Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 20:41, 18 wrz 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Każdy sobie radzi jak może. Np jeżówki zaznaczę kolorami kupiłam wstążki koloru Jeżowek. Mam nadzieję, że to wystarczy. Jeżówki później wychodzą.
Twoje rozplenice przebrały miarę i kwitną. Muszę je znowu podzielić i posadzić gdzie indziej. Coś muszę zrobić.
Zrobiłam rondel i nie jestem z niego zadowolona. Czeka mnie wiosna przesadzanie nie ma tam.luzu trawa jedna na drugiej.

No tak każdy musi sobie sposób wypracować.
Pokaż te trawy
Moje przesadzałam na wiosnę i słabo przyrosły chyba tylko dwie mi kwitną. No ale ja mam piaseczek i to może dlatego mają ciężej .

Elu powiedz mi jak te Gaury rozmnożyć strasznie mi się spodobały i chce ich więcej.

Zobacz jakie wielgaśną te od ciebie Do c…ków mi sięgają
Ptasi gaj 19:38, 18 wrz 2021

Do góry

Wczoraj grabilam pod wieczór a dzisiaj po południu znowu tak, ale jest pięknie czuć zapach liści lubię je jak szeleszczą pod nogami

Piękne widoczki. U mnie też liście brzóz już spadają, jesień.
Piękne masz trawy, dalie i róże, a na dodatek swoje grzyby. Super!
Ptasi gaj 19:18, 18 wrz 2021

Do góry
Każdy sobie radzi jak może. Np jeżówki zaznaczę kolorami kupiłam wstążki koloru Jeżowek. Mam nadzieję, że to wystarczy. Jeżówki później wychodzą.
Twoje rozplenice przebrały miarę i kwitną. Muszę je znowu podzielić i posadzić gdzie indziej. Coś muszę zrobić.
Zrobiłam rondel i nie jestem z niego zadowolona. Czeka mnie wiosna przesadzanie nie ma tam.luzu trawa jedna na drugiej.
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:20, 18 wrz 2021

Do góry
Milus skoro jesteś na bieżąco to witam.
Sezon 2017 u Hanusi 16:18, 18 wrz 2021

Do góry
Haniu piszesz to samo co mi mezowaty mówił zrob bimber. Pewnie by powalał z nóg przed destylacja o głowie już nie mówię.
Już dam sobie spokój.
U nas pada od rana z przerwami. Wykorzystuje niepogodę i za okna się wzięłam pada prosto nie zawiera więc praca nie idzie na marne. Nigdy nie mam czasu jak słonko świeci.
Ogród kwiatowy 10:50, 18 wrz 2021

Do góry
Wiolu pięknie kwieciście. Floksy urzekają.
Zawsze mi się podobały lwie paszczę, ale nie mam pojęcia kiedy je wysiać muszę poczytać.
Twoje przepiękne taka soczysta czerwień.

Musisz mieć dobra ziemię w ogrodzie bo wszystkie rośliny tak bujnie kwitną. Dalie też dużo kwiatów mają. U mnie wyrosły i są wysokie przez to się łamią

Ela ziemia u mnie to glina miejscami pod rabatami gruz. Przed sadzeniem najczęściej muszę przygotować podłoże i to zajmuje mi najwięcej czasu. Mam takie miejsca, które czekają na przygotowanie gleby już kilka lat i cały czas nie mam siły żeby się tym zająć. Moją przygodę z lwią paszczą zaczęłam pierwszy raz w tym roku. Długo podchodziłam do tematu i też miałam straszny problem z wysiewem nasion. Są różne grupy nasion i każda powinna być inaczej wysiewana. Ja swoje wysiewałam w połowie marca, bo przez Covid tak późno dotarły do mnie nasiona i wydaje się, że ten termin nie jest najgorszy. Czytam na różnych forach, że część nasion wysiewa się jesienią i powinny być w zimie w szklarni i na wiosnę wcześnie zaczynają kwitnienie. Ja szklarni nie mam, więc nie mam jak tego wypróbować.
Zacisze Alicji 08:22, 18 wrz 2021

Do góry
Alicji znam ten ból wszędobylskiej wody. U nas też wczoraj lało, ale moje zbiorniki nie przepełniły się na szczęście

No cóż jesień już tuż tuż.

Elu! U mnie wszędzie mokro, a w niższych miejscach woda wylewa się ze stawu. Na szczęście pada niezbyt intensywnie, a na jutro zapowiadają już bez deszczu.
Pozdrawiam.
Ptasi gaj 07:46, 18 wrz 2021

Do góry
Ja to byliny przycinam wiosna. Jak przytne jesienią później wiosna nie wiem gdzie co jest. Niektóre rośliny późno wychodzą to już się w ogóle gubię potrafię wypielic. Od roku robię fotki jesienią i później sprawdzam wiosna. Jeszcze patykami zaznaczam.

Nie wyglądają najlepiej ale taka ich uroda. Przycięłam tylko te zeschłe okwitniete.

Pada z rana pokrzyżowało mi to plany. Miałam kilka robótek które powińnam zrobić no trudno.
Ogród z zegarem 00:30, 18 wrz 2021

Do góry

Nigdy nie kupuje pod dane miejsce. Zawsze nakupie a potem latam lub wożę doniczki na tączce i przymierzam. Czasem trasę przemierzam kilka razy.

To tak jak ja
Ogród z zegarem 23:29, 17 wrz 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Po co chodzić po ścieżce?

Te zielone kępki przy ścieżce to turzyca raureif.

Pięknie wybarwiona palczatka

Agnieszka dobrze ci idzie z tymi zakupami i nasadzeniami

Za 2 lata a może i wcześniej będziesz chodziła i zastanawiała się kiedy to wszystko zdążyło urosnąć. Bardzo ładny deptaczek karmnik posadz aż się prosi.
Palczatka przepiękna o każdej porze roku. Mam ich kilka to wiem że tak jest.
Ogród z zegarem 23:12, 17 wrz 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Teraz się będę zastanawiać gdzie je posadzić, bo były bardzo spontaniczne

Nigdy nie kupuje pod dane miejsce. Zawsze nakupie a potem latam lub wożę doniczki na tączce i przymierzam. Czasem trasę przemierzam kilka razy.

Ogrodowe wariacje 23:06, 17 wrz 2021

Do góry
Jeżówki jak posadzisz to będzie dobrze czy w szeregu czy plamami. Ważne aby były w miarę równe w wysokości.
Ja mam posadzone od czapy jeszcze muszę je doprowadzić do porządku. Za np białe okazały się niskie a miały być równe z pozostałymi więc muszę je dać do przodu.
Rabata nową darń ściągnięta. Ja tam idę na łatwiznę. Też będę poszerzać przykryje kartonami na to nasypie trawy skoszonej wiosna sypne ziemi z kretowin i będzie dobrze.
April podbija las... 22:20, 17 wrz 2021

Do góry
April napisał(a)

Świecznica ci kwitnie. Kupiłam swiecznice właśnie ta ciemna kwitnąca 4 lata temu i od 2 lat nie kwitnie. Wszystko ma jak trzeba i nic.
Jasne kwitną wysokie 1,5 metra.
U ciebie kwitną czy chumorzaste
Ogród kwiatowy 22:12, 17 wrz 2021

Do góry
Wiolu pięknie kwieciście. Floksy urzekają.
Zawsze mi się podobały lwie paszczę, ale nie mam pojęcia kiedy je wysiać muszę poczytać.
Twoje przepiękne taka soczysta czerwień.

Musisz mieć dobra ziemię w ogrodzie bo wszystkie rośliny tak bujnie kwitną. Dalie też dużo kwiatów mają. U mnie wyrosły i są wysokie przez to się łamią
Sezon 2017 u Hanusi 21:55, 17 wrz 2021

Do góry
Haniu witam.
Zaglądam i czytam, że od Adwentu bierzesz urlop. A ty wytrzymasz?
Ja 3 dni i dalej pisze.
A czego ta żurawiną u ciebie taka blada a nie czerwona taka ma być?
Haniu mam przy działce gruszkę ulegalke cierpka jak cholewka. Czy coś można z tego zrobić,,?
Zacisze Alicji 21:34, 17 wrz 2021

Do góry
Alicji znam ten ból wszędobylskiej wody. U nas też wczoraj lało, ale moje zbiorniki nie przepełniły się na szczęście

No cóż jesień już tuż tuż.
Ptasi gaj 21:28, 17 wrz 2021

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Oglądając Twoje trawy zawsze żałuję że nie mam miejsca i moje upchałam zamiast wyeksponować. Cudnie jest. Pozdrawiam.

Małgosiu ładnie to wygląda jak słonko świeci i jest ciepło. Przyjechałam dzisiaj po ulewie wczorajszej wszystkie trawy pochylone mokre niektóre połamane.

Róże ładnie kwitły to znowu wytrzepane i płatki opadły.
Wody wszędzie przybyli znowu, ale nie jest źle. Gorzej z liśćmi bo sporo ich zleciało i są mokre.

Dzisiaj nawozilam jesiennym kwasoluby trochę późno, ale trudno może jeszcze będzie ciepło. Lawendy też przystrzyżone też późno, ale ładnie kwitły więc stąd to opóźnienie.
I takie tam drobne robótki.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:14, 17 wrz 2021

Do góry
Apartamenty lux. Pewnie ptasiory zadowolone.
U nas przeszła wczoraj ulewa dosyć dobrze popadało. Dzisiaj rano trochę pomzylo i na tym koniec nawet słoneczko świeciło. Bylo dosyć ciepło 22 stopni teraz 16,5 aż wierzyć się nie chce że ma być chłodniej i ma padać.

U nas lało całą noc i cały dzień teraz troche przestało, ale jutro jeszcze ma padać a teraz tylko w soboty możemy cokolwiek zrobić w ogrodzie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:58, 17 wrz 2021

Do góry
Apartamenty lux. Pewnie ptasiory zadowolone.
U nas przeszła wczoraj ulewa dosyć dobrze popadało. Dzisiaj rano trochę pomzylo i na tym koniec nawet słoneczko świeciło. Bylo dosyć ciepło 22 stopni teraz 16,5 aż wierzyć się nie chce że ma być chłodniej i ma padać.

Ogród Cioci cz. 3 20:52, 16 wrz 2021

Do góry
Małgosiu u ciebie jak zawsze wszystko ma swoje miejsce i ładnie rośnie.
Hakomy niesamowite.

O tak hakone o szalały to prawda. Pozdrawiam Elu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies