Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

TAR 12:58, 29 cze 2023

o znalazlam

zywotnik olbrzymi - naprawde jest olbrzymi
malgol 13:09, 29 cze 2023

Makao napisał(a)
A u Was ta zaraza kocia znaczy sie ptasia grypa jest?
U nas cisza ale ja jestem przerażona. Mam dwie kotki i latem nie ma szans utrzymać je w domu. Fioła dostają. Przychodzą, najedzą się, poleżą, pośpią i w drogę. Tak cały sezon letni. I boję się. Co przyjdą to się przyglądam. Jak lecą do miski to się cieszę.
Chyba znowu obroże z dzwonkami im pozakładam żeby ptaki straszyły.

U nas też raczej cisza choć może po prostu nie słyszałam o takim przypadku. Tez mnie przerażenie ogarnia bo mam trzy koty, wszystkie kochane i nie wyobrazam sobie ,żeby któremus cos sie stało. Są wychodzące bo jak przy domu z ogrodem wytłumaczyć ,że świat za oknem nie dla nich? Na dodatek pod lasem więc ptaków wokół mnóstwo...
Basieksp 14:08, 29 cze 2023

W Arboretum Wirty jest żywotnik, którego nawet w 1/3 nie dałam rady objąć ramionami, ogrom Polecam to miejsce, jakby ktoś był w okolicy
Basieksp 14:09, 29 cze 2023

TAR napisał(a)
te pokazane żywotniki maja przepiekny przekroj drewna, w Arboretum w Wirtach jest kilka i jeden bez kory - cudnie sie mieni kolorami, mam gdzies fotke, jak znajde pokaze

O właśnie o nim napisałam
sylwia_slomc... 15:20, 29 cze 2023

bialydomek napisał(a)

teraz to i ja już od dawna tylko kota widze,
ale mówię o tym co na początku jakby migneło mi, ta biedna babcia przy płocinie jakimś,

Magara - a ta kotka co 3razy wracała z wami do domu- to była pewnie nie wysterylizowana?

W przypadku kocic sterylizacja ma niewielkie znaczenie w oddalaniu się od domu, to kocury mają z tym problem w okresie rui kocich. Potrafią tygodniami nie wracać. Kotki bez wyraźnej przyczyny raczej się pilnują domu. chyba, że mają gdzieś daleko kocięta to wtedy albo do nich wracają, albo przynoszą do domu.
Może na terenie występuje jakiś drapieżnik, którego obecność tak bardzo Ją niepokoi, że woli się przenieść gdzieś dalej....
Makao 15:50, 29 cze 2023

Czyli nie jestem sama w strachu o kotki. Właśnie to że to przez ptaki to człowiek taki wystraszony. Można powiedzieć że karma dopadła koty. Przecież od dawna ornitolodzy walczą ale koty można było odstrzeliwać bo zjadają ptaki. To teraz kocie łakomstwi obróciło się przeciwko nim. Straszne
Agatorek 21:17, 29 cze 2023

Ale natrzaskałyście tych stron…

Przyznaję, że tuja piękna. Tzn tuje. I ta z arboretum i z cmentarza.

Helen 21:54, 29 cze 2023

Daga, piękne masz te białe jarzmianki. Jakbyś miała jakąś nadmiarową siewkę, to chętnie przygarnę
Kokesz 22:41, 29 cze 2023

malgol napisał(a)
Mnie Toszka tez zrugała , trochę mną wstrząsnęło ,ale potem juz na priv sama do niej pisałam o pomoc I szkoda,ze jej juz tu nie ma bo jakoś nie obrażały mnie jej uwagi tylko stawiały do pionu. respekt czułąm

Też tak miałam i tez mi Jej brakuje na forum. Mazana też.

Kiedyś, dawno temu, napisałam u kogoś w wątku, tak po prostu, że szkoda, że osoby, które mają już dojrzałe ogrody, nagle znikają z forum i zamykają wątek. Bardzo podobał mi się ogród tej dziewczyny i żałowałam, że nie mogłam go już oglądać na O. Ten, wydawało się niewinny wpis, też rozpętał wielką burzę, z kasowaniem wpisów, zamykaniem wątków, blokowaniem itp. Ktoś inny, w odpowiedzi się niepotrzebnie uniósł, napisał za dużo i lawina poszła. Czułam się wtedy strasznie winna, że to przeze mnie, chociaż nie miałam nic złego na myśli, ani nie chciałam nikomu dokuczyć...
Kokesz 23:27, 29 cze 2023

Teraz na dobranoc zobaczyłam kolejny zamknięty wątek, jeden z moich leśnych inspiracji...strasznie mi szkoda przepraszam, że u Ciebie Magara

Białe jarzmianki też mnie urzekły wszystkie masz piękne, ale te takie subtelne