Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Muszelki 14:35, 23 mar 2023

Do góry
A teraz pora na przedstawienie batatów lekko zakopanych w ziemi, w skrzyneczkach. Przestały leżakować. Rodzą pędy!
I tu bardzo miła niespodzianka! Będę miała jednak bataty z zielonymi liśćmi Mimo że wszystkie zakupione przeze mnie bataty wyglądają tak samo, to jednak kupiłam inne odmiany. Bataty kupione w Lidlu mają liście koloru bordowego, a zakupione w Biedronce liście koloru zielonego. Na zdjęciu batat z Biedry.

Ogród Muszelki 14:27, 23 mar 2023

Do góry
Po ścięciu pierwszego pędu, batat w słoiku zaczął wypuszczać kolejne

Ogród bez reguł 14:05, 23 mar 2023

Do góry
Tak wyglądają moje pomidory w IV dobie od wysiewu

Anna i Ogród 2 14:03, 23 mar 2023

Do góry
Makao napisał(a)
No dobra, nie chcę zauroczyć za wczasu bo to na prawdę dla mnie duży krok do przodu ale czy to mogą być początki korzonków?

I w tym słoiku też coś bieleje. Woda to zimowa deszczówka

Yessssss!

Aniu, jeśli zauważysz, że jakiś patyczek gnije lub coś jest z nim nie tak, to go wyrzucić, odseparuj od pozostałych. Te, które pokazałaś na zdjęciach moją już zaczątki korzonków!
Ogród Muszelki 13:59, 23 mar 2023

Do góry
5 odcinek "Bataty bez szmaty"

W niedzielę rano odcięłam od bulwy pęd i umieściłam go w szklance z wodą, by wypuścił korzonki.

Dzisiaj (po czwartym dniu w wodzie) pęd ma już korzonki!
Posadzę go dzisiaj do doniczki z ziemią i będzie już tak sobie rósł w domu jako ozdobne pnącze, aż do maja (do wysadzenia do gruntu).

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 13:54, 23 mar 2023

Do góry
Chałupka z zamkniętymi roletami

Anna i Ogród 2 11:36, 23 mar 2023

Do góry
No dobra, nie chcę zauroczyć za wczasu bo to na prawdę dla mnie duży krok do przodu ale czy to mogą być początki korzonków?

I w tym słoiku też coś bieleje. Woda to zimowa deszczówka
Ogród prawie wymarzony … 09:43, 23 mar 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pies nie wygląda na zadowolonego z końca prac. Coś tak jakby prosił o kolejne ogrodnicze zadania.

Haniu on sobie sam wymyśla prace ogrodowe Chociaz go o to nie prosiłam przekopał mi donicę Coś mało „ francuski „ ten Kodi pysk czarny od ziemi a o łapach nie wspomnę

Osiedlowy ogródek 09:28, 23 mar 2023

Do góry
Kokesz napisał(a)

Te są kolorystycznie ciekawe. Co to za odmiana?
Wilczy ogród 08:45, 23 mar 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

Jaki kolor dałaś na skrzynie?
Moje miejsce na ziemi -początek 07:21, 23 mar 2023

Do góry
Nałóg ogrodowy.Skorupki z jajek, zdjęcie nie oddaje 1kg skorupek.
W samym słońcu 06:42, 23 mar 2023

Do góry
A, jeszcze mam pytanko,bo swojego derenia ivory w zeszłym roku przycoelam mocno no i biedaczek słabo rośnie od tego czasu, wiesz może czym można byłoby go podsypać żeby zaczął rosnąć?

Jak widać nie sprzątane na tej rabacie

Aktualnie to on może do kolan sięga.
W samym słońcu 06:14, 23 mar 2023

Do góry
Byłam rano zoabczyc czy kocimiętki żyją. Na szczęście tak, przywrotniki też już mają listki.
Mam takie kwiatki,ale za nic w świecie nie mogę sobie nazwy przypomnieć....a wiem że bardzo je chciałam

I jeszcze mam pytanie, czy orientujecie się może czy w Leroy są w dobrej cenie ciemierniki??
Spełnianie marzeń - ogród czas start 04:52, 23 mar 2023

Do góry
Kup małe.
I linie kroplującą.
Sadziłam w 2019 takie po 40 cm .
Po 4 latach mają po ponad 2 m.
W tym roku będzie lekkie cięcie żeby nabrały masy.

Pierwsze foto 2020
Drugie 2022

Zobacz jak urosły. Teraz przekraczają 2 m płot sąsiada.

Daj znać to zabiorę foty.
Za drzwiami do ogrodu... 01:25, 23 mar 2023

Do góry
April napisał(a)
Ja w domu uśmiercam wszystkie kwiaty, został jeden kaktusik i nieśmiertelny fiołek, który podlewany raz w miesiącu, lub
jak sobie przypomnę, kwitnie jak szalony, choć chyba nawet już ziemi w doniczce nie ma. Od kilku lat planuję mu zmienić doniczkę i ziemię.
Aniu, pięknie wygląda taki biały krzew z naparstnicami

To trochę dziwne, ale wiele z nas( ogrodniczek) tak marnie opiekuje się domowymi kwiatami, bądź o nie nie zabiega! Też tak miałam i próbuję to zmienić, zobaczymy czy mi się uda?
Mój ogrodowy pamiętnik 00:06, 23 mar 2023

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Tymi elektronicznym "sekatorem" co używam do wszystkiego . Do kulkowanka też się idealnie nadaje.

Dzięki

Kupiłam sobie ostatnio właśnie taki z wymiennym ostrzem, takim mini-żywopłotowym. Tylko innej firmy, żeby wykorzystać akumulatorki, które już mamy
Magary Dramaty z Rabaty 23:57, 22 mar 2023

Do góry
Magara napisał(a)

Fiolecik w różnych odmianach to jednak piękny kolor
Osiedlowy ogródek 23:56, 22 mar 2023

Do góry
Kokesz napisał(a)
Kolejne wyjście do ogrodu po trzech tygodniach...tym razem angina mnie położyła

Krokusy dały popis w tym roku

Czasy takie, że te wszystkie wirusy nas odrywają od rzeczywistości w najmniej odpowiednich momentach
U Ciebie, mimo choróbsk, ogródeczek i tak pięknie wygląda

Renia, co to jest takie zielone za krokusami???
Grzebiuszka ziemna 23:49, 22 mar 2023

Do góry
Dzięki Dziewczynki zbiorowo i każdej z osobna - Aniu, Basiu, Martko
Roocika napisał(a)
Bożenko a Ty ostro działasz widzę Super, daj trochę energii

Asiu z tą energią to różnie bywa, jakaś ospała jednak jestem na razie, ale rano dla podwyższenia energetyki włączam sobie mój folder na YT pod hasłem - RYTM i jak posłucham bębniarzy południowo amerykańskich to od razu mi "skoknie"

Aniu w takim razie życzę weny, cudowne zdjęcia pokazałaś z tulipkami, ale już niedługo będą nowe
Eda tak szybko nie uciekaj
Haniu - podziękowały za życzenia a wschody jednak wolimy bardziej niż zachody przynajmniej w ogrodzie

Sylwio - cieszę się, że dotarło wszystko w dobrej kondycji niech się darzy u mnie jeszcze nie ma co pokazywać, dopiero mikruski wychodzą, u mnie zawsze jakieś 2 tyg później niż na południu. Wrzuciłam w google "mikruski", bo podkreśliło na czerwono, a tam taki śliczny stworek się pokazał, co mikruskiem się zwie

UWAGA NA ŻABY I JEŻE

Jechałam dziś ok 21 szutrową drogą a w światłach reflektorów żaby już się rozbudziły, jechałam wolno slalomem, żeby żadnej nie rozjechać. z tej stronki taki mem dowcipny
http://bibsy.pl/VDw5aEOA/nie-bierzcie-wszystkiegoaz-tak-doslownie-zwolnij-jezejak-to-cie-zwolnili

Magary Dramaty z Rabaty 23:47, 22 mar 2023

Do góry
Zostawiam Wam krokusiki Wiem, że już wszyscy mają, a są miejsca gdzie już kończą kwitnienie, ale moje tez ładne i cieszą mnie jak nie wiem co

A tak wyglądają w tzw. "trawniku" Terminatory , rosną, może nie jakoś super, ale biorąc pod uwagę to, że ten fragment jest poddawany wertykulacji jakiś tydzień-dwa po zakończeniu kwitnienia krokusów - należy uznać, że mają chęć przetrwania

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies