Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Marzenie o... 14:46, 24 lis 2013

Do góry
A witam, witam i bardzo dziękuję za miłe słowa Projekt Danusi

zapraszam oczywiście do mnie, chociaż przed nami zima, więc "świeżych" zdjęć już raczej nie będzie jednak jakieś wspomnienie lata pewnie będziemy robić???
Limonkowy gaj 21:22, 23 lis 2013

Do góry
Witam Limonko! Domek bardzo w moim stylu. Projekt ogrodu też zapowiada się fajnie. Będę kibicować
Postawić trawkę nad i... 21:04, 23 lis 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Zmiany super kawał roboty zrobione zazdroszczę ci że realizujesz projekt Danusi całego ogrodu a z drugiej strony zakochałem się już w swoim i go tylko powoli porządkuje i dodaje więcej róż hi hi hi

...w sumie to kawała może nie ale brudna robota pt kostka granitowa już jest....uffff.....o różach też myślę ale ja dopiero jestem na etapie podpatrywania i uczenia się co nieco o nich....
Małymi kroczkami do celu... 18:21, 23 lis 2013

Do góry
Viola napisał(a)
O właśnie, rzucają ten wąż i nie patrzą czy coś zniszczą czy nie. W takim razie chyba bukszpan będzie silniejszy, gałazki ma sztywniejsze. Trzmielina chyba delikatna jest - nie wiem. A jeszcze pomyśl może Ci ostrokrzew golden gem kolorystycznie pasuje - on jest podobny do bukszpanu, ale żółty.

Violu, śliczny jest ten ostrokrzew, zapisuję sobie, dziękuję Ci za pomoc, jak będę miała chwilkę zrobię projekt pozdrawiam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:47, 23 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
- wózka foto nie mam, pomijam, że to temat nie ogrodowy..ale jak widać siedzimy tu nie tylko dla ogrodu i inne tematy nas też interesują, przyjdzie pora to pokażę.. od razu z wsadem..ogrodniczym.. mam nadzieję, że to wyrośnie ogrodniczo rozwinięte No i wózek pojechał tam gdzie jego miejsce.. niech sie młodzi uczą obsługi i zdobywają prawo jazdy... ależ teraz te ustrojstwa są skomplikowane..

Dobra, zrozumiałam - o fotki wózka nie marudzić.
Ale mi żal, że ich niet, bo choć to rzeczywiście zagadnienie nieogrodowe jest, to, kurde, trzeba się porządnie wyedukować w tym zakresie.
Bo projekt: "zakup wózka dla wnuczka" to jeden z ważniejszych sprawdzianów dla dziadków
Może napisz chociaż, co taki wózek musi mieć?
A ile młodzi mają jeszcze czasu na naukę obsługi?
Ogród Eli 21:06, 22 lis 2013

Do góry
Projekt bardzo ładny, ogromnie mi sie podoba, a podkłady kolejowe kuszące ale moze zastapic je betonowymi elementami , w OBI takie na pionowe widziałam , inne też czymś da się zatąpic , niestety koszt będzie dużo wyższy a i pracy chyba tez wiecej . Podkłady byłyby najlepsze ale co z tą ich szkodliwościa???
Postawić trawkę nad i... 22:34, 21 lis 2013

Do góry
Zmiany super kawał roboty zrobione zazdroszczę ci że realizujesz projekt Danusi całego ogrodu a z drugiej strony zakochałem się już w swoim i go tylko powoli porządkuje i dodaje więcej róż hi hi hi
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 19:22, 21 lis 2013

Do góry
Mój pionierski projekt "Łąka kwietna 2013"

w kwietniu wydzieliłam jej róg działki, skopałam i zgrabiłam:

w maju dodałam ażurowe ogrodzenie z leszczyny i obsadziłam ramkę rozchodnikiem okazałym:

zasiałam też mieszankę rożnych polnych roślin, rozrzucałam jak mi fantazja dała i nie wiedziałam jaki będzie efekt, w czerwcu pomału wszystko wschodziło:

Limonkowy gaj 16:09, 21 lis 2013

Do góry
Aga, Magdo, Małgosiu witajcie w moim wątku tak bardzo się cieszę że tu tyle życzliwych duszyczek nie krępujcie się i śmiało krytykujcie mój projekt - na razie roślinki głównie na papierze więc nie ma problemu z przesadzaniem uwielbiam rysować, postaram się zobrazować wam poszczególne rabaty bo tak w rzucie nie wszystko widać np. Tam gdzie są kwadraty przy ogrodzeniu planuję podwyższone rabaty na 2 poziomach. Jeżeli chodzi o ogród to jestem zupełnym nowicjuszem i na pewno będę was zamęczać pytaniami
Limonkowy gaj 15:45, 21 lis 2013

Do góry
Witaj Moniko,
skusił mnie twój apetyczny i soczysty avatarek, widzę że zabierasz sie do pracy metodycznie, najpierw projekt potem rośliny, będzie na pewno cudnie.
Lubie patrzeć jak rosna "nowe" ogrody tak całkiem od początku więc i ja będę tu zagladac i kibicowac ci
Minimalizm z odrobiną romantyczności 13:56, 21 lis 2013

Do góry
Witam wszystkie pozytywnie zakręcone osoby na tym forum!

Od kilku miesięcy śledzę Wsze ogrodowe poczynania i jestem pełna podziwu.
Oważyłam się założyć swój wątek, bo, co tu ukrywać, bez Waszej pomocy się nie obędzie! Samo podglądanie niewiele wniosło do mojego ogrodu, za to mózg mam przepełniony pomysłami, z których tworzy się tylko misz masz, a nie poukładany projekt!

Dlaczego "Czas na zmiany...", Otóż mieszkam w tym samym miejscu od kilkudziesięciu lat, wcześniej rządzili tu moi rodzice i ogród przechodził różne "metamorfozy" raczej mało udane. Teraz ja przejęłam pałeczkę i na początku trochę z konieczności, bo dom się rozbudował i powstały nowe rabaty, zaczęłam coś tam tworzyć. Większość roślin, pojedyńcze niestety egzemplarze, mieliśmy z odzysku, tzn. dostaliśmy od koleżanki, która likwidowała swój ogród. Do dziś dzień rośliny te posadzone są w "przechowalni", bo po prostu nie mam na nie koncepcji, ani to żadne "piękności". Inne to pozostałości po starych nasadzeniach, czy też moje bardziej, lub mniej przemyślane zakupy. Odkąd trafiłam na forum Ogrodowiska, moje nastawienie do ogrodu całkowicie się zmieniło! To już nie jest tylko pasja, ale obsesja!!!

Godzinami siedzę i przeglądam wątki z ogrodami, szukając inspiracji, czytając o roślinach, rozwiązaniach technicznych itp.
Nie tylko bukszpanowy... no cóż, moje marzenie, powód mojego "nawrócenia" )....,
Będę wdzięczna za pomoc i wszelkie sugestie

Ale się rozpisałam... to tak na dzień dobry, potem będzie już tylko krótko, zwięźle i na temat!
A zdjęcia wgram wieczorem, bo obecnie jestem w pracy i jak widać ciężko pracuję:
Pozdrawiam
Ogród Eli 12:08, 21 lis 2013

Do góry
Bogdziu już zaklepane , projekt zrobiony z pomocą osoby z tego forum... właśnie teraz te szynki to na jedno kopyto i nie wiadomo co tam włożyli za świństwa
Pomóżcie wyczarować mi ogród 11:42, 21 lis 2013

Do góry
Do oceny te rysunki wypadły dobrze, czego chcesz więcej, rób dalej ten projekt i już,
Pomóżcie wyczarować mi ogród 11:35, 21 lis 2013

Do góry
Zielona napisał(a)
Viola. Dajmy sobie czas. Powoli, z namysłem. Pierwszy etap chyba wszyscy tu taki mają. Potrzeba nam kilku dni oddechu, dystansu i... spokojnego planowania bez codziennego pieczętowania kolejnego gotowego projektu. Ja nie mam pomysłu na 2000m mojej działki. Na razie rysuję jedną część przed domem. Drugiej nawet nie ruszam, bo nie lubię jej. Ale nadzieję mam

No tak, masz rację, bez pośpiechu. Ale mi się wydaje, że jak wrzucę jakiś projekcik i nikt nic nie pisze, że do kitu jest i nie wiem czy od nowa rysowac czy darować sobie bo może jakies głupoty wymyslam. Ale widzę, że zagladacie, to spokojna jestem. Biegam po wątkach, podpytuję u źródeł. Zastanawiam się czy chcę sad czy podołam z warzywnikiem. Ostatnio róże mi się śnią to też myslę, że chciałabym mieć. Dzięki Marta za ciągłe wsparcie. Twój projekt przed domem uważam za idealny - juz pisałam u Ciebie. Słoneczka życzę, ale straszą w prognozie pogody, że od przyszłego tygodnia opady śniegu - brrrrr....
Małymi kroczkami do celu... 18:08, 20 lis 2013

Do góry
Obrazowy projekt:

Róże będą innego koloru Myślę, że super to wygląda, DZIĘKUJĘ dziewczyny za pomoc
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:59, 20 lis 2013

Do góry
Uwielbiam ciemne tulipany...zwykle sadzę "burgundy" a tu czarne i to jeszcze z białymi...
będzie wspaniale !!!

A metamorfoza...patrze na nią jak na przykład perfekcji w projektowaniu
linia żółtych bukszpanów, na jasnych kamyczkach odwracająca moją uwagę od linii kostki granitowej
jest dla mnie tak doskonałym "trikiem" że brak mi słów
Danusiu, myślę, że ten projekt tak bardzo Cię charakteryzuje, że widząc tylko zdjęcia, nie miłabym wątpliwości, kto jest jego autorem....
a gra lustrami i efekty które stworzyłaś ...na stałe wpisują się w sferę moich marzeń o...ogrodnictwie doskonałym...

Pozdrawiam z Wilczej
Małymi kroczkami do celu... 13:57, 20 lis 2013

Do góry
Projekt fajny. To pofalowanie niepotrzebne wystarczy półkole do fal będzie pasowalo. Róże i lawenda raczej lubią słońce. Pozdrowienia zostawiam
Ogródek Janiny 15:24, 19 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Przyleciałam z wizytą, kiedyś tu sie zaplątałam, ale dawno mnie tu nie było.... a tu takie zmiany.
Altana wymiata, żywopłot grabowy, fajny projekt rabaty .. i trudny wybór co posadzić.. bo i Phantom i Waniki są przecudne
Miło mi że się podoba a co do hortensji Vaniki już mam a Phantom jeszcze nie więc chyba postawie na nie.
Ogródek Janiny 15:20, 19 lis 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Janinko chyba niewiele w zyciu widziałam bo takiego bukszpana nigdy One mają takie grube konary?Faktycznie bonsai byłoby z takiego okazu idealne.Jeśli się boisz to oddaj w ręce fachowego fryzjera ja tez bym sie nie odważyła no chyba że widziałabym jak ktoś to robi w realu to wtedy i owszem .Żywopłot będzie piękny Mam nadzieję że wiesz ze wiosną musisz go przyciąć do wysokości 25 cm celem rozkrzewienia się dołem i zagęszczenia ale dopiero w czerwcu .Czytałam o tym akurat dzisiaj w pracy ..Ładny masz projekt rabaty ,ręka szefowej wie co robi a ja zawsze korzystam z nazwy roslin i zapisuję .Sporo w tym roku zrobiliscie Altana super u te gabiony z kamieniami dodały jej wiele uroku Fajny pomysł .Planuj dalej bo kiedy przyjdzie wiosna będziesz miała gotowe projekty .Jesli mi się przyjmą odkłady z hortensji phanton to ci podrzucę.To piękna hortensja i nie pokłada się jak anabell ma ogromne kwiaty i bardzo zgrabny krzew o sztywnych pędach .No dla ciebie to i Serba jednego wykopię co byś miała juz kawałek drzewa jak się patrzy Co ty na to?
Bukszpan faktycznie olbrzymi, ma chyba z 2 m. i grube konary jest już wiekowy. Sąsiadka mojej córki miała go wyrzucić ale moja córcia od razu poprosiła aby się wstrzymała, ta sąsiadka ma jeszcze jednego , ładniejszego ale na razie nie wyrzuca Wiem że muszę nisko przyciąć żywopłocik byle by się dobrze przyjął. Projekcik też mi się podoba i też mam zeszyt i zapisuję nazwy roślin co z czym zestawiać. Rysuję też projekty rabat. Mam dużo różnych hortensji ale Phanton nie mam i niezmiernie się cieszę,że chcesz mi podarować
Niezapominajka zamiast wody w ogrodzie. 10:04, 19 lis 2013

Do góry
Witam.Niedługo będę realizowała swoj projekt mini ogródka w stylu środziemnomorskim i czy zamiast wody mogłabym uzyc cos zastepczego np. rośliny w kolorze niebieskim?Zastanawiam sie nad niezapominajką.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies