Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Nowocześnie z różAnką :D 07:44, 23 mar 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Czekam zatem z niecierpliwością na brzozy. Co tam porządki, skoro brzozy mają być.

zgadza się są rzeczy ważne i ważniejsze
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 23:00, 22 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
fajnie ,żeś się pojawiła nie znikaj na tak długo ....sezon rozpoczynamy
jak Twoje brzózki po zimie ?

No ja w duchu rozpoczęłam. Jak oczy zamknę, to jeszcze bardziej rozpoczynam
Brzozy stoją, tfu tfu bez dalszych przygód. Zobaczymy jak liście puszczą (mam nadzieję)
Nowocześnie z różAnką :D 22:13, 22 mar 2018

Do góry
Czekam zatem z niecierpliwością na brzozy. Co tam porządki, skoro brzozy mają być.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:48, 22 mar 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Brzoze Youngii i ja polecam , zawsze można przyciąc jak za szeroko lub za wysoko urośnie, u siebie nie zauwazam zeby wysuszała ziemię.

Oj kusisz Bożenko... Ciekawa jestem na jakiej głębokości idą korzenie tej brzozy?
Chodzi mi o to czy czy w pobliżu mogłabym coś jeszcze zasadzić
Na zielonej... trawce :) 20:08, 22 mar 2018

Do góry
Angeliko, nie pamiętam czy już się wpisywałam.
Masz cudowny ogród, nie mogę się napatrzeć. Są brzozy, które uwielbiam
Wszystko takie dopieszczone, soczyste i kolorowe. Pięknie.
Lecę od nowa spacerować po Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam.
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 19:08, 22 mar 2018

Do góry
Jak ziemia rozmarznie, a brzozy nie ruszą z liśćmi.
Nowocześnie z różAnką :D 18:45, 22 mar 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Stan na dziś

Może uda mi się w sobotę je już do kalfasow przesadzić.
Magda po brzozy w sobotę jadę choć M wkurzony bo zamiast na święta sprzątać to ja za roślinami latam

pięknie wyrosły
a emem się nie przejmuj zdążysz ogarnąć

co prawda ja dziś większość porządków ogarnęłam ,jutro mam nadzieję ,że skończę -ale to raczej z powodu pogody i panów -
w ogrodzie za zimno ,by działać i przesadzać ,to za dom się wzięłam
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 18:04, 22 mar 2018

Do góry
mam pytanie odnośnie terminu przesadzenia brzóz kiedy jest najlepiej przesadzić. Dodam, że swoje brzozy posadziłam pół roku temu czyli w sierpniu 2017r.
Nowocześnie z różAnką :D 18:02, 22 mar 2018

Do góry
Stan na dziś

Może uda mi się w sobotę je już do kalfasow przesadzić.
Magda po brzozy w sobotę jadę choć M wkurzony bo zamiast na święta sprzątać to ja za roślinami latam
Nowocześnie z różAnką :D 07:47, 22 mar 2018

Do góry
piękne są kanny kiedyś miałam ,ale nie udało mi się przechować
co zamierzasz w sobotę działać ? brzozy juz masz ?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 07:47, 22 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
kolejne śliczne foteczki ,a Ty szalejesz dziewczyno w takiej zimnicy harujesz....ja też powolutku zacznę dziś ,ale czekam ,aż się ociepli
kiedy można drzewka przesadzać ?

Teraz to już jak tylko ziemia odmarznie ja planuję w sobotę posadzić brzozy, mam jeszcze do przesynięcia czereśnię, wawrzynka, krzewuszkę i dwa cyprysy czyli roślinki,ktorym dawałam marne szanse na przetrwanie, a one chciały żyć teraz im za ciasno i przesunę w inne miejsce

A pro po przypomniało mi się, że jak w szkole ktoś sobie bez pytania pożyczał długopis, ołówek czy coś innego to mówiliśmy," a bo Ci przesunąłem na chwilę"
Co i jak? Nowicjuszka 20:22, 21 mar 2018

Do góry
Marba, niestety moi sąsiedzi wpadli w szał wycinania i wycieli co się da. Powieszę na domku gospodarczym budki. Sąsiedzi maja domek w granicy i tam dam budki, a jak moje brzozy urosną, to zbuduję nowe

Danusiu, choiny kanadyjskie posadzone w ziemi gorzej wyglądają, niż ta jedna w donicy. Co do okrywania, to powiem, że tam gdzie dałam grubszą agrowłókninę, listki nie są zmarznięte. Na szybko w obi kupiłam agrowłókninę, ale ona jest cienka i podwójnie ją szyłam. Na razie trzymam jeszcze rośliny okryte i na pewno dokupię zimową agrowłókninę, tą grubszą.
Tajemniczy Ogród 14:03, 21 mar 2018

Do góry
Witam się i ja Przeczyłam wątek, a trochę to trwało, bo wiele cennych porad i kilka sobie zapisałam.
Urocza rodzinka w uroczym domku, wtopionym w piękne, naturalne otoczenie. Bajka.
Ja bardzo konsekwentna jestem i tego leśnego klimatu bym się trzymała. Wiem, że trudno powstrzymać zapędy zakupowe, bo wiele roślinek nam się podoba, ale twój ogród wymaga konsekwencji. A tło dla ogrodu masz wystrzałowe i to darmowe. Trzeba tylko domek w to tło wtopić.
Jeśli chodzi o rabatę na froncie to na pewno drzewo, ale też jestem za tym, że nie bordowe. Nie współgra z kolorem domu a jest śliczny. A teraz to dopiero namieszam
Przejrzałam zdjęcia tej rabaty z różnych ujęć i co mi się nasunęło. Patrząc od przodu w oddali widzę brzozy. Dobrze, że dodałaś to zdjęcie robione z okna, bo na nim też dojrzałam 4 brzozy w narożniku przy ogrodzeniu ( trzy razem i jedna samotna). I może takie trzy, połączone brzózki na tej rabacie umieścić. Białe pnie ładnie kontrastowałyby na tle drewnianej ściany domu.

Ja w "sezonie opuchlakowym" codziennie wieczorne spacerki z latarką czołówką sobie urządzam. Nawet mój M mi ostatnio towarzyszy i robimy zawody kto więcej znajdzie Dodam nieśmiało, że ja zawsze zdecydowanie wygrywam.
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 14:34, 20 mar 2018

Do góry
brzozy na razie są narysowane tam gdzie są w tej chwili poglądowo. Denerwuje mnie już ta skarpa - chciałabym już mieć ją gotową
Ogród z rzeźbą 09:28, 20 mar 2018

Do góry
Zana napisał(a)
...oglądam różne klony, w czołówce jest strzępiastokory, czerwony i właśnie ten. Poza tym brzozy, jarząby, po wizycie u Anity z Wichrowego wzgórza znowu przychylnym okiem patrzę na glediczję. Uuufff....

Bardzo ciekawa jestem co Anulko wybierzesz. Szczególnie te jarząby mnie zainteresowały. Mam fazę na owocujące- zawsze dłużej będą zdobić, a i pożytek dla ptaków.
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 09:09, 20 mar 2018

Do góry
dalej nie mam już pomysłu. Zaraz zerknę czy ziemia jest zmarźnięta jak nie to zacznę te małe jałowce przekopywać. Ich jest dużo więc na pewno jestem w stanie zrobić te dwie fale. Lawendy mam 30 sztuk więc może nie wystarczyć, ale mogę miejsce pod nie przygotować i dosadzić jak będzie już w sprzedaży. Dereni mam 8 więc też wydaje się że z 3 zabraknie. no i brzozy mogę przesadzić ale nie wiem czy to dobry czas?

Ogród z rzeźbą 22:38, 19 mar 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Kamilko ten klon mam na swojej liście. Głowa puchnie, chciejstw więcej niż możliwości posadzenia. Przebarwia się ślicznie. W tym roku mam oglądam różne klony, w czołówce jest strzępiastokory, czerwony i właśnie ten. Poza tym brzozy, jarząby, po wizycie u Anity z Wichrowego wzgórza znowu przychylnym okiem patrzę na glediczję. Uuufff....

Anulka strzępiastokory ten też jest piękny
Jarzębinę mam a może nawet dwie bo widziałam siewkę 10 cm Glediczie też mam zieloną, bardzo długo chorowałam na sunburst oj długo.
Ogród z rzeźbą 22:26, 19 mar 2018

Do góry
Iwonka pamiętam tę walkę z potworem

Dominika ja przez cztery miesiące nawet nie podczytywałam. Odwyk miałam totalny

Kamilko ten klon mam na swojej liście. Głowa puchnie, chciejstw więcej niż możliwości posadzenia. Przebarwia się ślicznie. W tym roku mam oglądam różne klony, w czołówce jest strzępiastokory, czerwony i właśnie ten. Poza tym brzozy, jarząby, po wizycie u Anity z Wichrowego wzgórza znowu przychylnym okiem patrzę na glediczję. Uuufff....

Łukasz jesienne przebarwienie winobluszczy to jeden z moich number one w kolorystyce o tej porze roku. No, ale jeżeli ma zdominować całą resztę, to... no trzeba to przemyśleć

Ania . Witamy po zimowej przerwie

Haniu przyrosty ma imponujące. Tym bardziej uwzględniam, szybko by mi zasłonił dom po drugiej stronie drogi. Rosło tam u sąsiadów po drugiej stronie drogi jedno jedyne drzewo, jakiś jarząb. I oni to drzewo wycięli korzystając oczywiście z lex Szyszko. No masakra.
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 22:09, 19 mar 2018

Do góry
Klaudyna napisał(a)
a to zdjęcie to koniec sezonu 2017 w tym roku będę kończyć

Będę szczera bardzo duży chaos na tej skarpie. Musisz to uporządkować. Bosko nie bosko, ale nie podoba mi się to piękna skarp, piaszczysta czyli sucha tak jak napisałaś musisz sądzić rośliny które lubią słońce i lekka ziemię.

Brzozy deremboz piękne, ale czy wieś, że brzoza potrzebuje dosyć dużo wody? Ma bardzo płytki system Korzeniowy .
Moim zdaniem powinnaś brzozy posadzić pierwszy szereg bliżej granicy czyli u samej góry jak chcesz jeszcze posadzić drugi to na przemian.
Po grupuj te rośliny.
Posadz w grupie kocimietke która kwitnie przez całe lato, perowska, lawende, trawę stipę, macierzanke piaskowa, wrzosy, werbena patagonska. Wiele innych roślin w suche miejsca.
Wyrzuć folie spod tych krzaków. Możesz rozłożyć stare firany lub kartony na ziemi i nasypać korę.
Jeżeli chodzi o randap to nie pryskaj tylko weź wiaderko i pędzlem maluj rośliny. Jak pryskasz ziemia jest skażona.

To tyle chce tylko pomóc i nic więcej. Są to piękne skarpy ale trzeba je ładnie zagospodarować. Jak masz jeszcze, jakaś nie Zagospodarowaną skarpę to pomyśl o schodkowym formowania. Masz podkłady kolejowe to możesz zrobić więcej schodków.

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies