Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 09:58, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

No przy takich zjechanych spodniach musi być choć efekt

No tak jak się codziennie na kolanach w ogrodzie działa to nic dziwnego, że on tak pięknie wygląda Cuuuuuudnie masz Angela!!!!! A zielony dywanik świetnie podkreśla urok pięknie skomponowanych roślin
A pokażesz jeszcze więcej zdjęć hortensjowej? Bo muszę coś zrobić ze swoją ... a jak się tak napatrzę to może w końcu mnie oświeci

Pozdrawiam
Przerwa na kawę... 05:43, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Co do rozmyślań nad rzeczową rabatą... to Iwonko, nie chciałabyś czegoś bordowego np? Umbry giną na tle tej zieleni moim zdaniem
właśnie Asia i przy robieniu zdjęć dobitnie sobie uświadomiłam, że nic nie widać i chyba głupi to był pomysł z Umbrą. Gorzej, że ciemnych lub cytrynowych drzew o koronie do 2 metrów szerokości mało jest. Jakby coś ci do głowy wpadło - pisz proszę. To finalnie nie może być duże drzewo lub takie nadające się do formowania.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:38, 12 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Martuś... cięzko tak radzić ile zostawić... spróbuj z 6-7 na początek poprzymierzaj jak wyglądają czy za dużo czy za mało...

Luki jak buksy na razie małe możesz wypełnić jakimiś turzycami (co by zimą, a raczej wczesną wiosną było coś prócz kulek i szmaragdów ) - zawsze jak zrobi się ciasno trawki możesz wyeksmitować łatwiej tak niż buksy przesadzać... to tak na szybko co mi przyszło...

ps. Daj sobie luzu dzień, dwa - niech trochę głowa odpocznie Wiem po sobie... wczesną wiosną boksowałam się z rabatą frontową.... dziura czarna wieeelka na poczatku.... potem samo idzie

Mądrze prawi Angel! Daj sobie a raczej swojej głowie kilka dni luzu, chociaż wiem, że łatwo się mówi...pamiętam jak projektowałam swój ogród to nie byłam w stanie o niczym innym myśleć niż o konkretnej rabacie-spokój następował jak już dopięłam wszystko na ostatni guzik

Lubię do Ciebie zaglądać, masz fajny dar do pisania.

A zapomniałam dodać, że to nie ta rabatka z ML...tej o której Ci pisałam nawet nie mam zamiaru pokazywać w tym roku...Posłuchaj się starszych a unikniesz zgrzytania zębów za kilka lat
Ogród z rzeźbą 22:14, 12 lip 2017

Do góry
Zana napisał(a)

[b]Angelika
. Żółciutka żarówiasta hakone to odmiana All Gold.

O to fajnie... właśnie za nią się rozglądam... znaczy na wiosnę rozglądałam... ale maluszki wszędzie strasznie był więc odpuściłam... muszę poszperać w necie znów

Dzięki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:05, 12 lip 2017

Do góry
Pani nie ma było, to chwasty harcowały - kto jak kto Renia, ale Ty ogarniesz wszystko migiem nie smutaj się

Mam nadzieję, że wypoczęłaś... wygrzałaś, kusisz opalenizną
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:01, 12 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Angel, porosną na 100%

Zobacz jakie mikruski sadziłam.

Sierpien 2015

I po roku-sierpień 2016

Czyli za rok będzie u mnie szał danicowo-silverowy ( z czego ogromnie się cieszę )

ps. Wiosna zimna była przecie to wiadomo, że Twoje trawy w porównaniu z poprzednim lipcem... jezu jakiego odpowiedniego słowa użyć... mniej okazałe o! Choc i tak piękne
Na zielonej... trawce :) 21:56, 12 lip 2017

Do góry
Pytasz o skrót Sebkowy? To u Madzenki był

Zdaj recenzję... odnośnie jednego i drugiego...

nawóz będziesz miała porównanie do poprzednich czy różnica widoczna w kolorze trawy i wzroście...
Ogród Mirelli 21:53, 12 lip 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Angelika dzisiaj mam nadzieję, że uda mi się jechać do CO po preparat
Może przy okazji coś do donic kupię, bo lobelia od deszczu bardzo brzydka się zrobiła

I jak zakupy? Broń na przędziorki zakupiona ?(choć chyba nie użyjesz na razie, u mnie od południa pada... nie wiem jak w Twoje części Wlkp )
No i kwiatuchy nowe pokazuj

ps. Czytam, że budleje wywalasz... chyba pisałam u Ciebie dawno temu, że ja swoich 3 szt też się pozbyłam... krzaczory nie do okiełznania mi porosły.... choć widok gromad motyli był cudny
Przerwa na kawę... 21:49, 12 lip 2017

Do góry
Co do rozmyślań nad rzeczową rabatą... to Iwonko, nie chciałabyś czegoś bordowego np? Umbry giną na tle tej zieleni moim zdaniem
Na zielonej... trawce :) 21:42, 12 lip 2017

Do góry
Gosia nie mam żadnych ograniczników... rozłogi mają, ale trzymią się póki co w ryzach... na jesień chce młode przesadzić na inne rabaty (nawet spore już są )
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:35, 12 lip 2017

Do góry
Makusia napisał(a)

Pamiętam, że to mój ogród, ale jeśli nie jestem siebie pewna, to pytam innych osób, które mają wyczucie, smak i doświadczenie. I chcę maksymalnie skorzystać z ich rad i ich zdania.
Z ilu kulek radzisz zrezygnować? Łącznie mam 10 mikrusów i 1 rosnącą już na tej rabacie, ale nie tam, gdzie powinna- ta jest znacznie większa.

Martuś... cięzko tak radzić ile zostawić... spróbuj z 6-7 na początek poprzymierzaj jak wyglądają czy za dużo czy za mało...

Luki jak buksy na razie małe możesz wypełnić jakimiś turzycami (co by zimą, a raczej wczesną wiosną było coś prócz kulek i szmaragdów ) - zawsze jak zrobi się ciasno trawki możesz wyeksmitować łatwiej tak niż buksy przesadzać... to tak na szybko co mi przyszło...

ps. Daj sobie luzu dzień, dwa - niech trochę głowa odpocznie Wiem po sobie... wczesną wiosną boksowałam się z rabatą frontową.... dziura czarna wieeelka na poczatku.... potem samo idzie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:19, 12 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Pięknie! Masz wszystko takie soczyste!

Dobrze pamiętam to silvery? Ilu letnie? Mam nadzieję, że te od Ciebie też mi tak pięknie porosną

Angel, porosną na 100%

Zobacz jakie mikruski sadziłam.

Sierpien 2015

I po roku-sierpień 2016

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:13, 12 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Jak ladnie przystrzyżone cisy...

Angelika, dziękuję bardzo . Bałam się ale w końcu sięgnęłam po nożyce .
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:02, 12 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Myślę, że to też dobre rozwiązanie (pisałam w poprzednim poście). Przy ogrodzie (skarbonce) każda oszczędność baaardzo wskazana
Pamiętaj Marta, że to Twój ogród

Pamiętam, że to mój ogród, ale jeśli nie jestem siebie pewna, to pytam innych osób, które mają wyczucie, smak i doświadczenie. I chcę maksymalnie skorzystać z ich rad i ich zdania.
Z ilu kulek radzisz zrezygnować? Łącznie mam 10 mikrusów i 1 rosnącą już na tej rabacie, ale nie tam, gdzie powinna- ta jest znacznie większa.
Typografia ogrodu 07:59, 12 lip 2017

Do góry
Ale potfffory dorodne Ci rosną... dobrze im u Ciebie
Anna i Ogród 07:56, 12 lip 2017

Do góry
Ale Gosia inspirek Ci zapodała - mi też te 3 podobają się najbardziej
Ogród z rzeźbą 07:51, 12 lip 2017

Do góry
Foty oczywiście nieziemskie

Pamiętasz może co to za odmiana hakone na rabacie Jordanowej?
Ogród Mirelli 07:48, 12 lip 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Angelika nigdy ich nie przesadzałem. Trzy lata rosną na tym samym miejscu. Oprysku nie robiłam w tym roku. Pojadę do CO i coś mi dadzą tzn.preparat na oprysk. Hmmmm jestem ciekawa czy je uratuję, czy odbiją.
Jak padną płakać nie będę. Większy luz będzie na rabacie

Czyli jednak przędziorek.... Dadzą radę- odbiją
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 07:46, 12 lip 2017

Do góry
Makusia napisał(a)

Angeliko- a co myślisz o zmniejszeniu liczby kulek, przeznaczeniu części na podokienna, zostawieniu darni przynajmniej do wiosny, lub jak tuje zaczną wizualnie się mocno odróżniać?

Myślę, że to też dobre rozwiązanie (pisałam w poprzednim poście). Przy ogrodzie (skarbonce) każda oszczędność baaardzo wskazana
Pamiętaj Marta, że to Twój ogród
Na zielonej... trawce :) 07:39, 12 lip 2017

Do góry
Tak, tak chodzi o młode Staruszków nie tykam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies