Będziesz miała nie tylko piękny ale cudny. Bo chcesz i tego dokonasz są tacy co chcą ale nie robią nic w tym kierunku, tylko narzekają, że kasy, czasu nie mają Ja pracuję i mam małe dzieci. A gdybym kasę na ogród miała to by już dawno był gotowy. Tylko czy ja bym się z tego cieszyła to nie wiem. Dzisiaj cieszę się z każdej nowej roślinki
Zebrinusy mam z tyłu, te niestety nie wiem jak się nazywają
Dla pocieszenia...tak wyglądały wszystkie, ale to wszystkie rabaty w 2012 roku
Kilka zdjęć do utrwalenia tegorocznych niektórych roślinek Upały dały się we znaki Hortensji Vanilia Fraise i nieco ja przypaliła Denerwuje mnie też to, że tak sie kładą i mam wielką nadzieję, że na przyszły rok będą sterczały do góry Doniczki w celu ustalenia nowej odległosci czyli o około metr jak nie 1,5 do przodu rabaty...
Moje 4 dynie uchodowane na piasku a ta zielona ma do tego najpiękniejsze kwiatki
Ty masz za świeże kąty, nic nie znajdziesz to trzeba w starociach grzebać,
wczoraj mó ślubny, po tym jak dzień wcześniej wywołał burzę, że nie mam się już czym zająć, chyba w ramach skruchy kupił mi kolejne
Mazan- no tak, ale przez to ze je podlewam w czasie suszy, wygladaja wrecz idealnie. Tylko chcialabym zmniejszyc ilosc lanej wody. Tak sie wlasnie zastanawiam, jak czesto podlewacie juz wyrosniete tuje?Czy zniosa np 3 tygodniowe upaly i susze?
Wczesnym rankiem z filiżanką małej czarnej w ręku pospacerowałam po ogrodzie i stwierdziłam że mój ogród wreszcie nabrał patyny , co mnie ogromnie cieszy, nie jest już taki absorbujący jak jeszcze rok temu, przyjemnie jest pobyć w nim nawet kilka chwil i popatrzeć jak rośliny które zaprosiłam do ogrodu pokazują swoją urodę .
Jeżówka która ucierpiała w czasie nawałnicy pokazuje kwiaty
Róże kwitną i mają się doskonale .
Byłam,zdjęcie zrobiłam,teraz trzeba wymyślić jak posadzić, ile....
Myślałam o
Danica
Żurawki elektra, i jeszcze jakaś jasna
W przyszłym roku trawy: hakonechloa all Gold,Fireworks
Będzie też trawa pampasiwa
Nie wiem co na tych 10 mx 1 m posadzić.
Kupiłam tulipany i krokusy, wiec je na pewno, tylko koszyczki do sadzenia kupie żeby turkucie nie zjadły cebulek
Ilonka byłam u Ciebie
widzę, ze masz dylematy na temat włosów
ja mam krótkie od pewnego czasu i czuję się w nich dobrze,
ostatnio miałam wesele i mam fotki,
ja mój eM i moja fryzura...
Będą zmiany, łopat nie ostrzę, bo sucho, kilofa nie wbije.. i nie mam czasu i pomysłu.. przestrzeń do ewentualnego zagospodarowania...
Pomysł Madżen by w kwadraty jest fajna..tylko prawy krawężnik przy podjeździe do garażu jest łukiem... nie mam pomysłu jak to nie spaprać
Nawet już zimą z Magnolią dumałyśmy co z tym zrobić..
Przyszłościowo tu wyleci trawnik do koszenia i nawadniania, posadzę trawy i ????? Fajna rabatę widziałam u Magnolii i może coś w tym stylu??
Rabata żwirowo-bylinowa???
I może różanka zostanie jak jest tylko posadzę inaczej i inne róże... i rozszerzę rabatę przy podjeździe?? Chociaż odwrócony kwadrat Agnieszki i mi się podoba..
Wiem, że już nic na szybko.. mam czas.. ogród jest i rośnie.. a kosmetyki już nie są pilne.