Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

hankaandrus_44 10:54, 05 maj 2020

zawitka napisał(a)
Narobiłaś apetytu pizzą dobrze mieć takich kucharzy moje wnuki też gotują .Kolorowo u Ciebie Dumam już jak Ci wysłać Memory.

Trzymaj ją w doniczce, a jak przyjdzie "odwilż", to ją wyślesz bez donicy. Mnie się nie spieszy.
Napia 15:12, 05 maj 2020

Głodna się zrobiłam, czytając o pizzy i hamburgerach za wierszyki o dzwonkach i cyniach dziękuje
Piotr_ 20:57, 05 maj 2020

Wpadam z rewizytą pospacerowałem u cb i zawsze jak w domu u cb ściskam
malgorzata_s... 21:00, 05 maj 2020

Haniu uwielbiam Cię czytać Skąd taka mądrość u 40 latki
hankaandrus_44 21:22, 05 maj 2020

Małgosiu, 40 lat, a może mniej, a może więcej? Wiek swoje robi, ale ja jestem stanowcza, raz powiedziałam, i zdania nie zmieniam. A mądrość to z życia, kochana. Tego chleba z różnych pieców się jadło, a w każdym piecu mądrość ludowa zaklęta. Trzeba tylko słuchać, jak drewno trzaska. I patrzeć w płomień. Od razu jaśniej.W swojej rodzinie jestem nestorką, starszy jest tylko brat mojej mamy, ma teraz 85 lat.
A ja, jeszcze kalendarza z datą nie wywiesiłam, skoro tu z Wami jestem.
I oby tak dalej.
Kwiatek dla Ciebie. Z zapachem!

hankaandrus_44 21:25, 05 maj 2020

Piotrze, miło, że już jesteś, i chwalisz się piwoniami. Ja w tym roku nie mam czym, przez zimę nie zimę, i wiosnę nie wiosnę, moje drzewiaste, będą miałay po jednym kwiatku, jak ogrodniików bez szwanku przeżyją.

Gardenarium 21:39, 05 maj 2020

Haniu, dziękuję za mądre słowo

Instagram Ogrodowiska
hankaandrus_44 22:06, 05 maj 2020

Danusiu, sama wiesz jak to jest. U Ciebie tylko przeglądam fotki i czytam artykuły, ale nie piszę, bo za duży tłok. Chyba, że z emocji coś naskrobię tak jak dzisiaj.

Ale ostatnio tych emocji zbyt wiele, jak na nasze głowy. Wy uwijajcie się ze swą Anglią, żeby można było zacząć pracę w innym wymiarze. Czytam, że ziemniaki posadziłaś, i dobrze, po co ma ugór leżeć, a tak ziemia się spulchni i jesienią już można nowe nasadzenia robić. Ech, komu ja tu nauki?

Trzymam kciuki za Waszą działalność i Wasze zdrowie.
gogo 23:07, 05 maj 2020

hankaandrus_44 napisał(a)
Grażynko, nie gotuje, bo nikt go nie zachęca. Nauka pieniądze kosztuje. Może trzeba pozwolić, żeby coś się przypaliło, oklapło, wyszedł zakalec, i nie ganić za to, tylko opowiadać swoje kuchenne nieudaczne przygody. Od tego się zaczyna przecież. Przede wszystkim trzeba uświadomić, że jak mamy, taty nie będzie, to sam musi umieć. Nawet najprostrzą rzecz. Jajecznice, czy samo jajko ugotować. I chwalić pod niebiosa, za kanapki, za kisiel, za budyń. Potem już idzie z górki! A skoro ojciec umie, to powinien go brać do pomocy. Ale na początek nie do mycia garów za kuchcika.

Haniu, to co napisałaś to sama prawda, ale w ich wypadku trzeba zacytować "bo do tanga..."
Cóż zrobić, czasem tak bywa
KasiaWB 08:39, 06 maj 2020

Dzień dobry Haniu
zaglądam, czytam, oglądam i uczę się
Serdecznie pozdrawiam