Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogródek frontowy

Ogródek frontowy

wrobelki 12:33, 18 lip 2016

anbu napisał(a)

Bardzo nietuzinkowa Ogromnie mi się podoba ten zawijas

Bardzo dziękuję Aniu :*
elka_ 01:31, 19 lip 2016

A czy róże nie zasłonią drugiego planu?
wrobelki 10:15, 19 lip 2016

Kupiłam róże Artemis są zwięzłe krzaczaste i będą posadzone między rozplenicami. Mam nadzieję że nie zasłonią
wrobelki 16:40, 20 lip 2016

Są !!! Przyszły moje kochane róże są cudne już je koffam warto było ich szukać i na nie czekać

Tylko szkoda że nie mogę ich dziś posadzić bo się rozchorowałam i muszę do weekendu przeczekać może będzie lepiej to skończę kamienisty pasek.

We frontowym więcej mnie cieszy
Vanilki zaczynają się wybarwiać i nawet jak otrzepały się z deszczy to i przestały się pokładać

Nigry chyba się już zadomowiły i nawet im pasuje więc puszczają śliczne młode przyrosty

I moje dwie "malutkie" surfinie na próbę podlewane raz w tygodniu w przyszłym roku będą trzy donice i jeszcze muszę nad czymś zielonym tam pomyśleć

wrobelki 16:55, 20 lip 2016

A tu praca eMa co prawda jeszcze w wersji roboczej bo mają być poprawki i poziomowanie, ale zostały ustawione co by sprawdzić jak świecą

I jak tak stanęły to zastanawiam się nad tą szałwią co na łuku miała być bo przy największym podeście mało miejsca :/ Pasowało by tam coś zimozielonego jeśli już lub po prostu wysypać korą bo jak szałwia będzie malutka to nie fajnie to chyba będzie wyglądać, a przecież chciałam ją żeby dodać koloru a nie zieleni.
Chyba żeby zrobić szałwie tylko na części łuku? Wysypię korę jak podesty staną ostatecznie i wtedy może coś do głowy mi przyjdzie.
Macie może jakieś pomysły co z tym zrobić?
Toszka 18:25, 20 lip 2016

szałwii powinno być 3 x tyle co jest.
wrobelki 18:31, 20 lip 2016

Tak myślałam że za mało miejsca będzie podestu zmniejszyć się nie da bo jest otwór pod spodem (jest tam teraz z 12 cm) chyba że trochę przesunę obrzeże z korą ale wtedy nie wychodzi fajny łuk i azalie będą miały za mało miejsca więc chyba zrezygnuję z niej i dosadzę najwyżej więcej runianki będzie szybciej zielono
wrobelki 18:32, 20 lip 2016

A jakby dać tylko pasek szałwii od podestu do chodnika? Albo od kamienia do podestu?
roma2 21:38, 20 lip 2016

Nie doradzę z roślinkami. Przyszłam zobaczyć mrugające. Mąż się spisał!
Rojodziejowa 21:54, 20 lip 2016

wrobelki, czy róże przyszły ze sklepu, o którym pisałyśmy na priv?