Kasiu, ja będę siała trawę. Mam ok. 50 m2 do ogarnięcia. We Wrocławiu ok. 20-23 stopnie. Myślę ze nie najgorzej. Będę codziennie lub dwa razy dziennie lać zraszać.
Ale galante teraz to wygląda. Mucha nie siada.
Czosnki niestety maja ten feler, że szybko im podsychają liście. Dobrze je sadzić za czymś, co to ukryje.
Z wysiewem trawy zaczekaj na pogorszenie pogody (bez burz, bo trawa spłynie i bez upałów).
Ślicznie KASIU u Ciebie, no czosnki mają jedyny minus właśnie liście dlatego najlepiej je ukryć pośród innych roślin, albo obciąć, ale wtedy już na przyszły rok nie zakwitną..
Pojałowcowa mega poukładana. Kora nadaje odpowiedniego wykończenia. Mi to się podaba u ciebie ta podcięta od dołu w prostokątnego lizaka... tuja? Ta między dwoma cisami i z tawułami przed. Tu na zdjęciu powyżej. Strasznie fajnie to wygląda. Miałam już kiedyś o nią zapytać co to i chyba nie zapytałam tak to jest jak się o czymś myśli ale nie kończy tematu. I ścieżka z płyt super. Moja ulubiona. Taki czarodziejski zakątek.