Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Skarbonkowy ogródek 14:25, 25 kwi 2018

Do góry
Dziękuję Kami,

przekopane jest ale co to za robota była to masakra. Korzenie od brzozy siekierą usuwałam.

Jak mi te choiny tam padną to się załamię

Moja "przyziemna" :) pasja 10:38, 25 kwi 2018

Do góry
Dzieki za szybka odpowiedz

Mogla bys mi jeszcze powiedzic, jakie wysokie sa te ciete berberysy jesienia, gdy sie zaczynaja przebarwiac?

Napweno sie cos zmienilo. A napweno rosliny urosly, to tez przeciesz jakas zmiana
Ciekawa jestem jak brzozy teraz wygladaja.

Małymi kroczkami do celu... 00:41, 25 kwi 2018

Do góry
Paulina gdybyś miała na zbyciu to trawki przygarnę A i jeszcze kiedyś o sadzonkach truskawek rozmawiałyśmy
Szalejesz kobieto z drzewami Ja kiedyś oglądałam i klony i wiąza, buka i brzozy.... ale miejsca brak i na oglądaniu się skończyło. No chyba że podejmę męską decyzję i coś wcześniej eksmituję z ogrodu
Ptasi gaj 23:14, 24 kwi 2018

Do góry
roma2 napisał(a)
Elu, kilka ładnych lat, chyba z dziesięć, mąż pracował w Warszawie. Jeździłam do Niego często. Ale miłością do Warszawy jakoś nie zapałałam. I nawet nie umiem podać powodu. Racjonalnego. Jakoś tak...
O żywopłot się przyszłam dopytać. Wystawa południowa. Właściwie cały dzień w słońcu. Ziemia o dziwo (działka piaszczysta, ale tam chyba były właściciel miał jaiś ogródek, czy warzywnik) najmniej piaszczysta. Powiedziałabymm nawet, że nie piaszczysta. Mnie sie marzą choiny. Cięte. Ale sie boję, tej mojej rzadkiej obecności na działce. I skłaniam się ku żywotnikom. Pomóż

Ja też długo się przyzwyczajalam, prawdę mówiąc nie korzystam z dużych atrakcji raz od wielkiego gwiazdu jak rodzina przyjeżdża nie mam na to czasu.

Roma też sobie nie wyobrażam żywopłotu z choin dla mnie są one za delikatne. Geście ładnie po przycieciu ale nie to nie dla mnie.
Zywotnik polecam, pierwsze pytanie ile metrów masz tego żywopłotu. Jak widzisz u mnie na fotkach cześć mam że szmaragda cześć, tui brabant.
Szmaragd jest droższy, i ładniejszy nie trzeba ciąć po bokach, brabant tańszy szybciej rośnie ma ładny zapach trzeba ciąć aby ładnie wyglądał.
Każda tuja ładnie rośnie jak ma sucho tzn nie jest zalewana, zastoiny wody to jest wykluczone. Wtedy trzeba je sądzić na podwyższeniach.
Wystawa południowa nie szkodzi zywotnik wprost przeciwnie lubi słońce.

Zobacz u mnie szmaragdy rzut na ogród gdzie są tawuly, a nad głowami szmaragdow brzozy sąsiadów.

Zaraz zajrzę do ciebie

Mirkowy ogród (początki) 21:53, 24 kwi 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Brzozy.

Ale pięknie rosną
Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 19:37, 24 kwi 2018

Do góry
Matkooooo Aguś...ja tego właśnie nie mam...takiego " open your mind "... takie połaczenie ściežki z trawnikiem jest przecudowne.. Podziwiam i wielki szacun opadła mi szczęka taras jest zaznaczony na brazowo, szerokość działki to szerokość domu...10 m.... A na długość..nie mierzyłam , ale za lasek...na zdjęciu można zobaczyć..nie chcemy wygrodzić całości terenu , bo nie wiemy co w końcu powstanie poza naszym obszarem..chcemy zostawić sobie jakiś baner bezpieczeństwa...i zadrzewić go naturalnymi drzewami, czyli brzozy i jakoweś iglaste tam rośnie..przy domu na tarasie stoi komplet wypoczynkowy, a w altanie - czyli lewy tylni róg - ma być stół do jedzenia..i tam ewentualne grilowanie w grilu na kołach ...kompostownik może być w prawym rogu, gdziesik tam w krzokach ... Ooooo... i to chyba wszystko co mi w duszy gra mam ochotę Cię uściskać

Końcöwka tarasu, obszar obecnego ogrodu

Końcówka części obecnego ogrodu z płotem i tym, co mamy nadzieję kupić..działka kończy się w tym lasku na końcu fotki

Strony świata, umiejscowienie tarasu i domu

Akwarela w ogrodzie:) 16:53, 24 kwi 2018

Do góry
majkamaj napisał(a)

Akwarelko, fajny ten, jak go nazywasz, krzywulec. Podpowiedz, proszę, czy to jest świerk inversa czy jeszcze coś innego?

A od tego powinnam zacząć - bardzo mi się u Ciebie podoba.

Dziękuję za komplement, bardzo się cieszę, że komuś się u mnie spodobało To bardzo miłe, zapraszam serdecznie.
Krzywulec, bo niechcący moje drzewko zyskało nowe imię to świerk "Pendula Major".
Mój Małż lubi takie wydziwiadła, ale i mnie się bardzo spodobał i rzeczywiście robi wrażenie. Poleca się sadzenie tego drzewka jako soliter, u mnie tak nie jest. Ma jednak bardzo zwiewne towarzystwo w postaci brzozy penduli, myślę że w przyszłości się pogodzą. Po jego drugiej stronie stanie magnolia Yellow Bird. Wiosną będę tu siedzieć i wzdychać
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:26, 24 kwi 2018

Do góry
W tym sześciopaku, to masz stipę? Nie pikowałaś jej? Czy to nie stipa jest?
Czy te łany to trzcinnik jest?

PS. Ruszyło 2,5 brzozy
Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:30, 24 kwi 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
z tymi tujkami brzozy super wyglądają Fajnie,że od razu taki efekt widać.
W kwestii nigry ja sadziłam na czuja. Szukam inf na ten temat i nie znajduje niestety A jak dużo masz miejsca ?

No teraz to rzeczywiście nawet nieźle to wygląda .
Może dziś wrócę z nigrą to będę przymierzać .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:38, 24 kwi 2018

Do góry
z tymi tujkami brzozy super wyglądają Fajnie,że od razu taki efekt widać.
W kwestii nigry ja sadziłam na czuja. Szukam inf na ten temat i nie znajduje niestety A jak dużo masz miejsca ?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:34, 24 kwi 2018

Do góry
Kasia365 napisał(a)
Cześć Makusiu,
Kibicuje Ci w tworzeniu ogrodu od dawna, ale tak zza krzaków z przyczajenia. Teraz postanowilam się odezwać, bo mam pytanie? Czy udalo Ci się coś posadzić pod brzozami co rośnie i nie zostało przez nie zamordowane? Nie mam odwagi zalozyć swojego wątku, dlatego pytam tutaj. Ja probowałam z kilkoma polecanymi roślinami, które nie przeraża żarłoczność brzóz, ale niestety klapa.
Pozdrawiam, kasia

Cześć Kasiu,
zacznę od tego, że wszystko, co rośnie pod brzozami, zdarza mi się podlewać. Częściej, lub rzadziej, ale jednak. Nic, co tam rośnie nie padło. Żeby jednak była jasność, nie biegam codziennie z konewką czy szlauchem.
Rosną tam hosty, runianka, miodunka, żurawki, dwa rododendrony (te podlewam cyklicznie). Rosną cisy, ale przyznaję- bardzo kiepsko, tyle, że one od początku były bardzo słabe. W bliskiej odległości rosną krzewy owocowe i radzą sobie naprawdę świetnie. Jest też konwalik, hakone, brunera.
Osobiście nie mam problemu z tym, że to brzozy, ale to zachodnia strona.
Mirkowy ogród (początki) 08:45, 24 kwi 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Brzozy.

Mirka jeszcze 2 kat i przejsc nie bedziesz mogla lubie takie rozlozyste ale niestety trzeba ciac. Sosny dobrze rosna w sloncu, w cieniu rahityczne.

Mirka widze, ze robisz jusz stale nasadzenia. Dom rosnie, a ile juz masz wybudowane. Teraz to szybko sie buduje inne materiały, jak sie ma forse i dobra ekipę to w ciagu poł roku mozna mieszkac.

Mi rudbekie niecpomarzly z zeszlego roku. Werbena sie rozsiala ale maciupka. Nje wchodze na rabate bo czekam az wieksza urośnie.
Wczoraj burza dzis ładna pogoda to bedzie wszystko roslo z chwastami na czele.
Pozdrawiam
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 06:51, 24 kwi 2018

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Tak na szybko...Czy ktoś ma namiary na brzozy doorenbos w sensownej cenie????

Murek pierwsza klasa uwielbiam takie rzeczy w ogrodzie pięknie wszystko Ci ruszyło widziałam, że u Joli pytałaś się o brzozy, o ile się nie mylę kupowała je w Instytucie w Brzeznej wiesz gdzie to jest? Ja też tam kupowałam były chyba po 28 zł jak dobrze pamiętam W projektowaniu nie pomogę u mnie ciężko w tym temacie
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 00:38, 24 kwi 2018

Do góry
Anitko! Słów mi brak aby wyrazić swój zachwyt Nawet nie wiem które zdjęcie mogłabym zacytować bo wszystkie piękne i piękne zakątki pokazują.
Oglądając Twój ogród czuję że taki styl ogrodu mi najbardziej odpowiada - chyba już ktoś powiedział wcześniej - ogród klimatyczny . Przynajmniej jego namiastkę chciałabym mieć u siebie...
Aż by się chciało zasiąść z kawką na Twoim tarasie i rzec: chwilo trwaj wiecznie!
Kącik z brzozami cudny. Jakie to są brzozy?
Piesio superowy
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 19:41, 23 kwi 2018

Do góry
Dominika,Gosia pokażcie swoje brzozy! proszę
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 13:28, 23 kwi 2018

Do góry
Ciekawa jestem, co zdecydujesz. Ja na jednej rabacie mam posadzone brzozy wielopniowe. Na drugiej ciągle się zastanawiam - czy posadzić jednopienne, czy jednak jako wielopienne. Trudno mi się zdecydować. Bo że brzozy to już zdecydowałam, czekają zadołowane.
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:50, 23 kwi 2018

Do góry
Tak na szybko...Czy ktoś ma namiary na brzozy doorenbos w sensownej cenie????
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:31, 23 kwi 2018

Do góry

I zamówione zdjęcie Brzozy purpurea

Krasawica Moskwy pierwsza się otwiera

Ogród Botaniczny w Krakowie 09:21, 23 kwi 2018

Do góry
Spotkanie byłoby fajniejsze, gdyby moje dzieci nie miały zupełnie innych upodobań roślinnych niż moje A im się egzotyki zamarzyły.
Dziewczyny, jesteście tak energiczne i żywiołowe, że każdej bym choć trochę tej energii zabrała i nic by Wam nie ubyło

Nie zrobiłam żadnego zdjęcia w Botanicznym.
Pstryknęłam tylko nowe miejskie nasadzenia w okolicy Ronda Mogilskiego.
Sidośliwy, brzozy, trawy i byliny

Mirkowy ogród (początki) 22:08, 22 kwi 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Chyba wielosił błękitny.
Brzozy rosną w oczach, a i inne rośliny nie odstają.
Widzę, że tulipany w donicach dla ochrony. Część też tak posadziłam i dobrze, bo część bez osłon nornice zjadły.
Czy to możliwe, że przy okazji spałaszowały i liliowce?

Dzięki Gosiu .Tak to Wielosił.Ciekawe jak zakwitnie,ma już pąki kwiatowe.Tulipany posadziłam w donicach właśnie bo i u mnie nornice grasują.Jednak w donicach to one słabo rosną.Na jesieni posadzę cebulki do ziemi.Tak eksperymentalnie.
U mnie liliowców nie zjadają.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies