Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Karol99 10:36, 09 sie 2015

Ale boskie zdjecia. Cudownie tam jest. Moze kiedys uda mi sie tam pojechac. Kasztanowce zadziwiajace, a wszedzie pisza ze niby nie lubia ciecia..
inag 10:43, 09 sie 2015

O magnoliach też tak mówią a ja u rodziców robię jej masakrę sekatorem i nie zauważyłam by ucierpiała na tym...
Marga 11:35, 09 sie 2015

Super relacja! Zazdroszczę takiego wyjazdu
Viola 16:50, 09 sie 2015

Pokażę Wam jeszcze cięty grab, zdjęcia nie oddają wysokości tych ściana.
Na dwóch pierwszych zdjęciach widać żywopłot "od tyłu", nie wiem dlaczego liście rosną tylko w jedną stronę.

A tu właśnie widać w jaki sposób przycina się taki żywopłocik - specjalnie skonstruowana machina Dziewczyna (170 cm) stojąca przy przyciętej już części żywopłotu częściowo obrazuje jego wysokość

Viola 16:51, 09 sie 2015

Karol99 napisał(a)
Ale boskie zdjecia. Cudownie tam jest. Moze kiedys uda mi sie tam pojechac. Kasztanowce zadziwiajace, a wszedzie pisza ze niby nie lubia ciecia..

Karol koniecznie dodaj sobie Wiedeń do listy miejsc do zwiedzenia Niezapomniane przeżycia
Viola 16:53, 09 sie 2015

inag napisał(a)
O magnoliach też tak mówią a ja u rodziców robię jej masakrę sekatorem i nie zauważyłam by ucierpiała na tym...

Właśnie, o klonach też gdzieś czytałam, że nie za bardzo lubią cięcie, a wielu z nas ciacha bez opamiętania
Viola 16:57, 09 sie 2015

Marga napisał(a)
Super relacja! Zazdroszczę takiego wyjazdu

Nic tylko zrobić plany na przyszły urlop Tydzień to za mało, myślę, że i cały miesiąc mógł nie wystarczyć. Wydaje mi się, że ledwie "liznęłam" Wiedeń. Piękne miasto, architektura powala na kolana, bogactwo szczypie w oczy, ceny zabijają, ale pozwoliłam sobie na kawę i ciacho w jednej z najbardziej luksusowych kawiarni w hotelu Sachera zdjęcie wbiję wieczorem bo nie mogę znaleźć, poza tym czekolada się rozpuści w taki upał
dajana 17:05, 09 sie 2015

Taki to pożyje po Wiedniu sobie spaceruje Piękne zdjęcia Violu wierzę ze było cudnie.Kupiłam klona muszę się tobie pochwalić bo to mój pierwszy klon ..Jest tak upalnie że oddychac nie ma czym , rosliny też się duszą pomimo wilgotnej ziemi .Taka aura nie pozwala na prace w ogrodzie ,kto by to wytrzymał? ja nie mogę pomimo najwiekszych chęci .Wracaj do normalności powoli ,z takiego miejsca nie jest łatwo wrocić Serdecznosci posyłam
Viola 17:08, 09 sie 2015

dajana napisał(a)
Taki to pożyje po Wiedniu sobie spaceruje Piękne zdjęcia Violu wierzę ze było cudnie.Kupiłam klona muszę się tobie pochwalić bo to mój pierwszy klon ..Jest tak upalnie że oddychac nie ma czym , rosliny też się duszą pomimo wilgotnej ziemi .Taka aura nie pozwala na prace w ogrodzie ,kto by to wytrzymał? ja nie mogę pomimo najwiekszych chęci .Wracaj do normalności powoli ,z takiego miejsca nie jest łatwo wrocić Serdecznosci posyłam

Danusiu, lecę do Ciebie obejrzeć klonika, upał straszny, przed urlopem kupiłam dwie śliwy wiśniowe, stoją wciąż w doniczkach nieposadzone, czekają na niższe temperatury. W ogrodzie nic nie robię tylko podlewam. Dziś w nocy o drugiej wróciłam do domu, podlewałam 5 godzin, nie do uwierzenia! Wiednia sama sobie zazdroszczę
Marga 17:16, 09 sie 2015

Viola napisał(a)

Piękne miasto, architektura powala na kolana, bogactwo szczypie w oczy, ceny zabijają, ale pozwoliłam sobie na kawę i ciacho w jednej z najbardziej luksusowych kawiarni w hotelu Sachera )

Aleś narobiła mi smaka! Rozumiem, że to ciacho to był słynny czekoladowy tort Sachera?
Nigdy w Wiedniu nie byłam