Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

nawigatorka 21:28, 20 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Asia posadziłam wiele odmian jeżówek i żadne tak nie mają, no chyba, że za chwilę będą tak wyglądały.
Myślałam, że więdną
a to nowa sadzonka.moze faktycxnie od slonca przywiedla.moje lawendy czasem tak maja.
21:47, 20 lip 2016
nawigatorka napisał(a)
milo milo.tylko na dworze to on raczej nie dalby rady dlugo.

trzeba inne malowidło poszukac ..które deszcz przetrzyma
Iwk4 21:48, 20 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

Anita, brawo za odwagę
Ale jak już wcześniej napisałam coś wewnętrznie mnie ta szałwia gryzła, przewaga jej przeciwników, tylko mnie upewnia, żeby poszła out.

Wydaje mi się, ze tej szałwii jest za dużo. Zbyt monotonnie posadzona, na przemian. Ja bym zostawiła kilka dosłownie krzaczków posadzonych w nieprzewidywalny sposób...
_Martini_ 22:09, 20 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

Jeśli ma to poprawić ogólny look, to nie jest mi szkoda.
W sumie to nawet się nie napracowałam, bo jak ją sadziłam była malutka, szybko poszło, teraz też powinno być łatwo, tylko chyba wieczorem to będę robić, żeby nie wzbudzać ogólnej sensacji wśród sąsiadów

Doskonale Cię rozumiem. Sama dwa razy przesadzałam kilkadziesiąt buksików, lawendę i trzmielinę. Ogólny look jest ważniejszy niż konieczność przesadzania. Trzmielina na swojej drugiej miejscówce nadal mnie irytuje, tylko jeszcze nie wiem co Z nią zrobic, bo sporo tego mam.

A my właśnie z M zdecydowalismy się na stół szklany. Mamy szkoło nantarasie i jest bezproblemowy. Mamy też drewniany stoł, ktory ciagle wymaga renowacji, szlifowanie, malowanie itp. Wybrany przez nas stół bedzie albo w kolorze mlecznym albo szarym.
_Martini_ 22:09, 20 lip 2016

Iwonka, fajny pomysł. Mnie się podoba.
Efffa 22:17, 20 lip 2016

Ja jestem za szkłem ale nie takim gołym tylko podklejonym od dołu czymś grafitowym
MirellaB 23:01, 20 lip 2016

Jeżeli szałwii jeszcze nie zlikwidowałaś to ja jestem za szałwią. Same trawy hmmmm to mało, ale wiesz ja lubię na bogato
lindsay80 23:09, 20 lip 2016

isia33 napisał(a)
Cześć. KOcham szałwie, ale tek jak piszesz, coś tu nie gra z nimi. Przeglądam właśnie Twój wątek od początku, jestem na 95 stronie. Stworzyłaś piękny ogród

Dziękuję za szczerą opinię.

Iwona, nie maltretuj się tym moim wątkiem, zaglądaj na bieżąco to sobie pooglądasz aktualne zdjęcia
lindsay80 23:11, 20 lip 2016

Efffa napisał(a)
nie poznaję Cie, same trawy chcesz?Chyba za duzo ze mną przebywasz hihihi
edit; ja oczywiście jak Anita, za szałwią...

To ja Cię nie poznaję, że stajesz za szałwią
Tak naprawdę to ona najszybciej urosła ze wszystkich posadzonych tam roślin i zawładnęła tym miejscem, a pierwsze skrzypce miały grać trawy.
lindsay80 23:12, 20 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
A gdzie posadzisz zatem szalwie?

Z tyłu przed żywopłotem grabowym powstaje rabata z białymi jeżówkami, ostróżkami, naparstnicami, mikołajkami i dałabym tą szałwię na obwódkę.