Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 18:52, 26 paź 2012

kasik778 napisał(a)

Nasze ptaki tak oswojone, że dziś im robiłam zdjęcia z odległości 2 metrów słownie DWÓCH.... były czujne i niespokojne, ale co chwila któryś odważny podlatywał... niestety ostrość mi się automatem łapała na wszystko tylko nie ptaki...ale kilka mam fotek... i nie sąto wykadrowywane zdjecia i nie z okna, tylko stałam w pobliżu karmnika na ścieżce
Sikorka próbowała wziąć ziarnko z wiszącego karmnika od Irenki... i tak czaiła się.......

Aniu pięknie ci wyszły zdjęcia, u mnie ptaki to nie są takie oswojone, bo jak tylko się zbliżę z aparatem, to już ich nie ma czy w karmniku jest tylko słonecznik?

U mnie też uciekają, czasami jaki spóźnialski się zostanie... ale jak stoję spokojnie to odważniejsze przylatują.... trzeba cierpliwości... i ptaki się oswajają z ludźmi.. przy nas są odważniejsze, ale wystarczy że przyjdzie ktoś obcy, to od razu strasznie płochliwe.. Kiedyś na widok psa uciekały, a teraz maja go w nosie.... wiedzą, ze on nie reaguje na nich..

A do karmnika sypiemy teraz słonecznik i różne kasze. Zabroniłam M sypać ziaren które kiełkują... przy karmnikach trawnika już nie ma, a w rabatach.... sajgon.... to już nie pielenie, to rwanie garściami. Dlatego pod karmnik w jednym miejscu poszerzając rabatę zrobiliśmy placyk z kostki... pod spód agro i będzie łatwiej ... Szkoda, że przed czyszczeniem w sobotę nie zrobiłam zdjęcia.... teraz już dużo lepiej...
an_tre 19:57, 26 paź 2012

Witaj Aniu wpadłam się przywitać i poczytałam o dokarmianiu ptaszków
złote kolory jesieni piękne może jednak to zimno nie będzie tak dokuczliwe i szybko przejdzie, liczę na to pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Madzenka 20:08, 26 paź 2012

asc napisał(a)

Ania zakochałam się w Evereście vel Miśku Odbijany???

A co na to Twój Tytus???
Jak pomieszałam imię psa to wybacz....

Perfekcyjnie pamiętasz
Pozdrawiam z wypadu z M internet jest wszędzie. Zmykam czytać dalej
Mala_Mi 20:45, 26 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)

Ania zakochałam się w Evereście vel Miśku Odbijany???

A co na to Twój Tytus???
Jak pomieszałam imię psa to wybacz....

Perfekcyjnie pamiętasz
Pozdrawiam z wypadu z M internet jest wszędzie. Zmykam czytać dalej

Jednak nałóg.. Nałóg przez wielkie N, a ja oglądam mecz Radwańskiej... dobry mecz
Wiec uciekam bo tu reklamy króciutkie..
Mala_Mi 20:45, 26 paź 2012

an_tre napisał(a)
Witaj Aniu wpadłam się przywitać i poczytałam o dokarmianiu ptaszków
złote kolory jesieni piękne może jednak to zimno nie będzie tak dokuczliwe i szybko przejdzie, liczę na to pozdrawiam

Też na to liczę, że jeszcze zima zaczeka..... mi się w każdym razie nie spieszy
Milka 20:46, 26 paź 2012

Aniu, u ciebie ptaki to maja wywczasy, jedzonka pod dostatkiem i do wyboru i do koloru karmniki jutro wpadnę na dłużej
barbara_kraj... 21:12, 26 paź 2012

Aniu, raj dla ptaków stworzyłaś
A tak niedawno narzekałaś, że ich nie widujesz...
Woda i stołówka je do Ciebie zwabiła!
EPODLAS 21:41, 26 paź 2012

Aniu, to dobrze że twoje ptaszki oswojone. Widocznie dobrze czują się w twoim ogrodzie. Ja nie mam szczęścia do zrobienia zdjęcia ptakom. One mi zaraz uciekają. Przychodzą do twojego ogrodu, bo czeka na nich jedzonko. Ptaki też lubią sobie pojeść
Mala_Mi 21:49, 26 paź 2012

Irenka, Basiu i Bożenka.. narzekałam, ale spotkałam na swej drodze Bogdzię.... i powiedziała co robić, aby ptaki były..... Jak widać się posłuchaliśmy bo sukces osiągnięty.. a te żarłoki ..... one nie lubią pojeść.. one jedzą bez umiaru .. zupełnie jak mój pies.. A ptaków szacuję w ogrodzie minimum tysiąc na raz??? ..bo to nie setki.. z jednego drzewka wylatuje po spłoszeniu setka jak nie więcej.. a drzewek mam grubo ponad sto.... nie mówiąc o krzewach...... Czasami mam wrażenie, jak tak wszystkie się poderwą, że jestem na filmie Hitchcocka Drzewa to aż falują od ich harców ....... Wyobrażam sobie ile ptaków musi być u Bogdzi.. u niej spokojnie.....za płotem las... a u mnie osiedle domków jednorodzinnych, w pobliżu ruchliwa ulica...... a do lasu 2 km.
wiunia 22:38, 26 paź 2012

Aniu, śliczne te karmniki - zastanawiam się czy ja nie zwabiłam wróbli - szkodników właśnie jedzonkiem? Aniu , a trawy to do kiedy można sadzić?