Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Wszystkiego po trochu 18:47, 31 paź 2016

Do góry
Mireczko, wetknij w ziemię proszę listek Denim dla mnie. Cudne te niebieskie. I jak pięknie ci kwitną. Moje też ładnie kwitną od czasu, jak je dostałam od Ciebie. Ale są młodziutkie, więc mają niewiele jeszcze kwiatków. Stoją sobie w sypialni na oknie. Codziennie rano na nie patrzę
Mireczko, jak z listka się je rozmnaża? Czy cały listek trzeba wetknąć w ziemię, czy tylko kawałek?
Niektóre skrętniki wypuściły długie listki i kładą się na parapecie. Czy dać im większą doniczkę?

Ogródek Iwony II 12:01, 31 paź 2016

Do góry
To duży dach Polinko. Dziś kładą rynny, kończą podbitkę.
Z jednej strony ciut skrócić trzeba było.
Następny etap - to będzie blacha ...
Szef firmy powiedział, ze jak nie będzie padać, będą w środę.
Dziś jeszcze dodatkowo na naszą prośbę pan wszedł na dach domu i sprawdził zabezpieczenia przy kominach, bo przy ulewach nam przeciekało. Wszystko zasilikonował dekarskim silikonem. Było już ciemno, jak kończył ...
Podobno jutro ma padać ...

Wczoraj kupiliśmy jeszcze grafitowe drzwi wejściowe do gospodarczego.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:55, 31 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Teraz wiem, dlaczego Danusia robi innym ogrody.

Nie wiem dziewczyny, jak wy to robicie. Jeden pin i już jest koncepcja podchwycona, by rozpracować temat

Szefowa jest w konfortowej sytuacji ... na brak adrenaliny nie może narzekać Podchwycona ... i co dalej?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:13, 31 paź 2016

Do góry
Teraz wiem, dlaczego Danusia robi innym ogrody.

Nie wiem dziewczyny, jak wy to robicie. Jeden pin i już jest koncepcja podchwycona, by rozpracować temat

Ogródek Iwony II 21:04, 30 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Blyxa,

Tereniu, u mnie już było poniżej zera. Następnego dnia spadło sporo liści.
Dziś patrzyłam na Vanilki, też gubią listki

Dziś padał grad. Wiało, a potem wyszło słoneczko.
Zdążyłam po południu posadzić resztę cebulek. Nie mam tego dużo, ale na większości rabat coś będzie kwitło ...
Tylko gdzie mi się zapodziały Van Eijki? Będzie wiosną niespodzianka, hi, hi

Klony są fajne. Pięknie się jesienią przebarwiają. Podobają mi się japońskie, ale u mnie dwa razy miałam i nie przetrwały ...
Ps. Tereniu, Zbyszek właśnie zobaczył twój awtarek. Bardzo mu sie spodobał Ipomyśleć, ze tak długo się ukrywałaś

Też wczoraj gradem po głowie dostałam jak tulipanki sadziłam jeszcze sporo mam do posadzenia mam nadzieje,że jutro uda mi się skończyć.Z klonami japońskimi też miałam przygodę niestety u mnie na tym wygwizdajewie nie dały rady, zastanawiałam się też na tym aby wsadzić klona do doniczki i na zimę do garażu chować,ale nie wiem czy to dobry pomysł.
Pozdrowienia dla Zbyszka
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:15, 30 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Renia, ty lepiej widzisz swój ogród.
Z ławeczki musisz mieć super widok.
Stań sobie przy ambrowcu, a raczej usiądź na czymkolwiek. Zakoduj widoki...
Potem przy tulipanowcu czy świerku ...
Co ci jest milsze?
Skąd chciałabyś mieć widok na ogród?
Kiedy jest tam cień? Bo to też istotne, by w naturalnym półcieniu kawkę wypić...
Wtedy zdecyduj o miejscu ...
Skoro ma być ławeczka, to ma to mieć jakiś sens
..

Ławeczka i tak miała byc przy ściance wodnej to byłaby taka druga ... a moze wykorzystać jakoś ten pomysł z serpentyną?
Kamienny ogród patykiem malowany 20:00, 30 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne masz widoki. Ogród parkowy. Wyjątkowy. Piękne jesienne wybarwienia. Opowiadałam dziś rano o twoim ogrodzie Zbyszkowi. Muszę mu pokazać fotki.

Rety....ależ mi miło ....dziękuję i czerwienię się jak berberys.

Kamienny ogród patykiem malowany 19:56, 30 paź 2016

Do góry
Piękne masz widoki. Ogród parkowy. Wyjątkowy. Piękne jesienne wybarwienia. Opowiadałam dziś rano o twoim ogrodzie Zbyszkowi. Muszę mu pokazać fotki.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:56, 30 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Co ci jest milsze?
No Iwonka jak zawsze dobrze prawi
Jak byłam u Ciebie, to chyba fajniej byłoby siedzieć pod ambrowcem z kawką i patrzeć na ściankę

Urobiona jestem przy tych grabach po pachy, ale szczęśliwa to mało powiedziane
Kamienny ogród patykiem malowany 19:51, 30 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tak patrzę na twoje fotki Sylwia i stwierdzam, że niestety... Jestem u ciebie na bieżąco, a ogrodu nie znam.
A masz babo PIĘKNIE !!! Wiesz?
I listę potrzeb zimą zrób. Może łatwiej będzie się podzielif, jak się będzie wiedzieć, co potrzebujesz

Iwonko mój ogród ciężko ogarnąć, bo jest duży i ma dużo zakamarków.....nawet stali bywalcy nie zawsze się orientują.
Wiem....że czasem potrafię zdjęcie cyknąć...i ukryć co potrzeba....hihi.

Mam kilka zagwostek do rozwiązania na zimę i wtedy lista sama się napisze.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:50, 30 paź 2016

Do góry
Renia, ty lepiej widzisz swój ogród.
Z ławeczki musisz mieć super widok.
Stań sobie przy ambrowcu, a raczej usiądź na czymkolwiek. Zakoduj widoki...
Potem przy tulipanowcu czy świerku ...
Co ci jest milsze?
Kiedy jest tam cień? Bo to też istotne, by w naturalnym półcieniu kawkę wypić...
Wtedy zdecyduj o miejscu ...
Skoro ma być ławeczka, to ma to mieć jakiś sens
..

Kamienny ogród patykiem malowany 19:18, 30 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Sylvia, piękny kadr. Powinnaś częściej częstować takimi kadrami.

Remont kuchni... Wszechstronna jesteś. Buziak z rana

Czasem żałuję, że coś umiem....jakbym nie umiała to bym miała święty spokój a tak MUSZĘ.

Z widokiem na sumaka.
To na dole wszystko do ogarnięcia jeszcze.
Mirkowy ogród (początki) 18:56, 30 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mireczko, nie problem ze zgromadzeniem roelin, tylko z miejscem na rabacie. Moja od żywopłotu ma 1,70 m.
Więcej się nie udało ukraść.
U Ewy jest szeroko. Wszystko ma swoje miejsce. Oddycha.
Rabata jest długa i szeroka. I w tym jej urok. I tak kocimiętka kładzie się na bukszpany...
Ale jest cudna w masie.
A ja mam miniaturkę tego, co mogłam zmieścić. Na hortki u mnie nie ma miejsca tam.
Dlatego się obawiam, czy będzie efekt u mnie.
U ciebie będzie dość miejsca. Będzie pięknie.
Ewa ma jeszcze klony.

Iwonko ja mam sporą działkę 30 arów i jak Ewa pozwoli to na jej rabacie będę się wspomagać z układem roślin. Ukorzeniałam sobie w tym roku 15 limek.Wiosną znów posadzę do ziemi patyczki.Anabelki u mnie nie chcą rosnąć choć mam 4 no ale muszę je ciągle podlewać.
Do raju daleko - u Ewy 14:25, 30 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cudnie wyszło.
Gratulacje dla Krzysia.
U nas Zbyszek sam nie dałby rady. Za wysoko i za dużo pracy. Sześciu dziś miało robotę ...
Ale teraz piękny dach macie
Ewcia, to napisz u mnie o spotkaniu.

Iwonko, u Ciebie spory dach, u nas mały daszek Chociaż ta konstrukcja kopertowa nie ułatwia pracy Krzyś robił wszystko sam, bez jednego pomocnika

Co u mnie jeszcze kwitnie?

Ogródek Iwony II 11:18, 30 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mam nadzieję, ze rozpoznam. Pozapisywałam sobie, gdzie jakiecebulki sadziłąm, by wiosną nie dziwić się... Ale itak jeden rodzaj cebulek chyba mi sie pomieszał, bo Van Eijków nie mogę znaleźć. Wiosną będzie niespodzianka

Beatko, Toszka radziła główkowate w lawendę, a ja duze czosnki tam posadziłam. Rak mnie korciło to zestawienie ... Obym nie żałowała wiosną

Za rok będziesz miała większe doświadczenie, zrobisz jak należy

Głowkowate miałam posadzić w trawiastej, ale tak naprawdę nie wiem, co z traw mi przezimuje i potem miałabym problem z ruszeniem jej, by trawy wymienieć, bo głowkowate przecież późno kwitną. Posadziłąm więc całe140sztuk między stipą na "rozłożystej". Nawet jeśli stipa tam nie przezimuje, to i tak będę miała inne rabaty na głowie a zamiast niej będę miała las czosnków latem. W lawendzie duze czosnki mogą być tochę przytłaczające. Zwłaszcza, że ich liście dosyć rozłożyste są i brzydko brązowieją. Lawenda nie zdąży na tyle urosnąć, by je przyslonić. Ale to mój tok myślenia. Wiosną przyroda sama wymaluje wszystko po swojemu. Ja wszystkie wielkoludy wsadziłam między "kule" bukszpanowe. Brzydkie te moje bukszpany, chorują, odbarwione. Jeśli przeżyją zimę, wiosną dalej będę je reanimować. Tyle im florowitu przez lato dawałam w liście, tyle wody lałam, ale to były wiekowe okazy, przesadzone z cienistego miejsca, potem drastycznie przycięte. Ciężko znoszą pełne nasłonecznienie. Oczami wyobraźni widzę kulki czosnków wystające ponad kule bukszpanowe i ML (mam nadzieję, że mi przezimuje). Niższą odnianę o dużych kwiatostanach powtykałam pomiędzy kuleczki bukszpanów na rabacie, którą machnęłam ostatnio. Też wydaje mi się, że fajnie będą wyglądać. No właśnie, może mi się tylko wydaje
No to czekamy na wiosnę
Ogródek Iwony II 10:48, 30 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Beatko, zebrałam z rubrum nasionka. Trochę nie mam miejsca, by przechować ją, w garażu nie da rady, a w domu za ciepło. W domu przechowam natomiast werbenę i będę przez zimę robić sadzonki.
Słowni fachowcy cieszą. Gorzej, jak sen z powiek spędzają
Człowiek czuje niemoc, że sam nie może ...
Panowie przygotują dachy do położenia blachy... Potem będę czekać w kolejce. Ale już nie będzie zaciekać. Jak ja się cieszę
Dostałam sadzonki werbeny od Iggi (Agnieszki) Za jej radą częsć posadziłam w ziemi (w trawiastej) a część mam w doniczkach, ale te stoja jeszcze na dworze. Obawiam sie, że w garażu przy luksferach nie będą chcialy przezimować. Iwonka, gdzie soje siewki werbeny będziesz trzymać zimą?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:07, 30 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pomysł ławeczki super

Moje małe królestwo 08:19, 30 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tereniu, cudna tęcza.
Dobrze, ze malinki posadziłaś, ja jeszcze dziś poskubałam z krzaczka. Nadal mają owoce, ale pewnie nie wszystkie zdążą dojrzeć ...
Zazdroszczę ci krajobrazu w tle za szmaragdami

Iwonko ja już miałam posadzone malinki kupione w szkołce jako najlepsza odmiana 4 lata rosną a owoców nie ma,teraz przyniosłam sadzonki od sąsiada u niego owocują bardzo obficie
Z 3 stron mam widok na pola i dobrze i źle bo wiatry u mnie hulają
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 02:25, 30 paź 2016

Do góry
Pomysł ławeczki super
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:48, 29 paź 2016

Do góry
Jak ja ci tych widoków zazdroszczę. Wszystko już takie dojrzałe. Piękne.
Uwielbiam twoją rabaté 4x4
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies