Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 12:55, 05 kwi 2023

Do góry
Tu zrobiłam poletko cebulowe w miejsce wątpliwej urody kawałka z trawą (bo przecież nie trawnika ). Na razie nic nie kwitnie...

I szaleństwo narcyzów do wykopania i przesadzenia.

Ogród bez reguł 12:48, 05 kwi 2023

Do góry
No i drobnica wiosenna - puszkinie, cebulice, przekwitające przylaszczki, jakieś zawilce...

Ogród bez reguł 12:42, 05 kwi 2023

Do góry
Reszta towarzystwa nieśmiało wychyla się z futerka.

Ogród bez reguł 12:32, 05 kwi 2023

Do góry
Kwiaty magnolii gwiaździstej lekko trącone mrozu powiewem

Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:57, 05 kwi 2023

Do góry
Martka napisał(a)
Mrokasiu, lubię Twoje fiolety. Upewnię się, to co Asi Rojodziejowej wyglądało na kalamontę, to miniaturowa budleja z takimi drobno rozsypanymi kwiatusiami? Uroczo wygląda i też obstawiałam, że kalaminta Ty chyba masz białą kalamintę?

Hmmm, chyba niezbyt zrozumiale opisałam fotkę . Jest na niej i kalaminta i budleja .

To jeszcze raz:
W lewym dolnym roku, te drobniutkie niebiesko-fioletowe kwiatuszki to kalaminta Blue Cloud.
Ponad nią, bardziej w prawo, te większe ciemno fioletowe szczoteczki to mini budleja bodajże Summer Lounge Purple.

Białej kalaminty nie mam.
Ogród bez reguł 11:50, 05 kwi 2023

Do góry
galgAsia napisał(a)
Kokorycz pełna Purple Bird, czosnki, liliowce.

No cudne kępy masz. Ja posadziłam w zeszłym roku Blue Heron i w tym ledwie co wyłazi. A jedna sadzonka chyba się pożegnała z tym światem. Nie wiem co im nie pasuje.
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:41, 05 kwi 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

P.S. Zaraz te koszmarki usunę

Ha ha idealne do ogrodu eleganckie buciki
W ogródku Martki 11:13, 05 kwi 2023

Do góry
Aga, u mnie było znośnie, ale dziś to już inna bajka sprawdziło się moje podejście "nie wybrzydzaj, bo może być gorzej"

Magaro, nastrój mam pozaogrodowo bardzo dobry i to się nie zmienia, a ten ogrodowy zwyżkuje, fakt, bo jak tu było publicznie ekscytować się się ogrodem, w którym nic się nie dzieje i wciąż zimno - i tak od pół roku

Justyna, nie chce mi się jechać do tej szkółki, 30 km, może faktycznie poczekam… Na mijankę tam będzie trudno, mam zbyt mało miejsca, ale zobaczymy. Na razie mam do ogarnięcia o wiele pilniejsze rzeczy, a ścieżka będzie wyglądała inaczej, gdy rabaty zarosną.

Mrokasiu, po świętach długo nie będę miała wolnego dnia, brałam więc ile się da. Dziś to dopiero mroźne powietrze, ogród odpuszczam. Mam tam: 3 derenie kousa: China Girl, Schmetterling, Milky way, oraz nowe nabytki, dereń kwiecisty Cherokee Princess i dereń kousa Great Star. Odległość 2m i ciut.

Edytko, praca mocno ogranicza moje moce czasowe dla ogrodu, a w tym roku jeszcze bardziej ogranicza je pogoda. Na żonkile czekam z utęsknieniem… gdyby choć jeden był łaskaw zakwitnąć…

Judith, dobrze się stało, że wykopałam, ale mam poczucie lekkiej klęski, że zmarnowałam cebulki, mogłam wrzucić gdzieś na tył ogrodu. Cóż, stało się. Sprawdzone EE to jest to, też na nie będę polowała, chciałabym połączyć z Sapporo.

Asiu Rojodziejowa, czyli EE z Biedry do kitu …

Zuzo, u mnie dziś lodowaty, przeszywający chłód. Powodzenia w korzystaniu z motyki!

Aniu Makao, nie, zimnisko to jest u mnie dzisiaj Fakt, mam zaciszne miejsce, ale zbyt krótko mam derenie, aby powiedzieć coś o ich preferencjach stanowiskowych na bazie doświadczenia. Dereń Milky way będzie miał u mnie swoją drugą wiosnę. Rok temu już ładnie kwitł.

Aneto, chyba zmanipulowałam wczorajszą relację skoro kilka metrów nowej rabaty i kilka drzewek wywołuje wrażenie, że pędzę z pracami  Twoje EE z B. też były pełne i budyniowe?

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:41, 05 kwi 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Ale jaja
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:40, 05 kwi 2023

Do góry
mrokasia napisał(a)
Wczoraj odebrałam trzecią w tym roku przesyłkę z roślinami .

Dokupiłam sobie bodziszka Rozanne - pójdzie do donicy pod karaganą . A ponieważ głupio było kupować tylko 3 szt bodziszka to dokupiłam dzwonki - poszarskiego i brzoskwiniolistne .

Ja jeszcze czekam na przesyłkę z bodziszkami. Może jak tak to niedługo coś się ruszy i u mnie.
To już będzie 4 karton z roślinami do wsadzenia

A czekam jeszcze na hortensję Forever&Ever na którą w końcu się załapałam a rozeszły się w 3 dni.
Ogród Muszelki 10:28, 05 kwi 2023

Do góry
Amelek. To ten rozłożony gościu na trawie.

Amelek przyszedł do nas rok temu, w wielkanocny poranek. Śmiejemy się, że przyszedł do nas zamiast zajączka.

Był malutki, chudziutki i baaaaardzo głodny. Nakarmiliśmy go i już u nas został. Przez pierwszy tydzień był Amelią. Do czasu, gdy ktoś ze znajomych, po dokładnych oględzinach, ze zdumieniem stwierdził, że to jest pan kotek. No, i przemianowaliśmy go na Amelka.

Amelek mieszka w ogrodzie. Ma śliczny domek. Z kominem! I jest niezwykłym kotkiem. Zachowuje się, jak piesek. Na przykład: chodzi z nami (dokładnie - za nami, przed nami, obok nas) na spacery, pilnuje ogródka, wita i żegna gości, gra z nami w piłkę (piłeczkę) nożną.
Ogród z zegarem 10:27, 05 kwi 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)
Już niedługo tulipany, niezawodne EE

A wczoraj przyjechały ambrowce: 2 gumballe i 3 kolumnowe slender silhouette .
Gumballe posadzę na rogach domu na froncie (będę musiała zrobić mały bałagan na rabatach), a kolumnowe nad rowem, na odcinku w trakcie kopania .

Moje EE uśmierciłam, ambrowce cudne, uwielbiam te drzewka, znalazłaś piękne okazy.
Zieleń, drewno i antracyt 10:27, 05 kwi 2023

Do góry
antracyt napisał(a)
Masz rację, malwy wyglądają inaczej i są mniejsze... ciekawe co sobie wysiałam, bo do niczego z listy nie pasuje na razie

W końcu bratki mam i ja
Teraz tylko poczekam do czwartku z sadzeniem, aż zapowiadane przymrozki miną. Bardzo mi się ten biały spodobał, bo tak naprawdę to jest on w kolorze budyniu waniliowego, naprawdę apetyczny, a ten żółty to też na żywo ciepły pomarańczowy

Cudne
kolorystycznie grają z Twoim awatarkiem te pomarańczowe są śliczne.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:17, 05 kwi 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Czyli najlepiej dać ją do donicy na ten sezon i ewentualnie na jesień przemeblowanie.
No chyba że… zamiast albo w okolicy Perovskiej

Tak kratka to pół metra.

Asiu, będzie czad!!! Osobiście bardzo lubię rabaty z KF w tle. Nie doczytałam, czy masz jakiś plan na posadzenie jakichś akcentów z przodu przed różami? Czy zostawiasz je na brzegu niczym nie zasłonięte?
A znak zapytania?
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:16, 05 kwi 2023

Do góry

Anna i Ogród 2 10:06, 05 kwi 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Kupiłam sobie też taką misę do rozchodnika. Dostałam go w gratisie

I wiekszą pakę tego nawozu co ostatnio pokazywałam

Ha, rozchodnik do misy w gratisie bardzo słuszny, uruchamia wyobraźnię. Czy misa ma odpływ? Bardzo ładne zakupy i kompozycje kwiatowe w donicach, już od dzisiaj chyba będzie cieplej?... ???
Ogród hortensjowo różanecznikowy 10:03, 05 kwi 2023

Do góry
Monika83 napisał(a)
.
Tak to jest Roses Rose Picotee bez Dark

A ten drugi to ten sam co masz u siebie Roses Dark Picotee.

Super ,bo planuję zakupić do kolekcji
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 09:43, 05 kwi 2023

Do góry
JoannA napisał(a)

Świetne kolorystyczne połączenie tych żurawek i krokusów. Szkoda że nie mogę odgapić bo krokusy by mi w półcieniu wcale się nie otwierały. Pomyślę nad inną roślinką tego typu Ale koniecznie w tych kolorach

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:28, 05 kwi 2023

Do góry
Alicja też czekam a w 'międzyczasie' dostało się rykoszetem sosence Joppi

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:11, 05 kwi 2023

Do góry
[Jest nazwa cieniernika -----dauble White.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies