Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 11:35, 29 cze 2023

olciamanolcia napisał(a)

Ale pieknie tu❤️ stipy masz przepiekne

Justyna dziękuję stipy sama wysiałam z paczuszki nasionek i takie giganty mi urosły, mam też multum siewek!
DariaB 11:36, 29 cze 2023

LIDKA napisał(a)
Daria pięknie masz i bujnie.

Nowa ścieżka super. Teraz widac ile jeszcze musisz dosypać ziemi z boku domu.

Bujnie mam tylko po jednej stornie haha Tak właśnie się okazało ile ziemi brakuje, już zamówiona, będzie jutro
DariaB 11:45, 29 cze 2023

ajka napisał(a)
Uwielbiam fiolety z zielenią, a ze stipą to już szczególnie !

Gratuluję nowej ścieżki

Aniu dziękuję, w końcu się spełniło moje marzenie o ścieżce stipy na pewno będzie u mnie więcej, mam sporo siewek i nie zawaham się ich użyć
DariaB 11:46, 29 cze 2023

MartaCho napisał(a)
Widok z ławeczki bajka! Piękne masz kocimiętki.

Będzie bajka jak ukryję śmietnik który z tejże ławeczki widać haha. Kocimiętki mnie zaskoczyły, zwłaszcza, że sadziłam takie maluszki
DariaB 11:50, 29 cze 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Też nie mam wyciętych liści tulipanów gdzieniegdzie.
Fajnie się zagęszcza wszystko
A co do tych dziur na rabatach, to ja ma wrażenie, że sporo osób tak ma, tylko zdjęcia z odpowiedniej perspektywy robi.

A kocimiętka super! Może spróbuj jak Wiola po przycięciu ukorzenić pędy? Ja kupiłam ostatnio odmianę Cat’s Pajamas i mam nadzieję, że będzie wyglądać podobnie.

Dokładnie, dobrze zrobione zdjęcie podkreśli zalety, a ukryje wady Ta kocimiętka to nawet wycięta z kępy się ukorzeniła bez problemu, już ją rozmnożyłam Tulipany dalej nie wycięte, a u Ciebie?
DariaB 11:54, 29 cze 2023

Kasya napisał(a)

Bardzo ładnie wychodzi

Cieszę się, że się podoba, teraz jest już prawie skończona i wyszło moim zdaniem super
DariaB 11:55, 29 cze 2023

Roocika napisał(a)
Bardzo ładne obrazki. Miło oglądać

Asiu dziękuję kiedyś nie wierzyłam, że dojdę do takiego etapu, że będę miała prawdziwe rabaty, które cieszą nie tylko oko.
DariaB 12:01, 29 cze 2023

Ścieżka już prawie ukończona, jutro ma dojechać ziemia, bo jak widać porobiły się takie doły.

Wstępnie mam plan na rabatę przy ścianie garażu. Chyba rozsadzę te sosenki, żeby były takim zimozielonym akcentem. Między nie posadzę hortensje Annabelle, tawuły brzozolistne tor i uzupełnię jakąś trawką i być może hostami lub paprociami. To wystawa wschodnia, słońce tylko z rana i trochę do południa. Szerokość rabaty 1,7m, długość prawie 10m.
DariaB 12:07, 29 cze 2023

Druga strona ogrodu radzi sobie doskonale, po suszy nie ma śladu, opadów było u nas ostatnio całkiem sporo. Rośliny bujnęły, niektóre zaskoczyły mnie swoimi rozmiarami, np krwiściąg jest wyższy ode mnie

Z chwastów królem u mnie jest skrzyp, jest po prostu wszędzie Czeka mnie cięcie żywopłotu cisowego, nawet w tak małym ogrodzie jak mój, ciągle jest co robić.
Kawa 13:14, 29 cze 2023

o matko jak ci wszystko porosło!!!
pięknie
fajnie że prace idą do przodu