Dominiko tak wygląda ta rabata, drzewko to stara papierówka do wycięcia, już jej połowę nie ma
wcześniej pokazywałam takie zdjęcie z bukiem pospolitym Purple Fountain, nie zmieniałam teraz dołu rabaty... lepiej z nim?
oo jaki ładny karmnik ja kupiłam w Brico takie dzwony z nasion, to dośc duże było i myślałam, że na 2 tygodnie starczy, ale u mnie ptaszyska chyba jakieś wygłodniałe, bo w przeciągu 4 dni dzwonek zniknął tylko drucik się ostał musiałabym chyba całego orzecha w karmę przozdobić żeby na zimę starczyło
Dominiko to jest taka krótka, na razie.... dalej mam warzywniak, z czasem pójdzie do przesunięcia o jakieś 3-4m wtedy będę mogła dalej coś poprowadzić, ale to odległy czas.
Piękny ten ogród Kamilo właśnie coś takiego chciałam u siebie Zgadzam się ten niebieski świerk to taka kropka nad i
A jak Ci się widzą te trawy przy murze? lepszy projekt z 3 szmaragdami czy z różą? już głupieje;D
do takiego stanu doszłam w drugim sezonie
tak było w 2013
ciężko się nimi modeluje, ale po jakimś czasie dziura powinna zarosn
ąć
Mam jeszcze 3 szt. ciemnych je tnę na większe kule i 1 na prostokąt
)Tak Zbyszku te różowe są wieczne, towarzyszą mi od dzieciństwa Lubią ogniskowy popiół i z kominka jak mam nadmiar to dodaję do kompostu, jeśli masz z samego drewna to idealny, ja spalam obcięte grubsze gałązki, suche badyle i rośliny, które zbyt się rozsiewają albo kłącżą jak je spalę to mam pewność, że się nie rozlezą reszta idzie do kompostu
Mam stary okaz ciemiernika w ogrodzie od 30 lat. już chyba w tym roku na wymarciu będzie, b o wcale o niego nie dbałam. Był jakiś dziki. Miał krótkie kwiatki i kwitła wtedy, kiedy mnie w ogrodzie nie było. Nawet się rozsiewał, ale ja do niego serca jakoś nie miałam.
Ten co kupiłam dostanie odpowiednie miejsce i mam nadzieję na jego długowieczność. Na etykietce piszą że wytrzymuje mrozy do -10C, czyli trzeba by było okrywać na zimę, albo do domu przynosić w chłodne miejsce.
Najlepiej chyba będzie posadzić w dużej donicy.
A czemu mają nie przetrwać? Nie takie zimy były i dawały radę.
Śniegi wiatr osusza i mam nadzieję, że i w ogrodzie ciut mniej błota będzie jak tam zajrzę. Ale jeszcze nie teraz, Po przyblokowych ogródkach okiem rzucam, jeszcze nie ma ruchu. Ruch jest tylko w ptasim i kocim towarzystwie. Samce kosów już się dziobią o samice. Ale sroki jeszcze nie skrzeczą. Cierpliwości, moja Basiu.
Wiem, wiem, te ostatnie tygodnie najgorsze,
Jutro sieję paprykę.