Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 17:52, 09 sie 2015

Do góry
...stali bywalcy...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:52, 09 sie 2015

Do góry
I to co kocham najbardziej czyli trawy

Gracilimusy

Rozchodzące się Ice Dance

Silver Sceptre

Cis Wojtek z ML

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:47, 09 sie 2015
Do góry
nowy ogród ... nowym okiem

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:46, 09 sie 2015

Do góry
W części właściwej główne skrzypce grają hortensje

W cieniu - zacieniona 17:42, 09 sie 2015

Do góry
Leśnicy wycinają 130-letniego buka uszkodzonego przez wichurę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:41, 09 sie 2015

Do góry
Wyszłam dzisiaj na chwilę do ogrodu z aparatem bo stwierdziłam, że przez te upały nawet sierpniowych fotek nie będę miała.

Na początek część gospodarcza...

W atrapie donicy szałwia zaczyna drugie kwitnienie.

Chopin w tym roku bardzo słabo kwitnie, od czasu do czasu pojedyncze pąki rozkwitną.

Hortka, która miała być limką dostała eksmisję z głównego ogrodu

Żywopłot grabowy nawet ładnie przyrasta

I gracek z donicy obcięty dwa tygodnie temu Mimo upałów żyje i idzie do góry!

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:25, 09 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To była wizyta ekspresowa.. najkrótsza ze wszystkich Ale Karolinka porobiła focie jakbyście tu siedziały co najmniej od rana do nocy.
Może drugim razem będzie dłużej

Ja nawet aparatu nie zdążyłam wyciągnąć
A może i dobrze, bo jeden fotograf zupełnie wystarczył

A to focia o poranku.. wszytko jeszcze w rosie ..

Ania cudownie z tymi trawami !!!
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 17:21, 09 sie 2015

Do góry
dajana napisał(a)
Zabawa nową rabatą,ciekawe ile razy zmienię na niej rosliny .W chwili obecnej są posadzone różowe hortensje oraz uratowane zurawki przed palącym je słońcem .

Danusiu, już miałam Cię pytać jak robisz takie super kanciki, ale doczytałam w następnym poscie Masę pracy wykonałaś, ale i plany masz ambitne, myślę, że hortensje to dobry wybór, a może róże ??? Chociaż one bardziej kłopotliwe Klonik śliczny, pięknie rozświetli każde miejsce Jaka to odmiana?
Ogródek Ewy 17:20, 09 sie 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Bylinki będą (chyba) w kolorze lawendowo-niebieskim, może troszkę ciemnego różo-fioletu. O trawkach pomyślę bo to chyba dobry pomysł.
Zadałaś mi pytanie na które nie znam odpowiedzi, jedyne co o zawilcach wiem to to że są to zawilce japońskie, kwitną długo od połowy lipca, są wysokie i lubią się rozłazić po rabacie.
Cieszę się że różyczki się podobają.
Na dzień dzisiejszy rabatka wygląda tak.

Ewunia jak już kiedyś pisała wirtuoz kompozycji ze mnie żaden, ale choćby tak dla zabawy... Chyba coś takiego bym wykombinowała: (od lewej) między tymi różami od tyłu, od strony płotka dałabym ożanki. Pomiędzy tą środkową, a ostatnią różyczkę z tyłu oprócz ożanki wcisnęłabym chyba jeszcze jakąś wyższą trawkę.Bardziej z przosu pomieszałabym jarzmianki z jakimiś delikatnymi , niewysokimi trawkami (może jakaś niska rozplenica? Rabatkę ciut bym poszerzyła tak, żeby zrobić pasek z bodziszka (nie wiem jakiego, bo się nie znam ), a drugi pas z Ice Dance. Ale to tak na luźno i dla zabawy i do serca bym sobie tego nie brała .
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:17, 09 sie 2015

Do góry
slawomir napisał(a)

Mój typ to brzoza Youngii (Betula pendula Youngii) ale czytałem, że straszny pijak i tuje przy niej nie rosną, myślałem też o buku pospolitym 'PURPLE FOUNTAIN, albo, to pomysł mojej żony, róża pnąca na jakimś stelażu.
Przed tujami mają być trawy ozdobne z moim ulubionym Red Baronem, berberysy, może jakiś iglak karłowaty i oczywiście wrzosy.
dodam tylko, że w ty miejscu gdzie ma być brzoza lub coś innego na głębokości 1,2m-1,5m jest rura która doprowadza wodę do mojej sąsiadki.

Pozdrawiam i czekam na porady.

To nie jest dobry pomysł podkreślanie drzewem tego rogu. Tym bardziej, że jest tam rura.
Ja bym dała tło (niekoniecznie z tuj) ze świerków, a z przodu pas traw wysokich w pałaczeniu z wysokimi bylinami. W miejscu gdzze jest rura można drzewa przesunąc bardziej do przodu (wszystko zależy od tego z którego miejsca najczęściej się tam patrzy). Trochę rozmachu (zawsze mnie zastanawia skąd rozmiłowanie w tych karłowych igakach - będziesz tam biegał aby go oglądać?).
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:52, 09 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
pomimo obfitego podlewania, limki poprzypalane

dobrze,że pokazujesz..czyli mogę być spokojna o te brązowo-rdzawe coś na liściach;już myślałam,że przenawoziłam;
pozdrawiam upalnieee
Pomóżcie wyczarować mi ogród 16:50, 09 sie 2015

Do góry
Pokażę Wam jeszcze cięty grab, zdjęcia nie oddają wysokości tych ściana.
Na dwóch pierwszych zdjęciach widać żywopłot "od tyłu", nie wiem dlaczego liście rosną tylko w jedną stronę.

A tu właśnie widać w jaki sposób przycina się taki żywopłocik - specjalnie skonstruowana machina Dziewczyna (170 cm) stojąca przy przyciętej już części żywopłotu częściowo obrazuje jego wysokość

Ogród Anety 16:30, 09 sie 2015

Do góry
anetta napisał(a)/p/93/935710/original./original.JPG[/img

[/quote/]

ale ładnie wygląda ta rabatka..
Moja bajka 16:27, 09 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Pompki nie montowałam w oczku pływają sobie kijanki i welonka no i posadzone są roślinki

w razie W usunę fotkę jak nie będziesz chciała, wiosną kwitną tam niezapominajki,bergenie, kaczeńce i żółte kosaćce. Teraz nachyłki, zawilce i kłosowiec meksykański.

Sylwuś zostaw, fajne jest. Widziałam je u Ciebie i właśnie zastanawiałam się, czy coś Ci tam pompuje. A ta rybka tak daje radę bez pompki? Rozumiem, że na zimę wylewasz wodę, nie?
Tu ma być ogród :) 16:21, 09 sie 2015

Do góry
Podoba mi się u Ciebie
Możesz mi napisac ile od krawedzi rabaty bedziesz sadziła alwendę? U mnie sie kładzie, więc nie wiem czy nie poszerzę rabaty

lindsay80 napisał(a)
Rabaty przy tarasie

Między różami Eden Rose wylądowały gracki

Rabata południowa - długość 4,6 m, szerokość 2 m.

Po obwodzie będą lawendy, a w środku rozrzucone kulki bukszpanowe, szałwia i stipa.

Na rabacie zachodnie z drugiej strony tarasu, ta sama sytuacja tylko na razie są tam też carexy the Beatles.
Ta rabata jest sporo mniejsza, długa na 4,3 m i szeroka na 1,7 m

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:21, 09 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mój synuś właśnie skończył 30.. kiedy to minęło???
A lada dzień będzie drugi wnuś.. wygląda, że w tym tygodniu będą już dwa

To moje dwa wnuki

I sorki za prywatę.. ale to prywatny wątek Komu się nie podoba niech nie zagląda i nie czyta..

Nie wiem dlaczego mi sie umanilo że ma być dziewczynka... Uściski dla Ani i synusia
Liliowo i kolorowo:) 16:09, 09 sie 2015

Do góry
Liliowo i kolorowo:) 15:57, 09 sie 2015

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:52, 09 sie 2015

Do góry
Na tarasie też zrobiłam przemeblunek

Liliowo i kolorowo:) 15:49, 09 sie 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies