Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:03, 17 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Cudnie u Ciebie wyglada , widziałam ja w szkolce juz miałam w rekach ale tak sie bojam tych zakupow rozanych

Czy ona potrzebuje slonca caly dzien , jakie ma naslonecznienie u Ciebie ?

To żelazna róża z tego co piszą inni i co ja sama zdążyłam zauważyć. Mam ją od ubiegłej jesieni, pięknie przezimowała, ma zdrowe, lśniące liście, nie złapała ją żadna plamistość ani mączniak jak inne mojego róże. Wcześnie i długo kwitnie, deszcz nie uszkadza kwiatów ani upał też nie. Same plusy no może jedyny minusik to ten intensywny różowy - "majtkowy" kolor, taki nienaturalny i landrynkowy Ale i tak bardzo się cieszę że go mam. Tak kwitł w czerwcu
Mój jest ten kawałek ogrodu 22:03, 17 wrz 2015

Do góry
A propos jesieni...

Jestem w polu 22:00, 17 wrz 2015

Do góry
Warmia napisał(a)
Motylarnia

bardzo fajna ta motylarnia, zwabiłaś motyle z całego regionu?
Dwa ogrody 21:56, 17 wrz 2015

Do góry
Reniu, że znalazłam te róże wśród nn to cud Edenkę mam już jedną, ta jest troszkę inna, będzie mieć miejscówkę przy tarasie
dla Ciebie bukiet

a to Ascot, oczywiście fotka przekłamuje kolor, przesadzałam go w ub. roku w pełni sezonu, bo go przypalało, swoje odchorował, wiosna mizerna, teraz powtarza, ale pojedynczymi kwiatami

Gosiu, to powojnik rurowaty, swego czasu była o nim dyskusja u Dzidki niestety, u nas nie ma takiego wyboru róż jak u Ciebie, żałuję a może nie, bo miejsce się skurczyło
dla Ciebie energetycznie, jednoroczne, Gabrielo, przypomnisz nazwę?P

Karola, te cynie, które przetrwały upały, rzeczywiście cieszą, ale część uschła

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:55, 17 wrz 2015

Do góry
Dzisiaj było slicznie to na godzinkę wpadłam do ogródka, jutro idę od rana, ogród trzeba dopieścić trochę bo ostatnio wcale nie miałam czasu i chęci
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:53, 17 wrz 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
"Widzę" że jesteś umęczona, ale szczęśliwa. Dużo rzeczy cieszy teraz,gdy zaczęło wszystko odżywac po lecie i gdy trochę się dzieje nowego Fajnie

Astry zaczęły szaleć na dobre, też mam wrażenie, że im lepiej teraz jak jest chłodniej

Mój ogród pod górkę... 21:52, 17 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Jak się bawi "starsza młodzież" !

Ostatnio zainicjowaliśmy serię nietypowych powitań sąsiadów wracających z urlopów

Jednych powitaliśmy takim gościem, ale nie spodobał się i musiałam go zaadoptować - może jest ktoś chętny?

Kolejna sąsiadka zostanie powitana tak:

Ciekawe jak zareaguje, bo za chwilkę ma przyjechać

Ryczę!!!!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:52, 17 wrz 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
U naszego pana trawkowego w P-cach kupowłam w lipcu Adagio ( dla Zielonej Marty jak upominek jak jechałam na urlop i zaglaałam do jej ogrodu - nie wiem czy posadziła i gdzie - może ci pokaże jak rosnie)

Pomysł Danusi z zurawkami + Variegata podoba mi sie

Gracki sa wysokie to prawda ale w sumie pokrój maja lekki w porównaniu z innymi bo jednak rozkładaja sie fontannowo na boki im źdźbła.... ale ML delikatniejsze na oko...

Ciekawe co zdecydujesz ...

Małgosiu
Byłam u mojej pani bylinowej (coś mnie tam ciągle do niej ciągnie)i ... wybrałam miscanta Ferner Osten
Mało go na ogrodowisku, dorasta do 1m (podobno) i kwitnie ogniście
Nie wiem czy dobrze zrobiłam ... czas pokaże

Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:50, 17 wrz 2015

Do góry
Jakby ktoś myślał, że się obijam to proszę - na zdjęciach widać, że nie. Wprawdzie roślin brak, ale co tam, kiedyś będą na razie rabata w trakcie pierwszego etapu produkcji

A to druga strona ogrodu - tu po poszerzeniu rabaty będą tuje, muszę się odgrodzić od przyszłych sąsiadów, którzy planują budowę.
Kosolkowa Pasja 21:46, 17 wrz 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

U mnie na mniejszą skalę, ale też temat darń + taczka w tle
Mój mały ogródek 21:45, 17 wrz 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
moje nowe turzyce , na razie posadzone tak zobaczymy jak to bedzie na drugi rok wyglądac

u mnie też turzyce-2 rodzaje-...tylko moje rozdzieliłam i mam dużooo)

ładna rabatka "się robi"
Kosolkowa Pasja 21:45, 17 wrz 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Magiczne zdjęcie, cudne jest; ta jesienna poświata
Kosolkowa Pasja 21:41, 17 wrz 2015

Do góry
Kocham jesień!
Buziaki i dzięki że ktoś tu jeszcze zagląda

Kosolkowa Pasja 21:38, 17 wrz 2015

Do góry
"W kolorze blue" 21:37, 17 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Pazury zrobione, makaron z truflami wydany został wczoraj. Dzisiaj jedynie ciachałam bukszpany nowym urzadzeniem, na sadzenie nie mialam siły

Kasya, sesleria jesienna to jest
O trawie pisałam, turzyca cienista
Jola rozmachu nie ma, mam 70 sztuk, moge sobie z nich wianek zrobic bo na oczkowa za mało, a facet "rznie głupa", ze wyslał 90. Skasował mnie za to za 120 sztuk, pewnie ich juz nie zobaczę. W kaz∂ym razie jestem na etapie, że pójdę do sądu, dla zasady. Mam maile, potwierdzenia, świadków. Wybiorę koleżankę, która za zastępstwo procesowe wezmie najwyższą stawkę. Zle trafił, potrafie być wredna i konsekwentna. Opiszę sprawę na wszystkich portalach społecznościowych wielkimi literami wymieniając nazwę firmy. Tyle mojego..

Życzę Ci wyniku 1:0
Moja działka na Dębowym Lesie 21:35, 17 wrz 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Hej odmachuję pięknej Pani w kołnierzyku buziak
A zdjęcia piękne jak zawsze.

AnnaCh napisał(a)
Aniu, ślicznie wyglądasz Kołnierzyk gustowny

Marga napisał(a)
Aniu, wiesz, że Ci ładnie w tym kołnierzu

Reniu,Anuś,Margosiu
Dzięki kochane .Buziaczki
Mąz na poprawę homoru, osłodę cierpienia ( bo dalej boli cały kark , szyja, kręgosłup,,Kurcze tydzień to juz powinno byc lepiej :silly kupił mi nowy powojnik i właśnie go dostałam.To jak się nie uśmiechnąć :wink2: Dylemat była , gzdie posadzić.ale juz syneczkowie mi go posadzili.

Kosolkowa Pasja 21:33, 17 wrz 2015

Do góry
Malutki pod lasem 21:30, 17 wrz 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
A teraz
Tadam....

Całkiem spora. Bardzo mi się podoba, może dlatego, że z drewna.
Kosolkowa Pasja 21:30, 17 wrz 2015

Do góry
Jestem w polu 21:29, 17 wrz 2015

Do góry
Warmia napisał(a)
Motylarnia

Admirałek się chowa za liściem u mnie dziś stałe bywalce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies