Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:57, 05 maj 2020

Do góry
Kupiłam wczoraj dwa duże czerwone karasie ozdobne, ale jeden okazał się chory...nie wpuściłam do fontanny, za to dałam mu nowy dom w postaci dużego jeziorka, tylko że jest tam sam/sama z żabami, kijankami i nie wiem czym jeszcze. Nie widać ryby...

Rośliny na brzegu sadzę na leżący ...prawie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:55, 05 maj 2020

Do góry
Dzisiaj udało się kupić Caradonnę, 25 szt, sukces
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:54, 05 maj 2020

Do góry
Szykujemy się do lipca, chcielibyśmy urządzić wodny i zagłębiony i front skończyć. Witek pracuje od 6 do nocy ciemnej. Prawie się nie widzimy, tylko chwilę przy kolacji lub telewizorni na chwilkę... i zasypiamy. Pobudka 5.30. I jazda do roboty, albo na Olszową..
Nowocześnie, ale trochę romantycznie...chciałabym 14:51, 05 maj 2020

Do góry
Graby na pewno się zbiorą i będą kiedyś pięknym żywopłotem Link dobrze działa.
Problemy techniczne 14:49, 05 maj 2020

Do góry
Link dobrze działa, właśnie weszłam do niego przez wątek techniczny.Nie wiem jaki masz w takim razie problem?
Wątek widać na pierwszej stronie, gdy masz świeży wpis, gdy spada na drugą stronę siłą rzeczy nie będzie widać.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:43, 05 maj 2020

Do góry
Wodny będzie wspaniały, mam cały samochód roślin tylko deszcz lał i nie wypakowałam.
Dziękuję, dziękuję za wsparcie, a Hani to już w szczególności, duże buziaki przesyłam...Bądź Haniu, wspieraj dobrym słowem, można na Was liczyć.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:43, 05 maj 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje 11 lat Ogrodowiska, pisania i dzielenia się czym tylko można, czasem do 3 w nocy, nie spania przez 3 lata, moje chore kolana i łokcie od ciągłego ucisku, ale powiem Wam, że niektórym osobom wydaje się, że ja dyżuruję tutaj non stop, wymagając porady, odpowiedzi. W niedzielę, o 22 w nocy...różnie. Czasem nie daję rady, sił brak.

Obecnie jestem tak atakowana o porady w mailach, telefonach, wszędzie, że ludzie po prostu nie mają już litości, myśląc że jestem komputerem, maszyną od porad. Jestem po prostu już tak zmęczona i wypruta - do granic możliwości, że mam czasem tego już dość i uciekam do naszego ogrodu... Błagam, litości ludzie obcy... nie z ogrodowiska - dajcie żyć.

Pułap moich możliwości doradczych został niestety wyczerpany Mam rodzinę i pracowników do utrzymania...o tym muszę teraz myśleć. I żeby żyć.

72.541 postów na dziś.

Danusiu, czytam ten post i az mi się smutno zrobiło Myślę, że dobry masz kierunek, nie martw się, ogrodnicy sobie poradzą... Najważniejsze to zadbać o siebie, bo ze sobą przebywamy 24h na dobę, a Ty tutaj przecież już dużo pomogłaś i wciąż pomagasz swoimi relacjami. Przesyłam dużo dobrej energii
Skarpa w ogrodzie 11:17, 05 maj 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie, tutaj powyżej na zdjęciu nie jest Major, a Mooncreeper, jest wyższa.
Aby uzyskać taki efekt nalezy sadzić trzmielinę 9 szt na m2.

A no widzisz Dansiu, zakodowałam sobie major
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:29, 05 maj 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje 11 lat Ogrodowiska, pisania i dzielenia się czym tylko można, czasem do 3 w nocy, nie spania przez 3 lata, moje chore kolana i łokcie od ciągłego ucisku, ale powiem Wam, że niektórym osobom wydaje się, że ja dyżuruję tutaj non stop, wymagając porady, odpowiedzi. W niedzielę, o 22 w nocy...różnie. Czasem nie daję rady, sił brak.

Obecnie jestem tak atakowana o porady w mailach, telefonach, wszędzie, że ludzie po prostu nie mają już litości, myśląc że jestem komputerem, maszyną od porad. Jestem po prostu już tak zmęczona i wypruta - do granic możliwości, że mam czasem tego już dość i uciekam do naszego ogrodu... Błagam, litości ludzie obcy... nie z ogrodowiska - dajcie żyć.

Pułap moich możliwości doradczych został niestety wyczerpany Mam rodzinę i pracowników do utrzymania...o tym muszę teraz myśleć. I żeby żyć.

72.541 postów na dziś.

Czasem jest tak że jak się dużo pomaga bo tacy po prostu jesteśmy to ludzie się do tego przyzwyczajają i myślą że tak po prostu musi być i oczywistą sprawą jest dla nich że to lubimy. A człowiek już wymieka, dwoi się i troi żeby wszystkich zadowolić.
Trudno to później odkręcić Ale spoko, oduczaj! Jak napisała Hania, samemu też można dużo znaleźć.
Cyborgiem w końcu nie jesteś, ........a może ..........
Wodny będzie przepiękny.
Podlewanie trawnika 07:22, 05 maj 2020

Do góry
Możesz nakłuwać. Jest zagłodzony. Nie ścinaj zbyt nisko. Na gliniastej glebie mniej lejemy wody niż na piasek, moim zdaniem wystarczająco.
Po nawożeniu trzeba rozpuścić nawóz aby granulek nie było widać.
Pachnący przedogródek 07:16, 05 maj 2020

Do góry
Polecam artykuł, znajdziesz wskazówki jakie rośliny pachną.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/363-ogrod-przyjemnie-pachnacy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:56, 04 maj 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

72.541 postów na dziś.

I chwała Ci Danusiu za to. Życie rodzinne i zdrowie jest najważniejsze. Reszta to tylko pasja. Piękna pasja. Pozdrawiam.
Problemy z tujami 23:45, 04 maj 2020

Do góry
Szmata też kosztuje, jedynym włąściwym ściólkkowaniem jest materia organiczna, oczywiście przekompostowana czyli kora, zrębki itp.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/379-sciolkowanie-w-ogrodzie
Problemy z tujami 23:42, 04 maj 2020

Do góry
Nie jestem Panią Gardenarium jestem Danusia właścicielka tego portalu i propaguję ogrodnictwo nie szmaciarstwo u nas nie poleca się szmaty Usuń tę szmatę.

Nie przyszło ci do głowy, że to jest właśnie powód?
Podlewanie trawnika 23:41, 04 maj 2020

Do góry
U sąsiadki może za chwilę okazać się, że trawnik przenawożony, a plamy też są. To wcale nie jest takie dobre, że taki ma trawnik. Twój jakby zagłodzone albo za mało wody. Zbita gleba - nakłuwaj i piaskuj.
Problemy z tujami 23:41, 04 maj 2020

Do góry
Witam serdecznie Panią Gardenarium ale pod tą szmatą jest glina jest pulchna i jest pełno czerwonych dżdżownic czy jest to konieczne jest przewiewna . Moja żona troszkę o estetykę tutaj wybiegła żeby jej nieusuwac tylko wyciąć otwory ??
Skarpa w ogrodzie 23:35, 04 maj 2020

Do góry
Nie, tutaj powyżej na zdjęciu nie jest Major, a Mooncreeper, jest wyższa.
Aby uzyskać taki efekt nalezy sadzić trzmielinę 9 szt na m2.
Problemy z tujami 23:34, 04 maj 2020

Do góry
Usuń tę szmatę. Ona najbardziej szkodzi, ziemia się nagrzewa, zamiera życie w glebie i niszczy się struktura gleby. To zabójstwo dla gleby i roślin.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:32, 04 maj 2020

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:32, 04 maj 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies