Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Na zielonej... trawce :) 21:19, 09 kwi 2018

Do góry
super wyszło pawilon masz czadowy .....bardzo mi się podoba .....
trawka też już idealna .....
żywopłocik buksowy też super wygląda

Angela -proszę Cię powiedz mi co ile masz posadzone brzozy ?
Z Pszenicznej ... 18:09, 09 kwi 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Kawał roboty wykonałaś. Warzywniczek super już wygląda
A dlaczego myłaś brzozy? Względy estetyczne czy inne jakieś?
Pokaż Edenke po cięciu

względy estetyczne, zarasta zielonością zwłaszcza od północy, a ja lubię bielutkie pnie
Z Pszenicznej ... 18:08, 09 kwi 2018

Do góry
Kawał roboty wykonałaś. Warzywniczek super już wygląda
A dlaczego myłaś brzozy? Względy estetyczne czy inne jakieś?
Pokaż Edenke po cięciu
Ogród pod Górą 14:45, 09 kwi 2018

Do góry
Rododendrony posadzone, brzozy kupione i też je dzisiaj posadzę ale zdrowie szwankuje i ciągle jestem osłabiony a na dodatek jutro musze iść do pracy
Z Pszenicznej ... 14:06, 09 kwi 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
eeeeeeeeeee że łot?? brzozy myłaś?? hihihiihih
o takie zboczenie to cię Agatko nie podejrzewałam
ślicznie u Ciebie już roslinki wzeszły
przylaszczki cudne mam zamiar zakupić

a może z rozpędu i do mnie przylecisz kancik obrobić hę?

Nie mówię o brzozach za płotem, byście mnie nie podejrzewały o przesadę, ale o tych dwóch co mam na trawniku

Poza tym idę śladem Alana Titchmarch`a - też mył tylko odmianowe.
Ja mam zwykłe, po zimie są brudne więc zrobiłam im szorowanko i prysznic.
Są piękne bielutkie.
Z Pszenicznej ... 13:26, 09 kwi 2018

Do góry
eeeeeeeeeee że łot?? brzozy myłaś?? hihihiihih
o takie zboczenie to cię Agatko nie podejrzewałam
ślicznie u Ciebie już roslinki wzeszły
przylaszczki cudne mam zamiar zakupić

a może z rozpędu i do mnie przylecisz kancik obrobić hę?
Ogród w remoncie 12:46, 09 kwi 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Dziś super dzień spędzony w ogrodzie pewnie jak większość . Wykopałam dziś z rabaty pod oknami czyli przyszłej różanej wszystkie krokusy. Teraz było widać jeszcze jakie kolory mają a za chwilę przekwitną i nic z tego. Cebulki posegregowałam do donic kolorami,może nie odchorują tego zabiegu-taką mam nadzieję. Podzieliłam też śmiałki bo sporo mi ich będzie potrzeba pod brzozy. Natyrałam się a roboty jakby nie widać ,a i posadziłam jeszcze carexy od Bogdzi-dwie taczki sadzonek,opieliłam pół ronda i.....padłam .

Asia A jakiego masz śmiałka?
Z Pszenicznej ... 11:56, 09 kwi 2018

Do góry
Nikita napisał(a)
Kawał roboty ogarnęłaś.
Wertykulacja mnie przeraża. Może jak bym miała odpowiedni sprzęt... Wertykulator masz spalinowy czy elektryczny, zastanawiam się właśnie...czy może by nie kupić??? Ale u mnie trawnik raczej nie równy....znowu sobie zryję całą murawę .... Eh, nie wiem co robić? Kupić, nie kupić - oto jest pytanie.

Agata myłaś brzozy? Naprawdę?

Magda ja mam trawnika, a w zasadzie ugoru porośniętego trawą jakieś 700-800 m więc zakupiłam sobie ustrojstwo. Ale używane, z wystawek niemieckiego sprzętu, jest elektryczny, ale wytrzymały i prosty do naprawy. To nie chińczyk, ale metalowa porządna konstrukcja. U mnie idzie jak burza.
Podoba mi się to że "czyści" trawę z pozostałości liści, patyczków czy skorupek od kasztanowców - latem możemy boso chodzić po trawie.

Brzozy - myłam ba szorowałam szczotką
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:41, 09 kwi 2018

Do góry
Asiu, Kasiu, Basiu, HAniu, Magdo, Anula, Wiola, Kasiu:
rabaty zostały pomierzone (te przyszłe) i wymiary przedstawiają się (pi razy oko), jak na załączonym obrazku:

Oczywiście to tak "mniej więcej", bo w realu po zdarciu darni i nadaniu kształtu okręgu, a nie wielokąta pewnie będzie korekta.

Anbu: ma kosiarka ma 42 cm rozstaw, a ścieżka chyba nawet nieco więcej niż te 84 cm

Żabko, brzozy zwykłe mają u mnie mini zalążki zielonych listków, doorenbosy natomiast jeszcze zupełnie nie, ale one podobno stratują znacznie później, niż te nieszlachetne, więc jeszcze się nie martwię

Wiklasiu Ja i dziergać Posiałam po raz kolejne nasionka jeżówek od Cię. Albo ja wysiewać nie potrafię, albo nasionka współpracy odmówiły....ani drgną
Mój ogród pod lasem 07:56, 09 kwi 2018

Do góry
la_estrellita napisał(a)
Jejku jak tu pięknie . Witam serdecznie. Trafiłam do Ciebie z Krokusowego zakątka. Napisałaś, że jesteś z Dobrej to zajrzałam, sprawdzić jak tam u sąsiadów wygląda. W Dobrej jestem praktycznie codziennie bo to najbliższe mi ucywilizowane miejsce .

Obejrzalam wizytówkę i przebieglam przez wątek. Urzekła mnie piwniczka, grill z wędzarnią masz dokładnie taki, jaki chcę wybudować u siebie. I brzozy. Brzozy śmieciuchy kocham chyba najbardziej. Też chcę posadzic takie u siebie tylko zanim urosną to ja pewnie już staruszką będę.

Pozdrawiam "sąsiadkę.

Witam sąsiadkę mało Nas z tych okolic więc szczególnie się cieszęDzieki za miłe słowa i może zdarzy się okazja na odwiedziny w realu?)
Z Pszenicznej ... 07:46, 09 kwi 2018

Do góry
Kawał roboty ogarnęłaś.
Wertykulacja mnie przeraża. Może jak bym miała odpowiedni sprzęt... Wertykulator masz spalinowy czy elektryczny, zastanawiam się właśnie...czy może by nie kupić??? Ale u mnie trawnik raczej nie równy....znowu sobie zryję całą murawę .... Eh, nie wiem co robić? Kupić, nie kupić - oto jest pytanie.

Agata myłaś brzozy? Naprawdę?
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 22:46, 08 kwi 2018

Do góry
Bogusiu coś zaczyna się dziać, opowiadaj co tam będzie i pokazuj, świetnie wyglądają te brzozy buziaki
Ogród z uśmiechem 21:33, 08 kwi 2018

Do góry
Dzisiaj tylko tyle.
Posadziłam już milorzęba i brzozy ale reszta czeka ponieważ nie mam wysokich palików. Bez nich wiatr na pewno by je połamał. Troche posprzątałam w ogrodzie bo jutro odbierają zielone śmieciuchy i.... tylko tyle bo inne sprawy były ważniejsze. Dobranoc dzisiaj
Ogród w remoncie 21:27, 08 kwi 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Dziś super dzień spędzony w ogrodzie pewnie jak większość . Wykopałam dziś z rabaty pod oknami czyli przyszłej różanej wszystkie krokusy. Teraz było widać jeszcze jakie kolory mają a za chwilę przekwitną i nic z tego. Cebulki posegregowałam do donic kolorami,może nie odchorują tego zabiegu-taką mam nadzieję. Podzieliłam też śmiałki bo sporo mi ich będzie potrzeba pod brzozy. Natyrałam się a roboty jakby nie widać ,a i posadziłam jeszcze carexy od Bogdzi-dwie taczki sadzonek,opieliłam pół ronda i.....padłam .

Po takiej robocie to można paśc, ja mniej zrobiłam a tez padam.
Ogród z uśmiechem 21:24, 08 kwi 2018

Do góry
Moje zakupy
Cisy, miłorząb, ten najwyższy to tulipanowiec a obok brzozy: 2 doorenbosy i Youngii

Z Pszenicznej ... 19:10, 08 kwi 2018

Do góry
Umyłam nawet brzozy

Iryski pod domem i reszta wiosny

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 16:32, 08 kwi 2018

Do góry
iwka napisał(a)

Makusia a brzozy to juz powinny dawać oznaki życia ?

Teoretycznie tak, ale w tym roku wegetacja jest opóźniona o dwa tygodnie. Na Dolnym Śląsku pojawiły się brzozowe bazie, listków jeszcze nie ma.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:11, 08 kwi 2018

Do góry
Ja wczoraj posadzilam 27 trzcinnikow , jeszcze drugie tyle się zmieści

Makusia a brzozy to juz powinny dawać oznaki życia ?
Mój ogród pod lasem 23:20, 07 kwi 2018

Do góry
Jejku jak tu pięknie . Witam serdecznie. Trafiłam do Ciebie z Krokusowego zakątka. Napisałaś, że jesteś z Dobrej to zajrzałam, sprawdzić jak tam u sąsiadów wygląda. W Dobrej jestem praktycznie codziennie bo to najbliższe mi ucywilizowane miejsce .

Obejrzalam wizytówkę i przebieglam przez wątek. Urzekła mnie piwniczka, grill z wędzarnią masz dokładnie taki, jaki chcę wybudować u siebie. I brzozy. Brzozy śmieciuchy kocham chyba najbardziej. Też chcę posadzic takie u siebie tylko zanim urosną to ja pewnie już staruszką będę.

Pozdrawiam "sąsiadkę.
Ogród w remoncie 20:52, 07 kwi 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies