Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 08:37, 07 maj 2018

inka74 napisał(a)
Pojałowcowa mega poukładana. Kora nadaje odpowiedniego wykończenia. Mi to się podaba u ciebie ta podcięta od dołu w prostokątnego lizaka... tuja? Ta między dwoma cisami i z tawułami przed. Tu na zdjęciu powyżej. Strasznie fajnie to wygląda. Miałam już kiedyś o nią zapytać co to i chyba nie zapytałam tak to jest jak się o czymś myśli ale nie kończy tematu. I ścieżka z płyt super. Moja ulubiona. Taki czarodziejski zakątek.

Fajnie, że Ci się podoba .
Ten lizak to tuja. Mąż uparł się, by jej nie wyrzucać (rosła jako ostatnia w żywopłocie, w dość dużym zacienieniu i musieliśmy ją stamtąd zabrać). Posadziliśmy niemałym wysiłkiem w nowym miejscu i wtedy okazało się, że jest w opłakanym stanie. Ale mąż uparł się, by jej dać 2 lata to łyse miejsca zarosną. Potem mu uświadomiłam, że to nie do końca prawda. Postanowiłam ją wygolić i oto rezultat. Ma co prawda 2 pieńki ale mnie to nie przeszkadza. Uważam, że całkiem fajnie w tym miejscu wygląda. Korona jej się zagęszcza, za 2 lata będzie lux . Kiedyś już pokazywałam przed i po. Zaraz poszukam tych zdjęć.
Mam - uwaga, drastyczne

DorKa 08:39, 07 maj 2018

Ale świetnie wyszła Ci ta rabata! Brzozy super tam pasują a szmaragdy wyglądają jakby były tam od zawsze Piękny obrazek.Buzka!
mrokasia 08:45, 07 maj 2018

tulucy napisał(a)
Teoretycznie zapowiadają deszcze na środę chyba u nas... Moźesz zaryzykować i posiać. Ja siałam i podlewam co drugi dzień. wschodzi.

Miejsce na koktajlowe będzie???

No właśnie zaryzykuję .
Mam donicę, wysoka na 30 cm i średnicy 35 cm - da radę posadzić 1 krzaczek? Mam takich 2.
mrokasia 08:46, 07 maj 2018

Zana napisał(a)
Cholerka, nie wiem jakim sposobem zaglądając do Ciebie regularnie ominęłam tę ostatnią porcję fotek. A tam takie ładne obrazki, no pojałowcowa już się prezentuje. Super!

Akurat się nie wstrzeliłaś . Ale czujna jesteś to nadrobiłaś .
Mam nadzieję, że będzie tylko ładniej .
mrokasia 08:46, 07 maj 2018

AnnaCh napisał(a)
Pojałowcowa super z korą wygląda

Aniu
mrokasia 08:48, 07 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)

O cieszę się, że zabieg pomógł i wygląda na pewno lepiej niż moje kartony na rabacie

Pomógł, pomógł . A o urodzie rozwiązania to nie będę sie wypowiadać, wcale nie jestem pewna czy kartony gorsze .

mrokasia 08:50, 07 maj 2018

DorKa napisał(a)
Ale świetnie wyszła Ci ta rabata! Brzozy super tam pasują a szmaragdy wyglądają jakby były tam od zawsze Piękny obrazek.Buzka!

Dzięki kochana .
Makusia 09:25, 07 maj 2018

Bardzo lubię Twoje "za domem" oraz, jak również, nadto podoba mnie się pojałowcowa
Jednak kora robi ogromną robotę. Schludnie i elegancko. Jałowce wzdychają, jak patrzą
makadamia 09:26, 07 maj 2018

Kasiu, z każdej strony zmiany na lepsze u Ciebie. Dużo lepsze.

Szałwię i firletkę też dzieliłam jakieś trzy tygodnie temu, początkowo kiepsko wyglądały i bałam się, czy ich nie uśmierciłam, ale chyba doszły do siebie i będą nawet kwitły
Catalinasdiary 10:23, 07 maj 2018

Ja latem przenosiłam firletkę i było ok, a teraz nie wyszła mi nowym miejscu a miała zagrać duet z różą.
makadamia napisał(a)
Szałwię i firletkę też dzieliłam jakieś trzy tygodnie temu, początkowo kiepsko wyglądały i bałam się, czy ich nie uśmierciłam, ale chyba doszły do siebie i będą nawet kwitły