Zaglądam sprawdzająco, albowiem wczoraj miałam tu nie lada orzech do zgryzienia hehe, ale już ok.
Imponujące kolory z tą zimą
Danusiu przykro mi,że zajęłam Ci sporo Twojego cennego czasu,ale ta fiksacja była niezależna odemnie.Jeszcze raz bardzo dziękuję za poświęcenie i pomc.Zaglądasz sprawdzająco,zapraszam zatem i przy innej okazji.Faktycznie nie pamiętam takiego pomieszania jesieni z zimą.Jesień nie odpuszcza więc mam nadzieję ,że jeszcze choć na trochę zostanie i uporem odsunie nadejście prawdziwej zimy.Pozdrawiam serdecznie.
[b]Haniu staram się ,kombinuję nawet we śnie
Jak wykorzystać tak drogocenną przestrzeń.
Ściany nic nie robią - strop tylko podpierają
To ich wykorzystam niech za swoje mają .
Szafki kuchenne z 1972 roku mamy przecież
Co w tym roku obchodzą czterdziestolecie.
Pójdą na ścianę wraz z konfiturami
Na innej zaś będą haki z półeczkami .
Pod półkami ustawię rośliny wrażliwe
Oleandry,hortensje a może i kliwię .
Która też wymaga snu zimowego
Aby w lutym pokazać kwiatka pięknego.
Zbyszku,
już piwniczka stoi zrychtowana, tylko półki trza do niej!
Ja już widzę ,jak heblujesz deski,i stelaże skręcasz co pilniej,
By roślinki z dworu na zimę lokować!
Przecież muszą pięknisie gdzieś godnie zimować!
A z wiosną,nie zmęczone, szybko sypną kwieciem,
i nie utrzymasz tego przed nami w sekrecie.....
Laser więc miej w oku ,i wizję nie małą,
By to meblowanie cudnie się udało!
Witaj Janinko. Taka sytuacja pogodowa długo się nie utrzyma, bo my ogrodnicy musimy jeszcze opatulić krzewy i posprzątać liście z trawnika. Ja jeszcze nie pograbiłam.
Witam ! U nas w Trójmieście piekne słońce było do 12 . Nadal jesiennie i przyjemnie. Zimy zero
Piekne róże u Ciebie! Takie dorodne kwity mają pozdrawiam m
Uwielbiam fotografować, wiecie ile robię w Anglii fotek. każdy kwiatek kilka ujęć itd. To wszystko oczywiście dla siebie, ale też dla Was. Żebym miała zimą o czym pisać. A bez fotek nie da rady
Chcę się nieco podszkolić
Eli, witaj. Przeniosłam Twój ogród do "Naszych ogrodów" bo niefortunnie zamieściłaś go w wizytówkach, a wizytówek się nie komentuje, stąd może mało odwiedzin.
Teraz będzie lepiej. Jeśli możesz wklejaj w jednym poście nie więcej niż 4 zdjęcia, będzie się lepiej czytało i oglądało.
Witaj Kubo, nasze Ogrodowisko to przedział wiekowy ze znaczną rozpiętością, zarówno dla młodych jak i dla starszych osób. Średniacy też są... Najmłodszy wiekowo to chyba jest Sebek - doświadczony już ogrodnik, chociaż jeszcze uczeń .
Powiem Ci, że warto tu być bo zawiązują się przyjaźnie, mamy spotkania w ciekawych ogrodach i wycieczki do Anglii. Jeśli chcesz to prześledzić, to obserwuj wątki w dziale "Spotkania".
Zapraszamy do założenia swojego wątku, będziesz miał lepszy kontakt forumowy Nawet jeśli to tylko kilka roślin domowych