Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Roocika 10:26, 29 cze 2023

antracyt napisał(a)
Jak już jestem obok grujecznika, to jeszcze odrobinę zbliżeń na leśną wstawię. Zachwycam się teraz dębolistną i resztkami dzwonków. Zaraz obok giga hosta szykuje się do kwitnienia.
]

Hortensja i dzwonki też misię podobają. Jakie to dzwonki, ostatnio odkryłam, że jest mnóstwo odmian dzwonków.
antracyt 10:41, 29 cze 2023

Wydaje mi się że szerokolistny. Czułby się u Ciebie wyśmienicie, lubi półcień i wilgotną ziemię.
Basieksp 11:08, 29 cze 2023

Naparstnice masz wyjątkowo wysokie i jak na wiejski ogród przystało, muszą być malwy i są i w dodatku bardzo ładne, kolor prawie czarny a z dębolistnej u siebie w tym roku też jestem zadowolona, też będzie mi kwitła
DariaB 11:12, 29 cze 2023

Napatrzyłam się na tyle pięknych kwiatów! Dalie u Ciebie już takie duże i kwitnące, u mnie jedna w pąkach, reszta straciła pąki przez ślimole a Verrone's Obsidian ciągle jest do bulwy obgryzana przez te golasy. Już jej zmieniłam lokalizację, a i tak się do niej dobrały. Muszę chyba sięgnąć po chemię.
mrokasia 12:05, 29 cze 2023

Te wiejskie rabatki mają bardzo dużo uroku .
Roocika 12:37, 29 cze 2023

antracyt napisał(a)
Wydaje mi się że szerokolistny. Czułby się u Ciebie wyśmienicie, lubi półcień i wilgotną ziemię.

No właśnie sobie kidyś wpisałam w kajecik, że są takie Ślicznie wyglądają
nicol21 12:58, 29 cze 2023

no i nie wiem ktore sa najpiekniejsze.

a te jednoroczne floxy - czy je ciezko ci bylo wychodowac? bo mi chyba wykielkowaly 2 sztuki.....
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magleska 15:53, 29 cze 2023

dalszy ciąg przynudzania z przyjemnością obejrzałam

pytań nie mam ,więc tylko zachwyt zostawiam i lecę dalej
antracyt 15:58, 29 cze 2023

Basieksp napisał(a)
Naparstnice masz wyjątkowo wysokie i jak na wiejski ogród przystało, muszą być malwy i są i w dodatku bardzo ładne, kolor prawie czarny a z dębolistnej u siebie w tym roku też jestem zadowolona, też będzie mi kwitła

Ta malwa to sobie sama miejsce wywalczyła, nie chciałam jej, a ona ciągle się gdzieś wysiewała... w końcu się poddałam
antracyt 16:02, 29 cze 2023

DariaB napisał(a)
Napatrzyłam się na tyle pięknych kwiatów! Dalie u Ciebie już takie duże i kwitnące, u mnie jedna w pąkach, reszta straciła pąki przez ślimole a Verrone's Obsidian ciągle jest do bulwy obgryzana przez te golasy. Już jej zmieniłam lokalizację, a i tak się do niej dobrały. Muszę chyba sięgnąć po chemię.

Wyobraź sobie że na moje daliowe poletko też w końcu dotarły ślimory... Te wielkie, brązowe i małe (prawie przezroczyste) w skorupkach, wyżerkę mają niezłą... Wczoraj obgryzły wszystkie pąki kwiatowe nówki na którą czekałam od kilku dni. Wyłapałam co się dało, ale podejrzewam, że to kropla w morzu.