoski łącznik Grabi nie pomógł Konstancji smagnąć mnie karą długą i uciążliwą ... ała..
ale Sebka baby przepłoszyły matmą... jakżesz to mogło być tak jak jest?..
Seba, wróć...

to toto poniżej straszne nie jest, zwłaszcza że ryczące Disco Polo to jęk zatrutego grzybami Tiziana

Evchen, albo siem tu zaraz meldujesz, albo wymyslimy Ci takie tortury, ze normalnie normalnie

1. Bendzie krzeselko i lampka
2. karny jezyk
3. grabie (a Aga potrafi nimi wladac jak Bruce Lee tymi takimi wiesz na lancuszku takimi kijkami )
4. kara bendzie dluga i uciazliwa
5. wlaczymy Ci nie Italo Disco a Disco Polo z okresu najwczesniejszej swietnosci (Mydelko Fa, Majteczki w kropeczki, itd.) i poprawimy zlotym okresem (Shazza i te klimaty)

Wiec mowiem po dobroci

ale żeby zaraz Bociek taniec brzucha odprawiał przy śpiewach Konstancji i Kac Wawie????
Anuli DS aż w gardle z wrażenia zajschło i po napój skoczyła. Madzia ze stoickim spokojem patrzy na wezwania Anity, Madżenka szuka kreta w dziurze, a Grabie rzuciły kasztana w żabę Betyski.
A ja na chwilę do Wieloszki zajrzałam.. co niestety szybko przyuważono.. auć... Enya Tajnosz Agentosz....
Koniec sprawozdania.

Spadam

Pliss wiecej takich sprawozdań, bo Konstancja ostatnio się zaniedbała... czyli uśmiech na początek weckendu

Pszczelarnia 23:13, 25 paź 2012

Do góry
Kibicuję planom zmian czekamy na rysunki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:10, 25 paź 2012

Do góry
To teraz buziam na dobranoc
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:08, 25 paź 2012

Do góry
Ja wszystkich witam i dziękuje za odwiedziny Wróciłam późno z Łodzi i sie pakowałam bo jutro po pracy od razu startujemy na weekendowy wypad
Obiecuję nadrobic wszystkie zaległości o weekendzie
Wybaczcie, że Was zaniedbuję ale 20 rocznica ślubu jest tylko raz
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:05, 25 paź 2012

Do góry
Poczytalam o tv Glinę bardzo lubiłam oglądać
A Szcęściarza tylko przeczytałam ale tak pieknego opisu werandy jak u Ciebie w książce nie było
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:59, 25 paź 2012

Do góry
Pozdrawiam, wszystko orzeczytałam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:51, 25 paź 2012

Do góry
Przeczytałam, jestem na bieżąco i zmykam
Pszczelarnia 09:57, 25 paź 2012

Do góry
Mili, rysunki będą jak pomierzę wszystko dokładnie i zrobię plan sytuacyjny + zdjęcia.
Bo sprawa poważna. Ja już 2 razy robiłam tę rabatę - do 3 razy sztuka, mówią.

Gwoli wyjaśnienia:
to nie jest rewolucja całego ogrodu tylko rabaty mojej kwiatkowej. Tej najmilszej mojemu sercu.
Domownicy się dziwili, że ją w tym roku tak po macoszemu traktowałam - ale ja wiedziałam, że ją trzeba na nowo posadzić. Wiem, jakie rośliny mi się podobają, jakie kolory, tylko nie umiem sobie z kompozycją i przestrzenią poradzić.
Więc to wymaga zrobienia siatki, planu, pomiarów. Matematyka, liczenie i mierzenie nie jest moją mocną stroną. Czekam na odsiecz M.
Dodam, że z inwentaryzacji gatunków i odmian na tej rabacie wyszło mi ok. 61 szt. (bez traw)! Świetnie!

Dawanie - są potrzebujący pragnący zazielenić kawałek pustkowia wysoko w górach.
Branie - są osoby, które zdobywają rośliny, o których marzysz (kaliny).
Taka rachunkowość - jak to Madżenka Sebkowi na wątku tłumaczyła. A ja skorzystałam.
Równowaga w naturze.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:13, 25 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
ha, ha, szelmo ale masz sokoli wzrok

bo podziwialam ponownie Twoją piękną komodę
Zmykam bo ruszam w trasę
Kolacja byla super, jedzenie baaardzo dobre w wiezy cisnień, a potem przemiły wieczór z M . I nie wiemy kiedy 20 lat minęlo W wekend ruszamy tylko we dwoje na krótki wypoczynek za granice, gdzie poczęta zostala C. Takie mini reminiscencje
Jak obsadzić od nowa?? 07:11, 25 paź 2012

Do góry
Łoosiuu napisał(a)

Danusiu, jeśli trawa była wysiana 2 tygodnie temu i właśnie wschodzi, to czy na wiosnę można polać cały trawnik biohumusem dla poprawienia żyzności gleby?

Na wiosnę można, ale czy biohumus akurat na początek? Nie jestem pewna. Spróbuj, a jak na trawniku nie będzie poprawy to posyp nawozem z dużą zawartością azotu.

A nie powinienem zaczekać do przyszłego roku z nawozem?? Gdzieś wyczytałem, że młoda trawa nie może być mocno nawożona na wiosnę, tylko nawadniana. Można ewentualnie być nawozem jesiennym na jesień i dopiero w przyszłym roku jakimś azotowym. Jakie jest Twoje doświadczenie w tej sprawie? Wydaje mi się, że biohumus nie zaszkodzi, tym bardziej, że gleba pod trawnikiem jest przepuszczalna i trochę uboga. Dopiero jakieś 60cm niżej jest bardziej urodzajna.

Ja też kierowalam się takimi radami i czekałam, czekalam.... Wreszcie cierpliwość się skończyła i sypnęłam młodemu trawnikowi nawóz i jak buchnął to był piekniejszy od starszego o rok
Trawnik siałam w październiku ubiegłego roku a nawóz wysypałam dopiero w czercu, wg mnie co najmniej miesiąc za pózźno. Na pewno nie należy przesadzać z ilością aby nie wypalić korzeni. Nie mniej jednak po zimie trawa potrzebowała wzmocnienia, po nawozie bardzo szybko się zagęściła i jest teraz boska.
A trawnik siany wiosną 2011 i nie nawożony w poprzednim sezonie wyglądał makabrycznie!!! Ja jestem za nawozami azotowymi wiosną, tylko nie orzesadzaj ze stężeniem wczesną wiosną lepiej mniej a częściej. I żadne tam długodziałające, testowałm wszystko, krótko dzialajce co 3-4 tygodnie. Chyba źe masz olbrzymi trawnik i być nie dał rady tak często nawozić??? Nie doczytałam, sorki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:03, 25 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
U mnie też nie znalazłam!
a dziewczynom podpowiem, że na forum są artykuły Danusi niemal o wszystkim; podane są wszystkie informacje i wystarczy wyszukać konkretny temat i wątek i już jest łatwiej i wiadomo jak postępować; powiem, że sama korzystam z tego nieustannie, bo jak coś robię na cito, to błyskawicznie mam informację
teraz szukam o daliach
Danusiu pozdrawiam

Wiemy wiemy. Wczoraj kupiłam Magnolię dla instrukcji tworzenia chochoła a wieczorem już była na forum....
Ale chciałm też ogród Dominiki na zdjęciach obejrzeć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:01, 25 paź 2012

Do góry
Wiem widziałam dekorację na komodzie z czerwoną naklejką
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:58, 25 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Dzięki za kibicowanie. Krety jakoś się nie odzywają - tfu tfu przez lewe ramię! W sumie to mój najmniejszy problem. Nie wyrabiam się z niczym. Już któryś dzień wgrywam na forum zdjęcia storczyków i jesieni i jakoś nie mogę czasu znaleźć. Skoro mowa o storczykach kupiłem sobie wczoraj w Leroy Z 70% wyprzedaży Piękne dendrobium - 6 odnóżek, jedynie 2 kwiatki miał uschnięte, a 5 pędów jeszcze nie w pełni rozkwitnięte Aż dziwne, że takiego przecenili Jutro sprawdzian z rachunkowości....zginę...śmiercią tuconą Trzymajcie kciuki za mnie o 11.20 chociaż jak przeżyłem dzisiejszy dzień to na prawdę jestem przygotowany psychicznie na jakiś survival...A skoro mowa o psychicznym przygotowaniu.....9 dni....9 dni....9 dni.....Tak czy inaczej mam już dość. Wczoraj po jeździe byłem tak padnięty, a jeszcze miałem 2 sprawdziany do naumiania - i niemieckiński....No cóż - jak siadłem do nauki to trochę się pouczyłem i nagle obudziłem się w środku nocy z zeszytem przylepionym do twarzy...stwierdziłem, że czas spać. Z Inglisza dostałem -3, z towaroznawstwa nie pisaliśmy - niemca napisałem chyba dobrze

Nom - to tyle , lecę - do jutra Jak kolejność się nie zgadza to bardzo mi przykro - nie zamierzam poprawiać

Sebuś dzień zaduszny przed nami Nie mogę pisać bo caly czas trzymam kciuki

A rachunkowość polub, to taki logiczny przedmiot , po obu stronach musi się zgodzić zawsze Jak ty coś MAsz to ktoś inny musi być WiNien a jak nie wychodzi bilans na zero to zrobiłeś manko I pomyśleć, że ja z moim ADHD chcialam zostać księgową...

Z niemca ucz się podstaw a skup się na angielskim!!! Ja w czasie pobytu na stypendium w Niemczech wiele lat temu zaczęlam się uczyć angielskiego.... Od podstaw..... Bo wszyscy wkoło na naradach mówili po angielsku.... I stwierdziłam, że 8 lat nauki zmarnowałam.... Do tej pory wspominam jak mieszkając w Niemczech ćwiczyłam jak Misiek Kolski I'am , you are....
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:50, 25 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu piękne narcyzy to chyba Thalia? rzucasz palenie?

A ja blondynka zrozumialm, że ten nałóg to ogrodowisko???
Czy to thalia, bo kupiłam i jestem ciekawa jak będą wyglądać w realu?
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 06:48, 25 paź 2012

Do góry
A ja pozdrawiam porannie
I takie poranne wstawanie nie z przyjemności ale z musu Ale pozdrowienia szczere
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:47, 25 paź 2012

Do góry
A Ty już nie śpisz??? Buziam i życzę miłego dnia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:46, 25 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
noooo a kiedy Danusia była u Ciebie? w ubieglym tygodniu... chyba przeoczyłam ów informację wcześniej. Zdjęcia prześliczne, a rady napewno bezcenne

Była w weekend, tylko czarownice na Fb dały relację a nie na ogrodowisku. Gdyby nie Sebek to byśmy nic nie widzieli, ale że Sebuś wszędzie aktywny to dał cynk!!!
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 06:45, 25 paź 2012

Do góry

Zapomnialam o Irence!!!! Jak mogłam!!
1 Finka
2. Madżenka z M
3. Ania Asc sama lub + 2
4. Pszczółka z M
5. Joaśka z M
6. Anitka -Enya z M i dzieciaczkami(?)
7.Iza Konstancja
8. Abiko z M i dzieciaczkami
9.Sebek
10. Rench z M
11. Monika z M i dzieckiem
12. Kasiog i dwie kule u nogi
13. ...... vacat
14. Alinak
15. Gaby3003 (toć to rzut kamieniem)
16. Irenka z Miłkowa z M(?)

Jesli kogokolwiek pominęłam krzyczcie !!!

Niedługo powoli będziemy zamykać listę noclegów. Ale listę chętnych nie zamykamy w ogóle zawsze można szukać samodzielnie noclegów.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:42, 25 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
To sie bardzo cieszę ale chyba ja focha dostanę nie ma mnie na liście na narty, musze sie na nowo wpisać ha, ha;
Marzenko, wiesz, że Danusia to zawodowiec i widzi więcej...dlatego zmiany będą z tymi gazonami, na rabacie przy rh, zlikwiduję 3 rabaty, zmienię rabatę przy bluszczu, no sporo tego, ale będzie dużo lepiej

spotkanie było cudowne, rozmowom nie było końca; pieski zawładnęły Witkiem, to mogłyśmy spokojnie z Danusią spojrzec na ogród jej oczyma
pora, za chwilę na moja relację

No foch się należy za te narty!!! niewybłaczalny błąd!!!!
Oj widzę, że nie będą zmiany, nie ewolucja tylko REWOLUCJA????
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies