Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Gutlandia

Gutlandia

sylwia_slomc... 22:32, 02 maj 2018

la_estrellita napisał(a)

Ma razie wyczarowałam zakwasy. I to takie, że żaden fitness tego nie zapewni. Nie wiedziałam np., że można mieć zakwasy w dłoniach i to takie, że przez kilka dni zupę będę tylko z kubka piła bo nie mogę łyżki chwycić .

Obawiam się , że to może być zapalenie kłykci stawowych, a nie zakwasy.....jeśli dobrze pamiętam ( dawno to miałam) to pomagało smarowanie dłoni butapirazolem( dopytaj w aptece) Samo mi przejść nie chciało
la_estrellita 22:47, 02 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Obawiam się , że to może być zapalenie kłykci stawowych, a nie zakwasy.....jeśli dobrze pamiętam ( dawno to miałam) to pomagało smarowanie dłoni butapirazolem( dopytaj w aptece) Samo mi przejść nie chciało

Na szczęście to tylko ból mięśni. Taki sam odczuwam we wszystkich innych częściach a poślady po sezonie z łopatą będę miała lepsze niż Kardiashian implanty .
la_estrellita 19:29, 04 maj 2018

Durne sarny okorowaly mi derenia jadalnego, zeżarły aronię i obgryzły poziomki. Może ta ambona, którą M wymyślił nie jest taka całkiem bez sensu. Niech buduje a ja kupię wiatrówkę . Zdjęć nie robiłam bo zrobiło mi się przykro i nie chciałam na to patrzeć.
malgol 20:54, 04 maj 2018

No szkoda derenia i aronii, ale pomyśl jakie te sarny mają piękne, duże oczy. I rzęsy... ja wybaczam prawie wszystko
la_estrellita 23:27, 04 maj 2018

malgol napisał(a)
No szkoda derenia i aronii, ale pomyśl jakie te sarny mają piękne, duże oczy. I rzęsy... ja wybaczam prawie wszystko

Taaaa... Oczy kota ze Shreka a do tego straszne zęby i wielkie żołądki . Z wyjściem na drogę czekają zawsze aż podjedziesz wystarczająco blisko żeby wyjść prosto pod koła. I zawsze chodzą parami bo jak pierwszej się ta sztuczka nie uda to próbuje jej głupsza koleżanka. Teraz chyba jakiś okres ochronny na nie jest bo nie słychać strzałów i się panoszą wszędzie. Dobrze, że płot powoli powstaje...
sylwia_slomc... 23:57, 04 maj 2018

la_estrellita napisał(a)

Na szczęście to tylko ból mięśni. Taki sam odczuwam we wszystkich innych częściach a poślady po sezonie z łopatą będę miała lepsze niż Kardiashian implanty .

Popolułam monitor przez te implanty
sylwia_slomc... 23:59, 04 maj 2018

la_estrellita napisał(a)
Durne sarny okorowaly mi derenia jadalnego, zeżarły aronię i obgryzły poziomki. Może ta ambona, którą M wymyślił nie jest taka całkiem bez sensu. Niech buduje a ja kupię wiatrówkę . Zdjęć nie robiłam bo zrobiło mi się przykro i nie chciałam na to patrzeć.

Znam ten ból , pierwsze brzozy jakie wsadziliśmy na ogrodzie zostały przez zime zjedzone do samego korzenia dopiero jak ogrodziliśmy sarny nie przychodzą, ale zając włazi rowem.
Zana 07:50, 05 maj 2018

Ojej, nie pisz tak o sarnach, są piękne i po prostu chcą życ. A że zafundowałaś im smakowitą stołówkę, to skorzystały. Nie w ambonę tylko w ogrodzenie inwestujcie. Ale oczywiście rozumiem Twój ból po utracie roślin.
la_estrellita 08:29, 05 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Popolułam monitor przez te implanty

Ty nie pluj na monitor tylko wymyśl coś co mi w cycki pójdzie
la_estrellita 08:34, 05 maj 2018

Zana napisał(a)
Ojej, nie pisz tak o sarnach, są piękne i po prostu chcą życ. A że zafundowałaś im smakowitą stołówkę, to skorzystały. Nie w ambonę tylko w ogrodzenie inwestujcie. Ale oczywiście rozumiem Twój ból po utracie roślin.

Opuchlaki i mszyce też chcą żyć, też przychodzą do nas na stołówkę a jakoś nikt ich nie żałuje i opryski robi. Jak nornicę koty zjedzą to też dobrze. A jak coś większego kfiutki zżera to już szkoda . No nie ma sprawiedliwości, nie ma .