Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

polinka 15:15, 12 lip 2017

to może jeszcze dodam aby ML nie sadzić w ścisku. Moich kilka rośnie 30 cm od smaragdów i w tamtym roku jak osiągnęły dość dużą masę w kępie i w wysokości to zaczęły się wykładać, w sensie przewieszać na jedną stronę. Musiałam je drastycznie podzielić i w tym roku rabata straciła na uroku.
Makusia 15:38, 12 lip 2017

polinka napisał(a)

to może jeszcze dodam aby ML nie sadzić w ścisku. Moich kilka rośnie 30 cm od smaragdów i w tamtym roku jak osiągnęły dość dużą masę w kępie i w wysokości to zaczęły się wykładać, w sensie przewieszać na jedną stronę. Musiałam je drastycznie podzielić i w tym roku rabata straciła na uroku.

Ciekawa jestem, czy masz na myśli te, co to niby takie marniutkie na zdjęciach pokazałaś
Jeśli te właśnie, to chcę też takie
Makusia 15:39, 12 lip 2017

Ania i Mrokasia- no to lekcja pokoro-kultury mnie dzisiaj czeka Pójdę....zapytam....
mrokasia 16:00, 12 lip 2017

Marta, będę trzymała kciuki za powodzenie misji .
Zmień nastawienie z pokoro-kulturalnego na pewnesiebie-kulturalne: Mam wspaniałą propozycję - będziecie mieli piękną, zieloną ścianę , a także brak konieczności stawiania wiaty ze ścianami - prościej i taniej .
A fajni ci sąsiedzi tak w ogóle?
Daj znać jak poszło!
iwka 16:02, 12 lip 2017

a ta wiata przy samej siatce będzie?
AnnaCh 17:01, 12 lip 2017

Marta, może argument finansów ich przekona
Serio mówię, jak ja bym chciała zieloną ścianę, zamiast ściany z desek u siebie
natka098 18:58, 12 lip 2017

Już się całkiem zgubiłam w Twoim wątku. Ale nie zazdraszczam "problemów" z kulkowiskiem.
Makusia 20:53, 12 lip 2017

No to byłam. Ja przy nich jestem mistrzem podejmowania decyzji...nie wiedzą. Może ściana, a może bez. Może w ciągu tygodnia decyzja zapadnie. Nie mają nic przeciwko przysunięciu tuj pod siatkę...tyle, że jak będzie ściana z poliwęglanu, to mi je spali.

Mrokasiu sąsiedzi generalnie nie są źli, ale mocno rzucający się w oczy. Basenem pojechali mocno w uczucia intymności ogołocając mnie z nich zupełnie

Iwi no właśnie dokładnie do płotu ma sięgać wiata...

Aniu- uwierz mi, że aspekt finansowy do nich nie przemówi

Natka nie dziwię Ci się, bo bywa, że się sama gubię Za kulkowisko też trzymam kciuki
Margerytka40 21:17, 12 lip 2017

Marta nie zazdroszczę dylematów z kulkowiskiem. To tak już jakoś jest,że nigdy nie jest prosto . Zbyt pięknie by było
AngelikaX 21:35, 12 lip 2017

Makusia napisał(a)

Pamiętam, że to mój ogród, ale jeśli nie jestem siebie pewna, to pytam innych osób, które mają wyczucie, smak i doświadczenie. I chcę maksymalnie skorzystać z ich rad i ich zdania.
Z ilu kulek radzisz zrezygnować? Łącznie mam 10 mikrusów i 1 rosnącą już na tej rabacie, ale nie tam, gdzie powinna- ta jest znacznie większa.

Martuś... cięzko tak radzić ile zostawić... spróbuj z 6-7 na początek poprzymierzaj jak wyglądają czy za dużo czy za mało...

Luki jak buksy na razie małe możesz wypełnić jakimiś turzycami (co by zimą, a raczej wczesną wiosną było coś prócz kulek i szmaragdów ) - zawsze jak zrobi się ciasno trawki możesz wyeksmitować łatwiej tak niż buksy przesadzać... to tak na szybko co mi przyszło...

ps. Daj sobie luzu dzień, dwa - niech trochę głowa odpocznie Wiem po sobie... wczesną wiosną boksowałam się z rabatą frontową.... dziura czarna wieeelka na poczatku.... potem samo idzie