Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:04, 26 sie 2015

Do góry
Zdjęcia bluszczu mojej teściowej dla AniCh

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 12:52, 26 sie 2015

Do góry
Edit napisał(a)

Ale pięknie, a jaka trawka zielona.
Skąpana w słońcu 12:39, 26 sie 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Nie wiem jak u Was, ale u mnie jest jeszcze sporo roslin kwitnących, jest kolorowo, ale nie przesadnie

Co to za floksik, czy on ma takie drobne kwiaty, czy to złudzenie?
I podoba mi sie jeżówka Daydream, bo taka cytrynowa.
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 12:37, 26 sie 2015

Do góry
Marga napisał(a)
Nie dziwię Ci się, że masz dobry humor Jak bym miała taki piękny ogród, to cały czas był chodziła zadowolona
Miskanty powlają na kolana To zebrinusy (słabo widzę paski)?

Będziesz miała nie tylko piękny ale cudny. Bo chcesz i tego dokonasz są tacy co chcą ale nie robią nic w tym kierunku, tylko narzekają, że kasy, czasu nie mają Ja pracuję i mam małe dzieci. A gdybym kasę na ogród miała to by już dawno był gotowy. Tylko czy ja bym się z tego cieszyła to nie wiem. Dzisiaj cieszę się z każdej nowej roślinki
Zebrinusy mam z tyłu, te niestety nie wiem jak się nazywają
Dla pocieszenia...tak wyglądały wszystkie, ale to wszystkie rabaty w 2012 roku

Trudny teren - dużo pracy! 12:36, 26 sie 2015

Do góry
Kilka zdjęć do utrwalenia tegorocznych niektórych roślinek Upały dały się we znaki Hortensji Vanilia Fraise i nieco ja przypaliła Denerwuje mnie też to, że tak sie kładą i mam wielką nadzieję, że na przyszły rok będą sterczały do góry Doniczki w celu ustalenia nowej odległosci czyli o około metr jak nie 1,5 do przodu rabaty...

Moje 4 dynie uchodowane na piasku a ta zielona ma do tego najpiękniejsze kwiatki

Ogród z platanem. 12:33, 26 sie 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Reanimuję trawnik. Nie podlewałem go podczas upałów. Zero podlewania latem. Za dużo wody bym marnował. Taką mam zasadę i tego się trzymam. Zawsze jakoś udaje mi się go odbudować do jesieni. Dlatego też na razie nie ma idealnych kancików Fotkę zrobiłem nisko trzymając aparat i trzeba uwierzyć na słowo, że to co pokazuję jest nad wyraz ulepszoną rzeczywistością. Ale nie przejmuję się. Odbije

Trzeba poczekać jeszcze z miesiąc i ogród będzie znowu ładnie wyglądał. Trochę się ochłodziło. Wczoraj padało. Wszystko odrasta.

Tez jestem tego samego zdania co Ty jeśli chodzi o podlewanie trawka sobie poradzi
Poza tym pięknie u Ciebie
Ogród tworzony z pasją 12:24, 26 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
wrzosy slicznie sie rozwinely

Ale piękne
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:22, 26 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Kule świetne!!! Skąd Wy te klosze macie ? Łaze szperam po kątach I nic

Ty masz za świeże kąty, nic nie znajdziesz to trzeba w starociach grzebać,
wczoraj mó ślubny, po tym jak dzień wcześniej wywołał burzę, że nie mam się już czym zająć, chyba w ramach skruchy kupił mi kolejne
Brązowienie iglaków 12:21, 26 sie 2015

Do góry
Mazan- no tak, ale przez to ze je podlewam w czasie suszy, wygladaja wrecz idealnie. Tylko chcialabym zmniejszyc ilosc lanej wody. Tak sie wlasnie zastanawiam, jak czesto podlewacie juz wyrosniete tuje?Czy zniosa np 3 tygodniowe upaly i susze?
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 12:19, 26 sie 2015

Do góry
Dzisiaj rano pstryknęłam telefonem dwa zdjęcia - więc jakość do luftu ale fotki pokazują o co mi chodziło.

1. Kolejny etap zagospodarowywania trejaży - czyli zdjęta darń i posadzone krzaczki lawendy - samodzielnie wyhodowanej z zeszłorocznych sadzonek.

2. Posadzone pięć brzóz doorenbos za tarasem - a za płotem budowa...

Jeszcze są wąskie, chude i rzadkie i nie zasłaniają tego co za płotem ale już przyciągają wzrok - a nie to co za płotem...

W nogach chcę posadzić lawendę a pomiędzy brzozami kępy mozgi trzcinowatej biało-zielonej.
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 12:13, 26 sie 2015

Do góry
Czas wykorzystany, pogoda słoneczna
Ogród tworzony z pasją 12:03, 26 sie 2015

Do góry
wrzosy slicznie sie rozwinely
Co się stało kwiatom ... 12:02, 26 sie 2015

Do góry
Wczesnym rankiem z filiżanką małej czarnej w ręku pospacerowałam po ogrodzie i stwierdziłam że mój ogród wreszcie nabrał patyny , co mnie ogromnie cieszy, nie jest już taki absorbujący jak jeszcze rok temu, przyjemnie jest pobyć w nim nawet kilka chwil i popatrzeć jak rośliny które zaprosiłam do ogrodu pokazują swoją urodę .

Jeżówka która ucierpiała w czasie nawałnicy pokazuje kwiaty

Róże kwitną i mają się doskonale .

W samym słońcu 11:40, 26 sie 2015

Do góry
Byłam,zdjęcie zrobiłam,teraz trzeba wymyślić jak posadzić, ile....
Myślałam o
Danica
Żurawki elektra, i jeszcze jakaś jasna
W przyszłym roku trawy: hakonechloa all Gold,Fireworks
Będzie też trawa pampasiwa

Nie wiem co na tych 10 mx 1 m posadzić.
Kupiłam tulipany i krokusy, wiec je na pewno, tylko koszyczki do sadzenia kupie żeby turkucie nie zjadły cebulek
Droga do spełnienia 11:27, 26 sie 2015

Do góry
astrowo i lawendowo

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:27, 26 sie 2015

Do góry
inag napisał(a)
Jedna roślina wg mnie słupa nie zamaskuje. Ja bym tam zrobiła jakąś wysepkę z roślinami, które będą odciągały od niego uwagę.. Ten słup, "utopił" by się w zieleni. Nie byłby tak widoczny...

Ilonka byłam u Ciebie
widzę, ze masz dylematy na temat włosów
ja mam krótkie od pewnego czasu i czuję się w nich dobrze,
ostatnio miałam wesele i mam fotki,
ja mój eM i moja fryzura...

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:25, 26 sie 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

Kasiu, nic nie kupuję bo mam dużo własnych siewek; rozplenice, jeżówki, tojeść purpurową i lawendę. Ładnie wyrosły mi sadzonki przetaczników. Turzyce i żurawki mam własne do podziału. I hortensje ukorzenione z patyków musze gdzieś sensownie posadzić bo wcisnięte między trawami. Dokupię jakieś róże.
Na tym zdjęciu widać że ta rabata przy szopie sąsiadów zdecydowanie za wąska w stosunku do trawnika. I chcę wyprostować te fale więc czeka mnie zrywanie darni.

Już nieraz mówiłam po co mi to pole golfowe Wolę szerszą kolorową rabatę. Jak Andrzej wróci z sanatorium to mnie chyba zamorduje, że mu trawnik skubnęłam
Po prawej stronie ławeczki planuję dosadzić róże, najlepiej gdyby były pachnące ale chyba zdecyduje się na Artemis. A może Pastella? Podpowidzi mile widziane
Taki jest plan, a co z tego wyjdzie czas pokaże. I jak zdrowie pozwoli.

Piękne ujęcia ogrodu! Wszystko zielone, soczyste!
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 11:18, 26 sie 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:16, 26 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Dopytam, ta z brzegu na pierwszym planie, wylewająca się róża - to jest R. de Violettes?

Ania, niezależnie jaką rabatę byś robiła - po prostu daj przestrzeń swojej pasji kwietnej - nie na ścisk.

Będą zmiany, łopat nie ostrzę, bo sucho, kilofa nie wbije.. i nie mam czasu i pomysłu.. przestrzeń do ewentualnego zagospodarowania...

Pomysł Madżen by w kwadraty jest fajna..tylko prawy krawężnik przy podjeździe do garażu jest łukiem... nie mam pomysłu jak to nie spaprać

Nawet już zimą z Magnolią dumałyśmy co z tym zrobić..

Przyszłościowo tu wyleci trawnik do koszenia i nawadniania, posadzę trawy i ????? Fajna rabatę widziałam u Magnolii i może coś w tym stylu??

Rabata żwirowo-bylinowa???

I może różanka zostanie jak jest tylko posadzę inaczej i inne róże... i rozszerzę rabatę przy podjeździe?? Chociaż odwrócony kwadrat Agnieszki i mi się podoba..

Wiem, że już nic na szybko.. mam czas.. ogród jest i rośnie.. a kosmetyki już nie są pilne.
Małymi kroczkami do celu... 11:15, 26 sie 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Piękna się robi rabata, czekam na fotki z trawami

Będą,będą fotki, tylko najpierw muszą być trawy na razie wsadzilam tylko te, pójdą one przed grackami, a gracki do piątku powinny dotrzeć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies