Tutaj miejsce, które mam do obrobienia
A poniżej moje "projekty"
Od strony skarpy z podkładów chciałam kilka drzewek na pieńku ale po wymianie zdań doszliśmy do wniosku, że nie chcemy oddzielać tej części od wjazdu, żeby przestrzeń wydawała się większa. Czymś wyższym musi być na pewno obsadzone miejsce gdzie jest śmietnik.
Przy samych podkładach chciałabym obramowanie z jakiegoś niskiego żywopłociku albo niskie rośliny. Chciałabym też, żeby coś je stopniowo zarastało.
Rośliny, które już rosną to : karagana syberyjska, wierzby hakuro i szpaler thuj (oznaczone na szkicu)
W miejscu gdzie są kreski mamy spadek terenu wysokości ok. 30 cm. Tam jest słońce dopiero po 15tej i chciałabym tam dać np rododendrony z jakimś podsadzeniem np żurawkami. Na chwilę obecną rosną tam thuje ale pójdą pewnie w inne miejsce (miejsce gdzie koparka ma łyżkę)
Projekt "na czysto"
A tutaj wersje
1. to raczej odpada bo jednak wprowadzimy podział ale to by mi się podobało najbardziej

- obwódka z czegoś zimozielonego do formowania
- miłorząb "w skarpecie" z bukszpanu a na przemian lawenda/jakaś trawa albo szałwia
- w narożniku (chcę go w każdej wersji

) podsypany żwirkiem na planie kwadratu albo klon palmowy albo jakieś bonzai ale to drugie to dość droga opcja
- tam gdzie hakuro bylinowa
2.
tutaj znów kulki na pniu ale może zamienić je na coś niskiego?
gubię się chyba
3.
najprostsza z wersji
Gosia