Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Ogród - Moje spełnione marzenie 11:22, 18 gru 2012

Do góry
Witam serdecznie, pierwszy raz u ciebie, ale widzę, że lubisz kamienie ja też je lubię i korzenie fajnie wyeksponowane, bardzo ładnie u ciebie, pozdrawiam
Co z tym ogródeczkiem począć 11:10, 18 gru 2012

Do góry
Ewo gratulacje, zmiany obejrzałam i widzę, że tworzy się następny ogrodowiskowy ogródek- trzmielinki, bukszpaniki, bardzo fajne ci wyszły te rabatki. Jeszcze tylko troszkę czasu potrzeba, żeby się wszystko rozrosło i będzie ślicznie. I domek do świąt już gotowy, a na wianek nie narzekaj- od razu widać, że tu ogrodowiczka mieszka, pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:52, 18 gru 2012

Do góry
Wielkie dzięki, jeden dylemat mniej Pozdrawiam przedświątecznie
Początki w Kruklandii 10:50, 18 gru 2012

Do góry
Ja też troszkę podziębiona jestem, katar i gardło, byleby się nic gorszego nie rozwinęło, robota czeka. A może by tak w tym roku pochorować i na gotowe się załapać
Ogród do kwadratu 10:48, 18 gru 2012

Do góry
Dobrze to wykombinowałaś, jak wszystkie zakwitną to będzie bajeczny widoczek
Początki w Kruklandii 10:47, 18 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ale cię zasypało, to ja narzekałam u siebie, ale aż tyle to nie miałam, a teraz odwilż. W takim razie siedź w domciu jak możesz i kuruj się, bo piszesz, że coś cię łapie, oby nie złapało, święta za pasem.

Trochę mam nos zawalony. Na razie nic strasznego
Piję herbatkę z malinami
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 10:44, 18 gru 2012

Do góry
Witaj, piękny ogród tworzysz, podglądałam jeszcze przed zarejestrowaniem, brama mnie powaliła- świetny pomysł, pozdrawiam przedświątecznie.
Początki w Kruklandii 10:33, 18 gru 2012

Do góry
Ale cię zasypało, to ja narzekałam u siebie, ale aż tyle to nie miałam, a teraz odwilż. W takim razie siedź w domciu jak możesz i kuruj się, bo piszesz, że coś cię łapie, oby nie złapało, święta za pasem.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:25, 18 gru 2012

Do góry
Witaj Danusiu, mam pytanie- planuję zmienić moją południowa rabatkę i zastanawiam się czy bukszpan wytrzyma na takim słońcu przy różach okrywowych. One troszkę łapią przędziorka latem, ale dają sobie radę, chciałabym przy nich taki zawijasek bukszpanowy tylko nie wiem czy nie będzie z nim kłopotu- czy bukszpan też może złapać przędziorka?
Roztoczańskie klimaty 21:34, 17 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Wianki bardzo fajne, i widzę, że u ciebie troszkę japońskich elementów, sama planujesz nasadzenia?

Tak trochę Japonii trochę lasu. Takie tam kombinacje ogrodowe. Sadzę spontanicznie jak mi się coś nie podoba to poprostu przesadzam aż stwierdzę że jest ok
Igiełkowy ogródeczek 21:15, 17 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Zeta- Murki to dzieło szwagra, ale dostał ode mnie dokładne wytyczne. Nad planami to chyba całe lato siedziałam Poza tym to całą resztę robię sama, ( no może poza koszeniem, mężusiowi nie odbiorę tej przyjemności, niech sobie chłopak trochę pochodzi po całym dniu spędzonym za biurkiem.)maż nie złapał bakcyla i nie zapowiada się na zmianę, za to ja mogłabym w ogrodzie cały rok siedzieć. Uwielbiam projektować i obmyślać nasadzenia.
Pozdrawiam

No tak faceci chyba tak mają z tymi roślinami poprostu są im do życia niepotrzebne. Mnie zato jak najbardziej. Jak się zbliża wiosna to ja zaczynam żyć. Ale trochę zimy też nie zaszkodzi. Mamy kiedy snuć plany. Świetne murki też kilka mam.
Igiełkowy ogródeczek 21:06, 17 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Wiosną 2011 r. postanowiłam stworzyć rabatkę przy tarasie, niestety do dnia dzisiejszego nie jest ukończona i ulega ciągłej modyfikacji. Kaskady już nie ma i kamieni też nie. Pod wpływem ogrodowiska przejdzie kolejną przemianę, bo planuję tam w przyszłym roku ciurkadełko i może zawijasek bukszpanowy. Chcę ją trochę uporządkować, bo panuje tam dość duży bałagan spowodowany moimi chcejstwami.

Jestem bardzo ciekawa jak zmieni się ta rabata, tez mam jedna rabatę w pełnym słońcu i kompletnie nie mam na nią pomysłu. Będę podglądać
Igiełkowy ogródeczek 19:51, 17 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ela- dzięki bardzo za miłe słowa i tobie również dobrego tygodnia
Justyna- dzięki bardzo, tylko ten zimowy troszkę już gorszy
Marlena- cieszę się, że się podoba, mam nadzieję, że w przyszłym roku roślinki dadzą czadu i widok będzie jeszcze lepszy.
A u mnie wiankowanie było, dekoracje były, "pierniczenie" też mam za sobą, chyba mus za choinkę niedługo się wziąć? Ubieracie już choinki pytam o te domowe oczywiście?

A ja właśnie o tym zimowym pisałam!
Mój zielony świat 19:50, 17 gru 2012

Do góry
Dziękuję bardzo za wszystkie rady - bezcenne, chyba tak jak piszesz posadzę coś dla osłonięcia, muszę jeszcze pomyśleć. A masz jeszcze jakieś zdjęcia tych piękności Ściskam mocno w podziękowaniu
Roztoczańskie klimaty 19:42, 17 gru 2012

Do góry
Wianki bardzo fajne, i widzę, że u ciebie troszkę japońskich elementów, sama planujesz nasadzenia?
Igiełkowy ogródeczek 19:36, 17 gru 2012

Do góry
Zeta- Murki to dzieło szwagra, ale dostał ode mnie dokładne wytyczne. Nad planami to chyba całe lato siedziałam Poza tym to całą resztę robię sama, ( no może poza koszeniem, mężusiowi nie odbiorę tej przyjemności, niech sobie chłopak trochę pochodzi po całym dniu spędzonym za biurkiem.)maż nie złapał bakcyla i nie zapowiada się na zmianę, za to ja mogłabym w ogrodzie cały rok siedzieć. Uwielbiam projektować i obmyślać nasadzenia.
Pozdrawiam
Początki w Kruklandii 19:21, 17 gru 2012

Do góry
Znam ten ból odśnieżaniem, katastrofa jak pada, bo trzeba odśnieżać, ale jak przyjdzie odwilż tak jak u mnie to też źle, bo lód się zrobił o złamania nie trudno, no i tak buro zaraz za oknem. A jak tam pogoda dzisiaj?
Krowy, staw i my... 19:15, 17 gru 2012

Do góry
Faktycznie na zdjęciach po przycięciu wygląda super, ale skoro mówisz, że takie z nią utrapienie. Różnica naprawdę ogromna, od razu porządeczek się zrobił.
Ogród do kwadratu 19:11, 17 gru 2012

Do góry
To tak jak ja, w zeszłym roku to ani wianka ani pierników, a teraz I jaka radość tworzenia. Gdzie te horti chcesz umieścić?
Igiełkowy ogródeczek 19:02, 17 gru 2012

Do góry
Szpaler z hortensji fajny pomysł, a efekty będzie znacznie szybciej, na drugi rok robią się już spore krzaczki.
U mnie dzieciaki już zaczynają marudzić, więc chyba ubiorę wcześniej, choć jak byłam mała to też zawsze ubieraliśmy w wigilię.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies