Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Blaski i cienie nowego życia 15:03, 11 sty 2018

Do góry
Ula super dekoracje z kamieni mchu i brzozy. Wspaniale to wygląda. Pieńki pocięte na wymiar. Możesz odebrać jutro od Krzysia w Bielsku albo w sobotę się gdzieś umówimy to podjedziemy gdzieś
Wymarzony sielankowy ogród..... 13:26, 11 sty 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)

Gosia pod brzozą będzie huśtawka drewniana, taki kącik wypoczynkowy planujemy prawie wszystko z pod brzozy mam wykopane, a co nie zdążyłam wykopać to na wiosnę będzie usunięte, także tam będzie pusto na razie ale zdjęcie z wiosny wrzucę bo mam

Tak mi się wydawało że kółeczko koło brzozy jest. Miałam zaproponować tam ławeczkę właśnie
Brzoza - Betula 12:13, 11 sty 2018

Do góry
Witam

Mam prośbę czy ktoś może mi doradzić jak podciąć moje brzózki. Bardzo rozlazły się na boki (wiem to naturalne) ale czasem widzę podcięte brzozy do pewnej wysokości.
Pomysłu nie mam, kocham te brzozy. ciachnęłabym im ciut przewodniki i gałęzie na dolnych partiach. Kochani czy dobrze kombinuje?

Zielonym do góry... :) 12:06, 11 sty 2018

Do góry
Witam

Cisza bo nic się nie dzieje, chociaż mam głowę pełną pomysłów na nowy rok. Mininy rok był poświęcony innym działaniom, ale moja dusza cierpiała więc w tym mój plan to "Działamy ostro do przodu".

Teraz jest dobry moment na ciecie brzóz. Wiem dużo już przeczytałam że powinnam te moje brzozy zostawić w spokoju, albo wymienić je na Dorenboski. Niestety te brzozy muszą zostać ze względów sentymenalnych i już, ale chciałabym je ciut ogarnąć. Ma ktoś pomysł jak je pociąć?

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:55, 10 sty 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)

Gosia pod brzozą będzie huśtawka drewniana, taki kącik wypoczynkowy planujemy prawie wszystko z pod brzozy mam wykopane, a co nie zdążyłam wykopać to na wiosnę będzie usunięte, także tam będzie pusto na razie ale zdjęcie z wiosny wrzucę bo mam

Cudna ta Twoja brzoza, idealne miejsce na kącik wypoczynkowy.
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:31, 09 sty 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Co masz pod brzozą posadzone ? Zrób fotkę tylko tej brzozy i co pod spodem.

Wśród brzóz i dębów 19:14, 09 sty 2018

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Basiu, ja mam brzozy samosiejki i też miewają gałązki ciemne ale w tym miejscu gdzie ich jest za dużo lub mniej światła dociera do nich i one są niestety martwe i same odpadają lub z moją pomocą jak są większe ... Może taka ich uroda, może się jeszcze wybarwią, tak czy inaczej okaże się na wiosnę.

Zobaczymy, Aniu,na razie nie martwię się na zapas.
W ogrodzie u mnie nic nie kwitnie, pozostaje cieszyć oczy domowymi kwiatuchami.
Wśród brzóz i dębów 19:05, 09 sty 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
Może to jakaś zachwiana gospodarka
Doczytałam że Betulinie przypisuje się biały kolor kory brzozy.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Betulina

Wstawiłam baletnice.

Właściwie to chciałam zrobić fotkę budkom lęgowym i dopiero na zdjęciu zauważyłam tę anomalię. Może to nic poważnego.
Byłam u Ciebie, podziwiałam baletnicę, zazdroszczę zdolności plastycznych. Mój czas pochłaniają ostatnio mniej twórcze prace, jak np. usuwanie ogromnej sterty suchych gałęzi na końcu ogrodu. Latem nie chciałam tego robić, bo gniazdowały tam jakieś ptaszki (fotka str.62), a jesienią był nawał innych zajęć. Ale póki nie ma śniegu i siarczystego mrozu można porządkować ogród.
Ogród w remoncie 18:51, 09 sty 2018

Do góry
Asia,a Ty ciągle masz niedosyt planowania? .To dobrze bo liczyłam ,że wpadniesz
Odpowiadam
Kółka istotnie mają być jak na rysunku. Mnie się wydaje,że tak właśnie planowałyśmy

Zobacz stary plan

Chyba ,że nie o te kółka chodzi

Derenie mają być w bardziej poczochranej formie aczkolwiek nie puszczę ich samopas . Narysowałam tak bo było prościej
Przed dereniami patrząc od wjazdu pissardii,pod nimi derenie White Gold,dalej grupa hortek ,brzozy i w samym rogu rh.

Pamiętam Twoje sugestie i nie ukrywam ,że ten ogrom terenu,masa roślin faktycznie trochę mnie powalił wtedy i dlatego też potrzebny był mi czas żeby ponownie się za to zabrać,jednak teraz widzę ,że ten trawnik mi tam nie pasuje więc zostanie tylko ścieżka. Pamiętam ,że dałaś pomysł z pasami i pamiętam że miały być przedzielone trawnikiem i właśnie ten trawnik mi tam nie pasuje ze względu chyba na trudności w koszeniu itp.
Wśród brzóz i dębów 18:02, 09 sty 2018

Do góry
Witaj Basiu, ja mam brzozy samosiejki i też miewają gałązki ciemne ale w tym miejscu gdzie ich jest za dużo lub mniej światła dociera do nich i one są niestety martwe i same odpadają lub z moją pomocą jak są większe ... Może taka ich uroda, może się jeszcze wybarwią, tak czy inaczej okaże się na wiosnę.
Wśród brzóz i dębów 17:10, 09 sty 2018

Do góry
Może to jakaś zachwiana gospodarka
Doczytałam że Betulinie przypisuje się biały kolor kory brzozy.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Betulina

Wstawiłam baletnice.
Wymarzony sielankowy ogród..... 15:25, 09 sty 2018

Do góry
Co masz pod brzozą posadzone ? Zrób fotkę tylko tej brzozy i co pod spodem.
Tu ma być ogród :) 21:18, 05 sty 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
U Ciebie śnieg 3 razy już to i tak dużo, bo u nas kiepsko w tym względzie... szczerze to chyba jeden dzień był z temperaturą poniżej zera i to zaledwie aż -1 Zastanawia mnie jak się wziąć w tym roku za brzozy... znaczy kiedy? Czy one już śpią jeśli pogoda iście wiosenna, ewentualnie jesienna?

No i tulipany dają mi do myślenia, potrzebują przecie mrozu do kwitnienia...

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

E to u nas było raz -12C w nocy kilka razy -6C a lekki mrozik to wiele razy,

Tulipany na pewno zakwitną, spoko głowa
Nowocześnie z różAnką :D 19:46, 05 sty 2018

Do góry
Wybaczcie mój ostatni spadek formy i zaćmienie umyslu przed świętami ale dumałam, dumałam i wydumałam że będzie pomysł Navi

4 brzozy jednak
tylko bez tego klona po prawej bo zacieniłby skrzynie warzywne.
Plany na 2018 mam skromne ale nauczona poprzednimi latami, staram się mierzyć siły na zamiary.
1. Warzywnik
2. Placyk z ogniskiem
3. Brzozy i rabata w nich, caly ten dolny prawy róg. cisy na kostki, derenie musze kupić, hosty.. i co tam jeszcze wymyślę
Tu ma być ogród :) 15:22, 05 sty 2018

Do góry
U Ciebie śnieg 3 razy już to i tak dużo, bo u nas kiepsko w tym względzie... szczerze to chyba jeden dzień był z temperaturą poniżej zera i to zaledwie aż -1 Zastanawia mnie jak się wziąć w tym roku za brzozy... znaczy kiedy? Czy one już śpią jeśli pogoda iście wiosenna, ewentualnie jesienna?

No i tulipany dają mi do myślenia, potrzebują przecie mrozu do kwitnienia...

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Ptasi gaj 00:13, 05 sty 2018

Do góry
Już raz tak bylo do połowy stycznia była wiosna drzewa soki puściły potem przyszły mrozy i 4 brzozy duze mi wymarzly.
Choroby się panosza wszyscy smarcza dookoła. A tam do d.. Z taką zima.
Tajemniczy Ogród 10:25, 04 sty 2018

Do góry
marba napisał(a)
Witaj, Brzozowa Dziewczyno,
widzę, że podobnie jak ja kochasz brzozy, też mam ich trochę.
Zaczęłam czytać Twój wątek i... nie mogłam przestać. Jest coś przyciągającego w Twoim ogrodzie, domu i rodzinie. Podziwiam i gratuluję.
Pozdrawiam z Nowym Rokiem.

Basiu, witam Cię bardzo serdecznie, miłe słowa piszesz, dziękuję Do Ciebie również zajrzałam - masz potencjał i piękne miejsce. Wąwóz pierwsza klasa!
Zapraszam częściej
Tajemniczy Ogród 00:38, 04 sty 2018

Do góry
Witaj, Brzozowa Dziewczyno,
widzę, że podobnie jak ja kochasz brzozy, też mam ich trochę.
Zaczęłam czytać Twój wątek i... nie mogłam przestać. Jest coś przyciągającego w Twoim ogrodzie, domu i rodzinie. Podziwiam i gratuluję.
Pozdrawiam z Nowym Rokiem.
Kwiaty we włosach 23:05, 01 sty 2018

Do góry
Goniu witam wszystkiego dobrego w 2018 roku zdroweczka dla ciebie i rodziny również szczęścia każdego dnia. POZDRÓW siostrę Anię życzenia dobre prześlij ode mnie.

Wszędzie zielono oprócz południa Polski. Gorzej będzie jak drzewa i krzaki puszcza soki a przyjdzie ostry mróz już tak kiedyś było padły mi brzozy.

Mam nowy telefon i nieraz takie bzdury pisze jak nie z czytam.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:59, 01 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tutaj te graby chciałam, a jeden grujecznik wtedy nie pasuje, trzeba go przenieść, albo dosadzić zam. grabów same grujeczniki.
U mnie na tym projekcie placyk okala ekran z cisa, wtedy żadne drzewa są już niepotrzebne.

Pani Danusiu życzę w Nowym Roku uśmiechu, zdrowia i mnóstwo pięknych projektów do realizacji.

Co do tematu to chciałam po prostu ten kat jakoś zagospodarować. Posadzilam wiosna zaczątek "muru serbskiego" przeciw sąsiadce. Huśtawki nie trzeba aż tak bardzo osłaniać bo cóż tam ukrywac. Latem basen i leżaki zasłaniam drewnianym płotem zaluzjowym, bo i tak część działki wciąż nie jest obsadzona. Gdy rośliny urosną płot zlikwiduję albo przeniose za brzozy, o ile jeszcze będzie się jeszcze nadawal. Zauważyłam że na tle grafitowego płotu pięknie wyglądają kolory roślin.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies