Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 17:00, 20 lis 2013

Viola napisał(a)
Właśnie szmaragdy są bardziej eleganckie i rosną tylko troche wolniej od brabantów. A może i nie? Brabanty bardziej sie rozczapierzają na wszystkie strony, a szmaragdy ładnie do góry idą. Na róże będziesz musiała czekać aż urośnie, a tuja już wysoka od początku, tylko takie 1,5 m musisz kupić. Co 70 cm posadzisz to dużo nie trzeba, ile ten blaszak ma długości?

Violu, blaszak ma 4 metry, dobrze,że Joasia mnie poprawiła myślę, że szmaragdy będą idealne, postaram się kupić jak największe, do tego róże, ale nie pienne tylko te co Aga napisała, lawenda, obwódka z bukszpanu i myślę, że będzie piknie Zaraz stworzę jakieś arcydzieło obrazowe hehe.
paulina_ns 17:08, 20 lis 2013

bleebla napisał(a)
Może zastanów się nad różą larissą. Dziewczyny zachwalaja. Kwitnie długo i łatwa w uprawie czyli idealna dla nas (nie trzeba pryskać) . Ma ładny różowy kolor z lawenda ślicznie wygnąda. Tyklo nie jest pnąca ale przed szmaragdami wygladałaby fajnie.
No i tak jak ciocia mówi półkole lepsze zamaist fal
Bukszpan też mi sie podoba przed lawenda

A może szmaragdy, obwódka z bukszpanu, lawenda w środku i róże na pniu. Podobnie jak na zdjęciu powyżej z małą korektą

Aguś myślę, że larissa będzie idealna, przekonały mnie Twoje argumenty Ta linia rabaty mi nie wyszła, zaraz stworze nowy rysunek Róże na pniu raczej odpadają, piękne są, sama mam jedną, ale ciężko z zimowaniem ich, musiałabym je na zimę wykopywać i przenosić, bo ponoć okrywanie nie przynosi skutków i przemarzają.
paulina_ns 18:08, 20 lis 2013

Obrazowy projekt:

Róże będą innego koloru Myślę, że super to wygląda, DZIĘKUJĘ dziewczyny za pomoc
Viola 18:23, 20 lis 2013

No i będzie pieknie : )
paulina_ns 19:17, 20 lis 2013

no to pierwszą w kolejności wiosenną rabatę, mam już zaplanowaną biegnę do Ciebie Violu
bleebla 21:25, 20 lis 2013

Fajnie wyszło
paulina_ns 21:30, 20 lis 2013

bleebla napisał(a)
Fajnie wyszło

Dzięki Waszej pomocy
paulina_ns 17:12, 21 lis 2013

Dobra dziewczyny, teraz nieco trudniejsze zadanie, planowanie rabaty z przodu, pierwszą część już zaplanowałam, ale zastanawiam się, czy nie lepiej było by jakby hortensje rosły, przy ławeczce, póki co wstawiam to co już wymyśliłam, a jak dzieciaczki pójdą mi spać postaram się to narysować

paulina_ns 20:57, 21 lis 2013

oto mój wstępny plan,niestety utknęłam w miejscu przy dołkach zanikowych, nie mam pojęcia co dalej, a nie chce robić "misz masz" i chciałabym żeby całość była spójna, proszę o pomoc dziewczyny

paulina_ns 21:00, 21 lis 2013

1. Hortensja limelight,
2. kule bukszpanowe,
3. żurawki żółte,
4. lawenda,
5. żurawki bordowe,
6. hortensje limelight,
7. wierzba Hakuro ( nie wiem, czy tu pasuje, ale podoba mi się to drzewko i nie chce się go pozbywać),
8. miskant morning light,
9. trzmielina na pniu,
10. obwódka z bukszpanu wokół trzmieliny,
11. perukowiec podolski ( jego też nie chce się pozbywać )
12. żurawki żółte,