Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Sylvana 20:44, 30 paź 2016

Iwonko czytam, że się wreszcie doczekałaś na majstrów...cieszę się razem z Tobą i trzymam kciuki żeby wszystko poszło tak jak trzeba

Jakoś ostatnio mniej bywasz u siebie.
Fotki ogrodu obejrzałam - hortki masz mega.....moje już się posypały z liści, a kwiaty zbrązowiały....buczek jest cudny.....o czosnkach jadalnych też czytałam i nawet rozważałam czy u siebie nie wcisnąć gdzieś.

Pozdrawiam
olga80 21:04, 30 paź 2016

Iwk4 napisał(a)
Blyxa,

Tereniu, u mnie już było poniżej zera. Następnego dnia spadło sporo liści.
Dziś patrzyłam na Vanilki, też gubią listki

Dziś padał grad. Wiało, a potem wyszło słoneczko.
Zdążyłam po południu posadzić resztę cebulek. Nie mam tego dużo, ale na większości rabat coś będzie kwitło ...
Tylko gdzie mi się zapodziały Van Eijki? Będzie wiosną niespodzianka, hi, hi

Klony są fajne. Pięknie się jesienią przebarwiają. Podobają mi się japońskie, ale u mnie dwa razy miałam i nie przetrwały ...
Ps. Tereniu, Zbyszek właśnie zobaczył twój awtarek. Bardzo mu sie spodobał Ipomyśleć, ze tak długo się ukrywałaś

Też wczoraj gradem po głowie dostałam jak tulipanki sadziłam jeszcze sporo mam do posadzenia mam nadzieje,że jutro uda mi się skończyć.Z klonami japońskimi też miałam przygodę niestety u mnie na tym wygwizdajewie nie dały rady, zastanawiałam się też na tym aby wsadzić klona do doniczki i na zimę do garażu chować,ale nie wiem czy to dobry pomysł.
Pozdrowienia dla Zbyszka
MirellaB 06:34, 31 paź 2016

Iwonka odbierz wiadomość.
polinka 08:00, 31 paź 2016

To się we dwie doczekałyśmy majstrów
U Ciebie już koniec akcji dach? U mnie działają od wczesnego ranka
Malgosik 09:14, 31 paź 2016

Iwonko tak to już jest z tą tawułą, że wypuszcza te długi pędy, na których kwitnie. Powinno się ją ciąć po przekwitnięciu, wtedy latem wypuście nowe pędy, na których wiosną zakwitnie. Jak ścinasz w środku lata, to już wiosną nie będzie tak pięknie, kwitnąco. Podobnie z forsycją jest.
Też mam duży krzak tawuły wczesnej. Mimo cięcia po kwitnieniu zdąży wypuścić długie pędy i jest wielka i szeroka. Nie mam gdzie jej posadzić by mi nie przeszkadzała. Jesienią ładnie się przebarwia.
Ja jeszcze wycinam czasem całkowicie najgrubszą gałąź, lub kilka, by odmładzać krzew.
Iwk4 12:01, 31 paź 2016

To duży dach Polinko. Dziś kładą rynny, kończą podbitkę.
Z jednej strony ciut skrócić trzeba było.
Następny etap - to będzie blacha ...
Szef firmy powiedział, ze jak nie będzie padać, będą w środę.
Dziś jeszcze dodatkowo na naszą prośbę pan wszedł na dach domu i sprawdził zabezpieczenia przy kominach, bo przy ulewach nam przeciekało. Wszystko zasilikonował dekarskim silikonem. Było już ciemno, jak kończył ...
Podobno jutro ma padać ...

Wczoraj kupiliśmy jeszcze grafitowe drzwi wejściowe do gospodarczego.

iwka 12:13, 31 paź 2016

jak fajnie, w końcu praca wre super
Basilikum 12:50, 31 paź 2016

my tez dach kladziemy czyli narazie wiedzba im jakies listwy i mocuje
blache kupic musimy jeszcze
Ewa777 15:06, 31 paź 2016

Ale się cieszę, że masz taką dobrą firmę, nie będziesz się denerwować

Dziewczyny z Pomorza - Czy któraś jest chętna na spotkanie, na którym będziemy szyły osłony na rośliny z agrowłókniny? Pytałam na moim wątku, ale tu u Iwonki większy ruch, więc może będzie więcej chętnych. Na razie są trzy osoby (Iwonka, Małogosia - Margo i ja). Brakuje nam osoby z maszyną
asiak 20:08, 31 paź 2016

Iwonko, super, że prace posuwają się do przodu