Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Mirkowy ogród (początki) 16:15, 17 kwi 2016

Do góry
Mirka, chciałam Ci powiedzieć, że byłam dziś w ogrodzie babci i Twoja stipa pod folią poprawiła mi humor Chyba się pozbierała
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 10:23, 17 kwi 2016

Do góry
żurawki chciałabym zostawić, a może trawy zamiast miodunki?!?!?! stipa?!?!?! carex?!?!
Kiedyś będzie tu ogród 07:34, 17 kwi 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Aniu rozplenic to aż Ci zazdraszczam. Ja nawet zebrałam nasionka Hameln i Moudry ale nie wiedzieć dlaczego nie posiałam. To znaczy chyba wiem dlaczego - leń i choróbstwa mnie dopadły i na nic nie miałam siły także w tym roku nie mam w domu żadnych siewek i sadzonek, za to na tarasie mam mnóstwo donic w których posadziłam zamawiane w necie rośliny. Trzymam kciuki za bukszpana żeby wyróśł na dorodną, zdrową , gęściutką kulę.

Gosiu ja nasionka rozplenic dostałam od dobrej duszyczki z forum. Stipa już ze swoich- w tamtym roku dostałam roślinki od Toszki. Czekają na pikowanie. I przyznam ci się szczerze, że jakoś nie mogę się do tego zabrać. Jestem w tyle i opóźnienie mam mega. Warzywa to już powinnam do tunelu sadzić a one też dopiero na pikowanie czekają. Bukszpan mam nadzieję, że da radę.

LyraBea napisał(a)
Przyszłam z kawką na poranną dawkę informacji co u Was. Wczoraj, jak ostatnio codziennie, prace w ogrodzie skończyłam po 20tej i już nie miałam siły na komputer. Jak Wy to robicie, że macie czas na ogarnięcie swoich ogrodów i na to by prowadzić swoje wątki, udzielać się tu czynnie? Ja, gdy wyjdę na ogród, nie wiem, w co ręce włożyć. Samo podlewanie zajmuje mi ponad godzinę. Właśnie dzisiaj mąż pojechał po węże do L, bo nie wszędzie sięgam z wodą.
Wczoraj cały dzień przygotowywałam teren pod warzywnik. To mój pierwszy warzywnik. W zeszłym roku na małym kawałku posadziłam pomidory. Zbiory przerosły moje najśmielsze oczekiwania. Tak mi się spodobało, że w tym roku mam apetyt na więcej. Dzisiaj pikowanie pomidorów z moich zeszłorocznych nasion. Ciekawa jestem, co mi z tego wyjdzie.
Nie piszcie za dużo, bo wciąż nadrabiam wątek czytając od początku
Kiwam ręką i pozdrawiam.
Zapraszam Beatko na kawę, zapraszam. Ja ten tydzień miałam eMa w domu i chciałam to wykorzystać do nadgonienia prac. Też kończyliśmy pracę w ogrodzie po ciemku, a później jeszcze zwierzaki. Też się nie wyrabiam z forum, choć w zaznaczonych wątkach staram się być na bieżąco. Ale na pisanie nie zawsze jest czas i siły.
I jak- popikowałaś? Może i ja w końcu się za to zabiorę.

Toszka napisał(a)
LyraBea- nie jesteś sama w niewyrabianiu się. Już niemal w ogóle nie jestem w stanie choćby zajrzeć do "naszych ogrodów"

Iwonko ale w "projektowaniu ogrodów" twoja pomoc jest nieoceniona.

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:47, 16 kwi 2016

Do góry
Poszalałam dziś z lawendą, Troszę odczuły jesienne przesadzanie bo kępki bardzo różniły się wielkością i miałam problem z ciachaniem. Pierwszy raz kulkowałam i byłam bardzo ostrożna, wyszło dziwnie No i teraz kiedy stipa padła widzę, że muszę wyrównać do szerego tę z narożnika. Poczekać z tym do jesieni czy teraz się za to zabrać, jak radzicie ?

oczywiście asysta obowiązkowa

I moja zapomniana stipa. Cały tydzień jej nie podlałam ale jak widać ona całkiem dobrze się z tym czuła

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 17:34, 16 kwi 2016

Do góry
Jana napisał(a)
oj zazdroszczę Ci piwniczki, jest super ja dałabym też coś niskiego..trzmieliny też jakoś nie lubię jakieś uprzedzenie chyba

Trzmielinę zawsze mogę wysadzić Chciałabym coś fontannowego, żeby jakby spływało z dachu. Tylko co? Liczę, że stipa doda zwiewności na razie...

Większość patyczków hortensji daje nadzieję...

Najłatwiej ukorzeniają się Anabellki

Patyki trzymane w domu w słoiku z wodą mają wieksze liście, ale korzenie dopiero ledwo co się pokazują. Chyba lepiej rozmnażać je w grucie...

Ogród wśród pól i wiatrów 11:12, 16 kwi 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Jola, dopiero dzisiaj udało mi się wskoczyć na O. Na szczęście kończy się wariacki tydzień. Ale do rzeczy: Jeszcze raz ogromnie dziękuję za cudną stipę Melduję, że wsadzona. Cieszę się, że miałam okazję Cię spotkać A wszem i wobec ogłaszam, że Jolka okazała się bardzo sympatyczną i ciepłą osobą

Haha, wariacki tydzień się kończy, po to by zaczął się następny Ja też zawsze twierdzę, że kolejny będzie luźniejszy Stipa super, że wsadzona. Niech rośnie I w dodatku jaki mam PiiaaR Haha

iwka napisał(a)
coś tak czułam, że Jolcia taka jest

Haha, PiiaR działa

Ok, Dziewczynki idę wsadzać sałatę, pory, kalarepy i inne takie

Miłego dnia!!
To tu... 08:42, 16 kwi 2016

Do góry
Mam wrażenie, że moja stipa przed pociachaniem była bardziej zielona niż obecnie FC też słabo rokują Gienka na miejscówce fajnie się prezentuje i całkiem spora
Pierwsze bardzo koślawe kroki ;) 07:28, 16 kwi 2016

Do góry
ooo stipa to trawa (bo ja muszę wszystkie nazwy guglać najpierw ) więc bardzo mi pasuje już
będę szukać jaknajwiększych sadzonek bo nie interesują mnie maluszki hihi
i nie wiem jak duże te derenie uda mi się kupić

ooo jeszcze mi się przypomniało że trzmielina jest - można by to połączyć?

muszę koniecznie jechać do szkółki i pooglądać na żywo jakieś krzaczki
Stipa, werbena- odkupię 22:25, 15 kwi 2016

Do góry
Olu, może się na coś wymienimy? Mam sadzonki, które posiałam w styczniu, są spore (werbena 10-12 cm, stipa podobnie). Co ty na to?
W ogródku Iwony 22:07, 15 kwi 2016

Do góry
Ivvvona napisał(a)

Nic nie pomieszałaś Tam są róże ale dosadziłam jeszcze krwawniki, jeżówki, lawendę no i stipa zeszłoroczna trochę odbija.

Super zestaw, też muszę pomyśleć o lawendzie.
W ogródku Iwony 21:51, 15 kwi 2016

Do góry
Nallar napisał(a)

Mnie też
Czy to jest rabata na której rosną róże? czy coś pomieszałam.

Nic nie pomieszałaś Tam są róże ale dosadziłam jeszcze krwawniki, jeżówki, lawendę no i stipa zeszłoroczna trochę odbija.
Lawendowy zawrót głowy 18:47, 15 kwi 2016

Do góry
Ją też dzisiaj na zakupy skoknęłam ale tylko lawendy przygarnęła Trawki były różne ale cena mnie powaliła. Piękne,opisane kolorowymi etykietami że zdjęciem ale wszystkie po 18 zł. Nawet stipa
Pierwsze bardzo koślawe kroki ;) 18:05, 15 kwi 2016

Do góry
o choroba to mało rzeczywiście ale ja tez tak lubię
mozeb z dwie brzózki po bokach hustawki?między nimi derenie a na przodzie porozrzucane kulki zeby było zimozielono. do tego np stipa
co myslisz?
Kosolkowa Pasja 16:28, 15 kwi 2016

Do góry
Stipa nie przeżyła?
Za wcześnie jej nie wyrzucaj, u mnie przycięta nad samą ziemią zaczyna już puszczać zielone. A miałam ją już z korzeniami wykopać
Werbena u mnie nie powschodziła. Na rabatach nie widzę jeszcze siewek.
Kosolkowa Pasja 16:26, 15 kwi 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
Ponawiam mój apel odnośnie stipy i werbeny- może ktoś ma w nadmiarze i chciałby odsprzedać?

mi werbena wcale nie wzeszla a stipa z takim efektem jak twoja
To tu... 16:09, 15 kwi 2016

Do góry
Magda_ napisał(a)

co to są za trawki na "lawendowej"?

Z brzegu (po lewej) stipa, a między buksami Frosted Curls.
To tu... 14:31, 15 kwi 2016

Do góry
MAD napisał(a)

Dr MAD już doradziła.

Moja stipa to zdechlaki w tym roku. Ktoś chętny odsprzedać nadmiar siewek stipy w ilości ok. 40? Kaczki podchodzą do mnie ma pół metra ale bez większych spoufalałości.

za wcześnie by konkretnie ocenić sytuację - z tego powodu wstrzymałam się z wycinką stipy w mojej donicy. Za miesiąc dam ci znać (jak przypomnisz) czy i ile wytrwało
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 12:54, 15 kwi 2016
Do góry
dziewczynki ci dobrze radzą ...werbeny nie dawaj tam wprowadzi chaos.

a rosliny łanami ..albo duzymi kępami ...stipa może być po całości gdzie popadnie (i tak się będzie rozsiewać) zrobi fajny efekt.
To tu... 11:00, 15 kwi 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Madziu wróć do mnie na chwilę, potrzebuję Twojej porady zdrowotnej

Twoją lawendową rabatę uwielbiam a ten czas ze stipą najbardziej
pogłaszcz kaczuszkę po łebku ode mnie

Dr MAD już doradziła.

Moja stipa to zdechlaki w tym roku. Ktoś chętny odsprzedać nadmiar siewek stipy w ilości ok. 40? Kaczki podchodzą do mnie ma pół metra ale bez większych spoufalałości.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:59, 15 kwi 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Właśnie też myślę, że stipa pomiędzy rozchodnikami to dobry pomysł. Nie rezygnuj z niego.

super

margaretka3 napisał(a)
Reniu, a co z hostami, które tam przy wejściu piwniczki miałaś? Są tam nadal?

Hosty są dalej, po prawej stronie wejścia do piwniczki, i tam zostaną.

margaretka3 napisał(a)
Przy pniaczku dałabym trojeść żółtą, żeby zadarniała. Barwinek major variegata bym Ci mogła dać, też by tam pasował.

Tojeść złota nie wiem czy da radę, ale zielona się sama sieje. Barwinek kolorowy miałam na dachu piwniczki, ale padł Tam ekstremalne warunki są. Testuje dąbrówkę, na razie rośnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies