Napisz np. kogo szukałeś to zobaczę co pokazuje i dlaczego tak pokazuje.
Pokazuje posty innych osób, jeśli ta osoba zacytowała tę, którą szukasz. Jest też problem, bo czasem forumowicz ma nick rośliny, np. magnolia i już wtedy program nie rozpoznaje czy to osoba czy roślina.
Magnolia jest wilgociolubna jak większość kwasolubów, a szałwie i lawenda zasado-sucholubne. Można ją podsadzić np. azaliami japońskimi (odmianami nie gubiacymi liści) w towarzystwie np. liliowców Stella de Oro (to zestawienie kwitnie w róznych porach)... lub z carexami, albo hakonechloa.
Tylko dużo miejsca zostaw na hakone- 60 cm napewno, bo i większa będzie kiedyś. I na ciemierniki tez niemało, żeby ich nie 'zjadła' hakone.
A w Lidlu nie sprzedają ciemierników białych( nie wiem napewno, na fejsbuku widziałam czyjeś zdobycze)?- ja trochę wolę wschodnie, bo są wg mnie bardziej niezawodne, mniej chorują na te czarne plamy grzybowe, więc liście zdobią ich bardziej, choć kwitną później, już wiosną, za to b. długo.
Moje wschodnie w kwietniu i potem w maju ( kwiatną od marca, moje są akurat dość ciemne)
Jak masz ograniczniki w postaci ramek na rabacie i Beatles może wypełnić ziemię pod cisami całkiem i jeszcze najlepiej żeby był tam dla nich półcień, to Beatlesy będą ok.
Magnolio nad hakone tez myślałam... A z ciemiernikami to super pomysł! Ostatnio w Lidlu widziałam ciemierniki ale nie wiem czy te wschodnie. Były piękne, sztywne aż nienaturalne! no fajnie by to mogło wyglądać.
Asia nie napisałam wcześniej, że Twoje łany są genialne a w sezonie będzie u Ciebie bardzo romantycznie "trawek szum, ptaków śpiew , złote łany pośród drzew..." HI HI
Nie wiem czy to są owoce - takie kuleczki po kwitnieniu zostają ale nasion się w nich nie doszukałam. Zdjęcie z zeszłego roku z października.
Dzięki Jolu i wzajemnie
Clematisów nie okrywam tylko podsypuję korą ale w tym roku nie podsypałam - nie miałam kiedy trochę kory zawsze mam na rabatach więc mam nadzieję że wystarczy. Miałam zamiar okryć clematisy górskie sadzone jesienią ale też się nie wyrobiłam. W sobotę coś podziałam tylko kore muszę rozmrozić .
Wreszcie fotki zrzuciłam to wstawiam kilka z 6 stycznia
Magnolia jeśli pąki nie przemarzną to da popis