No tak jak się codziennie na kolanach w ogrodzie działa to nic dziwnego, że on tak pięknie wygląda Cuuuuuudnie masz Angela!!!!! A zielony dywanik świetnie podkreśla urok pięknie skomponowanych roślin
A pokażesz jeszcze więcej zdjęć hortensjowej? Bo muszę coś zrobić ze swoją ... a jak się tak napatrzę to może w końcu mnie oświeci
właśnie Asia i przy robieniu zdjęć dobitnie sobie uświadomiłam, że nic nie widać i chyba głupi to był pomysł z Umbrą. Gorzej, że ciemnych lub cytrynowych drzew o koronie do 2 metrów szerokości mało jest. Jakby coś ci do głowy wpadło - pisz proszę. To finalnie nie może być duże drzewo lub takie nadające się do formowania.
Mądrze prawi Angel! Daj sobie a raczej swojej głowie kilka dni luzu, chociaż wiem, że łatwo się mówi...pamiętam jak projektowałam swój ogród to nie byłam w stanie o niczym innym myśleć niż o konkretnej rabacie-spokój następował jak już dopięłam wszystko na ostatni guzik
Lubię do Ciebie zaglądać, masz fajny dar do pisania.
A zapomniałam dodać, że to nie ta rabatka z ML...tej o której Ci pisałam nawet nie mam zamiaru pokazywać w tym roku...Posłuchaj się starszych a unikniesz zgrzytania zębów za kilka lat
O to fajnie... właśnie za nią się rozglądam... znaczy na wiosnę rozglądałam... ale maluszki wszędzie strasznie był więc odpuściłam... muszę poszperać w necie znów
Czyli za rok będzie u mnie szał danicowo-silverowy ( z czego ogromnie się cieszę )
ps. Wiosna zimna była przecie to wiadomo, że Twoje trawy w porównaniu z poprzednim lipcem... jezu jakiego odpowiedniego słowa użyć... mniej okazałe o! Choc i tak piękne
I jak zakupy? Broń na przędziorki zakupiona ?(choć chyba nie użyjesz na razie, u mnie od południa pada... nie wiem jak w Twoje części Wlkp )
No i kwiatuchy nowe pokazuj
ps. Czytam, że budleje wywalasz... chyba pisałam u Ciebie dawno temu, że ja swoich 3 szt też się pozbyłam... krzaczory nie do okiełznania mi porosły.... choć widok gromad motyli był cudny
Gosia nie mam żadnych ograniczników... rozłogi mają, ale trzymią się póki co w ryzach... na jesień chce młode przesadzić na inne rabaty (nawet spore już są )
Martuś... cięzko tak radzić ile zostawić... spróbuj z 6-7 na początek poprzymierzaj jak wyglądają czy za dużo czy za mało...
Luki jak buksy na razie małe możesz wypełnić jakimiś turzycami (co by zimą, a raczej wczesną wiosną było coś prócz kulek i szmaragdów ) - zawsze jak zrobi się ciasno trawki możesz wyeksmitować łatwiej tak niż buksy przesadzać... to tak na szybko co mi przyszło...
ps. Daj sobie luzu dzień, dwa - niech trochę głowa odpocznie Wiem po sobie... wczesną wiosną boksowałam się z rabatą frontową.... dziura czarna wieeelka na poczatku.... potem samo idzie
Pamiętam, że to mój ogród, ale jeśli nie jestem siebie pewna, to pytam innych osób, które mają wyczucie, smak i doświadczenie. I chcę maksymalnie skorzystać z ich rad i ich zdania.
Z ilu kulek radzisz zrezygnować? Łącznie mam 10 mikrusów i 1 rosnącą już na tej rabacie, ale nie tam, gdzie powinna- ta jest znacznie większa.
Myślę, że to też dobre rozwiązanie (pisałam w poprzednim poście). Przy ogrodzie (skarbonce) każda oszczędność baaardzo wskazana
Pamiętaj Marta, że to Twój ogród