Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Mały ogród Kasi 23:18, 06 gru 2014

Do góry
kasia_w napisał(a)
coś do powieszenia
[

Zamiast setek ,,pierduł" powtykanych w wianek zdecydowanie Kasiu wolę takie klimaty. Śliczne.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:11, 06 gru 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Trudno uwierzyć, że to Twoj debiut wiankowy! Piekny ten złocisty, szczególnie podoba mi sie sposób upiecia tasiemki zlotej.
Znakomicie Ci to wyszlo.

Ja w tym roku nie daje bombek do wiankow. Przez dwa lata szalałam ogrdoowiskowo- bombkowo-wiankowo

W tamtym roku podoczepiałam troszkę ozdób i był wianek, dziś jest inaczej. Chcę zrobić wszystko od początku. Zawsze lubiłam takie prace- kiedyś moim marzeniem było mieć kwiaciarnię, uwielbiałam komponować bukiety. Dziś wiem, że to jedna z tych rzeczy, które mogłaby robić. Wszystko co manualne bardzo mnie pociąga, a co najważniejsze - daje wiele radości.

Po bombkach przyszła pora na wianki- kiedyś się wprawię.
Dla odmiany czas na zmiany... 20:35, 06 gru 2014

Do góry
Reniu, cieszę się, że widoki przypadły Ci do gustu....w kwestii anyżu to ostatnio widziałam go w lidlu...jeśli będziesz miała problem ze znalezieniem to daj znać...coś pomyślimy

Aniu, witam...eMa pochwalę, a jakże...mnie samą te zdjęcia strasznie urzekają....u mnie w tym roku skromne dekoracje...dziś zamontowałam wianek na oknie w pokoju i choinka stoi na parapecie...i to chyba będzie wszystko

Polinko, blisko, blisko...to Orzechowo...wodzę, że nie sa Ci obce te rejony..

Ewuś, tak to ja tam stoję i Amelkę za rękę trzymam...powiem Ci że widok niesamowity...zresztą jak przyjedziesz to zabiorę Cię tam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:23, 06 gru 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Marzenko jak ja Wam zazdroszczę tej giełdy. W takich momentach żałuję, że nie mieszkam koło dużego miasta. Nie wiem jak by to się odbiło na mojej kieszeni, bo ja z tych co kupują ozdóbki na dziś i na później - bo się zapewne przyda.

W piątek po pracy pojechałam do "centrum" kwiatowego i zrobiłam jakieś zakupy, ale już przy wyjściu wspominałam waszą giełdę. Jutro jadę do nas- choć wiele się po niej nie spodziewam. Z tego co miałam zrobiłam dwa moje pierwsze wianki i już widzę, że brakuje mi materiału. . Postanowiłam dla każdej rodziny, która będzie u mnie w Wigilię zrobić piękny wianek -czyli potrzebuje dużo.

Razem z innymi czekam na fotki Twoich ozdób- zapewne piękne.

Na gieldzie wszedzie krolowały gwiazdy betlejemskie. Ja sobie kupiłam miniaturowe cyklamenki, które juz stoja obok mnie na stole

Na giełdzie był fulll wypas kwiatow cietych i sztucznych...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:54, 06 gru 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Mam przerwę na kawkę to pokażę co dzisiaj działam

W gałązkach świerkowych będą jeszcze białe lampki, które mam nadzieję zrobią fajny klimat w nocy...Jeszcze tylko graby przyozdobię w czerwone kokardki i lampki, i temat ogrodu będzie zamknięty O przypomniałam sobie, jeszcze wianek... do którego coś nie mam weny

Przytruptałam z rewizytą.. jak zawsze początek czytam i koniec Do ogródka jak się zmienił nie doszłam ... ale kajaki obejrzałam (fajnie mieć pasje) i bardzo podoba mi sie kompozycja w donicy. Myślę nad swoimi, chyba coś zmałpuję, bo puste mnie drażnią.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:53, 06 gru 2014

Do góry
Marzenko jak ja Wam zazdroszczę tej giełdy. W takich momentach żałuję, że nie mieszkam koło dużego miasta. Nie wiem jak by to się odbiło na mojej kieszeni, bo ja z tych co kupują ozdóbki na dziś i na później - bo się zapewne przyda.

W piątek po pracy pojechałam do "centrum" kwiatowego i zrobiłam jakieś zakupy, ale już przy wyjściu wspominałam waszą giełdę. Jutro jadę do nas- choć wiele się po niej nie spodziewam. Z tego co miałam zrobiłam dwa moje pierwsze wianki i już widzę, że brakuje mi materiału. . Postanowiłam dla każdej rodziny, która będzie u mnie w Wigilię zrobić piękny wianek -czyli potrzebuje dużo.

Razem z innymi czekam na fotki Twoich ozdób- zapewne piękne.

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 18:14, 06 gru 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)

Wianek jest cudny
Serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy autorkę dzieła.
Dwa ogrody 16:43, 06 gru 2014

Do góry
Bodziszek nazywa sie wspaniały.
Zeszłoroczny wianek sliczny, a rabaty jesienne takie jak Bodziszek
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 12:23, 06 gru 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Piękne dekoracje Kasiu Naprawdę pierwszy raz wianek robiłaś? Jeśli tak, to wielkie uznanie

W tamtym roku do takiego gotowego z igliwia parę bombek doczepiłam i kokardę i myślałam, że to to. Dziś bardziej "profesjonalnie" z pistoletem i klejem

Dzięki Agnieszko- będę się dalej szkolić- muszę znaleźć jakąś giełde z ozdobami, bo inaczej wszystkie takie same będą.

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 12:16, 06 gru 2014

Do góry
Piękne dekoracje Kasiu Naprawdę pierwszy raz wianek robiłaś? Jeśli tak, to wielkie uznanie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:16, 06 gru 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Gosiu- u Ciebie mroźno, a roślinki jak polukrowane. Taki ogród ma wiele uroku, nie to co u nas- plucha i mgły.

Nie nastraja to fajnie, dlatego zaczęłam troszkę ozdoby przed Świętami tworzyć. Trzeba sobie humor poprawić.

Pewnie i Ty już myślisz, bo choineczki przygotowane

Buziaki

No właśnie wracam od ciebie Widziałam śliczny wianek U nas dzisiaj mgła i ponuro jak u was
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 12:14, 06 gru 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu śliczny wianek Buziaki mikołajkowe zostawiam

Dzięki Gosieńko, ale Mikołaj coś o nas zapomniał- no chyba, że rózga jakaś gdzieś leży- muszę poszukać.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 12:10, 06 gru 2014

Do góry
Kasiu śliczny wianek Buziaki mikołajkowe zostawiam
Dwa ogrody 10:33, 06 gru 2014

Do góry
Basiu, przesadzanie i kopczykowanie zakończone, jeszcze tylko trochę gałązek by się przydało i podsypać co wrażliwsze rośliny korą, której nie mam. Ale mam roczne przekompostowane trociny i chyba je wykorzystam.
Mala Mi - pocieszające jest to, co piszesz. Nawet posadziłam go tak (rdest) aby mógł się od razu wiosną rozrastaćzastanawiam się, czy nie warto zebrać nasion, bo widzę, że ma ładnie zasuszone kłoski.
yolka - podziwiałam Twoje widoki na jezioro
Bogdziu, zasłużenie odpoczywasz o świątecznych dekoracjach też nie myślę, bo już nie mam miejsca na nowe, chyba że jakieś drobiazgi.
Może jakiś wianek, w ubiegłym roku był taki

mam do przycięcia ostrokrzew, może coś wykombinuję

Vivo, siewki roślin zawsze się przydają W przedogródku dosadziłam jedynie róże i rabata czeka na poszerzenie wiosną jak zrobimy oczyszczalnię. Teraz trzeba zaplanować, co jeszcze posadzić przed różami, pod klonami planuję wyższą trawę, trzeba dobrać takie rośliny, aby były efektowne przez cały rok, może i tutaj będzie obwódka z bukszpanu. Widoczny na końcu łuk też zmodyfikuję Na razie przeglądam inspiracje

Bukszpaniki posadziłam na rabacie z drugiej strony, uzupełniałam ją też cebulowymi, już nic na niej nie zmieszczę, teraz tylko czekam na efekty, oby zadowalające

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 00:33, 06 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ogród masz sliczny nic nie stracił na urodzie .... Te trawy jeszcze w pełnej krasie ....

Wianek fajny srebrny ja tez malowałam stary złoty swiecznik na srebrny kolor i super wyszedł

Chwilo trwaj , a potem od razu tulipany
Mam jeszcze tykwy pomalowane, ale zdjęcia kiedyś potem jak wyschną i farby nie będzie czuć aaaa i kwiaty hortek pięknie wyglądają pomalowane , ale jeszcze nie zrobiłam w tym roku Generalnie malować lubię, tzn. przemalowywać i to tylko bez kombinacji na jeden kolor
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:31, 05 gru 2014

Do góry
Ogród masz sliczny nic nie stracił na urodzie .... Te trawy jeszcze w pełnej krasie ....

Wianek fajny srebrny ja tez malowałam stary złoty swiecznik na srebrny kolor i super wyszedł
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 18:10, 05 gru 2014

Do góry
Jolcia I przy tej wersji zostajemy

Hiacynt wspominany wcześniej. Kwitnie i pachnie. Liście ma takie sobie, do połowy mu uschły, a reszta ładna zielona.

I wianek jeszcze orzechowy posrebrzony.

I jeszcze jak poszłam szukać Mikołaja to pyknęłam szarobiałoburzyznę.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:53, 05 gru 2014

Do góry
W czerwoną donicę wetknij pęk czerwonych gałęzi derenia, zwiąż na górze kokardę i powieś szyszki i po robocie, a na drzwi taki sam wianek, i też po robocie.
Ja dziś może takie coś odwalę, jak mam odpowiednią ilość gałązek
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:15, 04 gru 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Aga jak szyszkowy wianek to lepiej szyszki kleić do podkładu styropianowego ale wcześniej go pomaluj albo owiń materiałem Miłego wiankowania

Halinko, uplotę sobie, bo nie mam styropianowego, wieszsz..... mnie to łatwiej zniechęcić niż zachęcić, muszę się rozkręcić, zainspirować i poczuć presję czasu

Pozdrawiam Ciebie i wszystkie talenty ogrodowiskowe...... mam wianek jeszcze bez szyszek
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:16, 04 gru 2014

Do góry
Na szczęście nie dla mnie inspiracja bo moje graby żyją mam nadzieję ale wianek piękny

zapisuje do inspiracji
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies