Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród zapachów u Jasi 15:28, 05 wrz 2014

Do góry
Poziomka napisał(a)
I jeszcze chcę coś wyjaśnić.
Maja była u Dzidki, u mnie umówiłyśmy się na czerwiec bo wtedy ogród jest najładniejszy.
Panowie kamerzyści zrobili jedno ujęcie ze starszą ogrodniczką w przeddzień jej 91 urodzin. Potem zrobiliśmy takie zdjęcie

22.07.2014

Pozdrawiam Jasia

to zdjęcie ma moc i wiele mówi - tyle ciepła i spokoju emanuje

pozdrawiam

ps.

przez chwilę myślałam że masz kury i aż mnie zatkało
a na relację chciwie czekam
Pomóżcie wyczarować mi ogród 15:26, 05 wrz 2014

Do góry
Viola napisał(a)
I kwiatki dla Was; astry mnie nie zawiodły, kwitną jak obłąkane

Czy hortensja zdąży zakwitnąć, jakaś spóźniona ale dobrze, że jest

Violu piękne astry pozdr
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 15:25, 05 wrz 2014

Do góry
Strasznie słabo wyglągda ta limka... Nie dość że zaróżowiała to jeszcze brązowa się zrobiła. Może to grzyb jakiś??
Ogród z tatarakiem w tle 15:19, 05 wrz 2014

Do góry
A może tak?
Ogród z tatarakiem w tle 15:18, 05 wrz 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)

Kasiu,wybacz ale ja jestem przeciwnikiem takich wierzb.Po prostu ich nie lubię.Dlatego wierzbę proponuję wysadzić,dosypać ziemi i podnieść tą rabatkę odrobinę.Obwódka bukszpanowa ładna więc można zostawić a pośrodku posadzić coś efektownego,kolorowego.Może lawenda albo róże okrywowe...albo jedno i drugie

Basiu, wiesz ja też teraz żałuje tej rabaty, a ta wierzba płacząca to pomysł męża i ciężko będzie coś w tym temacie wymyslec.

A może dać tam na środek kule na pniu, żeby nawiązywałam kształtem do kulek przy wjeździe? całość wypełnić niska różą np. okrywową lub miniaturką w kolorze rózowym?
Mam tam jeszcze wsadzone irysy fioletowe i troszkę żółtych, ale je mogę przesadzić na rabate angielską żółte rudbekie już przesadziłam, bo były bardzo wysokie i całkowicie zakryły obwódke bukszpanową.
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 15:16, 05 wrz 2014

Do góry
Zrobiłam zdjęcie, które mocniej obejmuje całość i obok świerka srebrnego mam jeszcze jedną tuję. Jakby tak ją przesadził w miejsce hortensji a obok świerka który i tak potrzebuje więcej miejsca dać coś innego???

Ogród w skali mikro cz.II 15:16, 05 wrz 2014

Do góry
Szaleństwo cebulkowe dopadło dzis i mnie ..rano była chwilka czasu ,a coniektóre markety ogrodnicze otwierają już o 7:30 na moje nieszczęście ., chciałam tylko poglądać , ale wiecie..zaś mi się cuś przykleiło

Kupiłam Angelique .. Na Cheslea mnie zachwyciły po prostu

Krokusy..bo wiecie.. Moja łączka krokusowa w ubiegłym sezonie to był śmiech na sali

Ale wpadły mi w oko jeszcze takie..jeszcze ich nie kupiłam , ale chodziłam kół nich , jak koło jeża i kto wie..co z tego będzie

Te mnie zdumiały kształtem i kolorem

Te też

-a te z kolei swoją ognista barwą

Rododendronowy ogród II. 15:00, 05 wrz 2014

Do góry
Ale cytrynek jaki ma kolorek, lilia zawsze zachwyca, piękna

Może hibiskus lub wawrzynek variegata, pasują mi rozchodniki matrona lub chocolate, a może wrzosiki i wrzośce.

Wilczomlecza migdałolistnego mam jeszcze jednego z siewek, może się jeszcze jakiś uchował, wiosną może wypatrzę...wiem hibiskus za wyskoki doczytałam,
z rabatowych zdrowych to jeszcze Fairy takie jak u mnie nie chorują.

Pozdrawiam Bogdziu
Torty artystyczne - dekoracje tortów 14:39, 05 wrz 2014

Do góry
Taki mój mąż dostał ode mnie - ja tylko wymyśliłam, nie robiłam

Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:35, 05 wrz 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jeszcze parę wieczornych fotek

Gosiu cudnie!
Gdzieś na końcu świata... 14:25, 05 wrz 2014

Do góry
No i cebulki przyszły więc jutro sadzimy tulipany, czosnki i krokusy

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:16, 05 wrz 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

O kurczę, dopiero zobaczyłam, że troszkę krzywo wyszło….

Gdzie krzywo? Toż to kancik jak się patrzy! Klasunia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:11, 05 wrz 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
O matulu...ależ szalejesz z tymi różami. Podziwiam Cię. Ja się mocno bronię

Buźka i miłego dnia życzę zatem jak taki piękny

Wróciłaś? Koniec odpoczynku?
Różami zarazisz się za rok, obiecuję przesłać ci wirusa różyczkowego !

Gabriela napisał(a)

Branżowo dziękuję.

Możesz napisać gdzie dają Darcey'a? Może być na pw.

Strasznie robotni ludzie jesteście. Ja też dzisiaj spocona, mam malutką przerwę na kolejną herbatkę. Angielską oczywiście.

Pozdrawiam przy herbatce i cieście . Chwilka przerwy

Milka napisał(a)
Masz dziś wymarzona pogodę trzymam kciuki za koniec prac, ja chyba dalej jestem na początku

Irenko dzisiaj doszlam do wniosku, źe ja tez na początku jestem.... Tydzień urlopu powinnam mieć aby wszystko zrobić....

Gabisia napisał(a)
Marzenko - ale Ci się pogoda udała na urlop
Byłaś u BK??
Wydaje mi się, że ze dwa Darcey'e zostały …

Ja właśnie przez niego zaraziłam się kolorem bordo/purpura.
Kwitnie cały czas, ale jak chciałam zrobić dziś dla Ciebie zdjęcia, to pechowo kwiaty przekwitły
Ale cyknęłam pąki:

Ja też dziś mam pracowity dzień, bo nie dość, że dom przy piątku trza ogarnąć, to jeszcze na kanciki w trawniku się uparłam…
Coś mnie wzięło…

Nie potrzebujesz może jeszcze jednego zebrinusa na przedpłocie???

Gabi jutro jadę do BK , Darcey'a kupię, bo go miałam na liście chciejstw zebrinusy chyba wszystkie jesienią pójdą w miejsce pęcherznic na tyły...... Mysle, nowych ńie chcę nie podobają mi się ...

mira napisał(a)

kwintesencja ogrodowych i nie tylko radości- u mnie też pogoda tylko w ogrodzie siedzieć albo pracować - ja to drugie więc pozdrawiam
i śpiewam hej ho hej ho do pracy....

Mogłabym być renteirem i cały czas siedzieć w ogrodzie , ale miałabym dopieszczony ogrod

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:00, 05 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu u siotry to działka nadal czeka na koparke i wywrotki z ziemią i czy w tym roku się doczeka to nie wiem donice tarasowe częściowo obsadzone, ale pokaże, ak już większośc materiału przybędzie, a na chwile obecną ogród powstaje w komputerze.
Wiele widąc nie będzie i nazw nie są naniesione, ale tak dla lekkiego zobrazowania. (wersja nadal robocza)

Normalnie zatrudniam Cię od zaraz, nie watpiłam w Twoje umiejetnosci ale to jest fest profesjonalka
Mój kawałek planety 13:51, 05 wrz 2014

Do góry
jazzy napisał(a)

Ok, zapodaje foty na chwile, zaraz usune
Ścieżka będzie z tego:

Albo płyty:

I już, tak o

czyli rozumiem to albo to ?

Metamorfozy ogrodowe 13:51, 05 wrz 2014

Do góry
mam nadzieję, ze Magda się nie obrazi jak wkleję metamorfozę jej ogrodu...najwyżej...raz kozie śmierć

resztę zdjęć z jej pięknego ogrodu można obejrzeć tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale?page=806#post_6
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:44, 05 wrz 2014

Do góry

Sebek, Coż ja mogę napisać...PIĘKNIE. Wszystko piękne, szczególnie bylinowa rabata. Zakochałam się w tym zestawieniu. Z jakiej strony masz te donice? U mnie w tym roku wszystkie doniczkowe są słabiutkie Może w przyszłym roku skopiuję Twój pomysł.
Pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia w Katowicach

Ogród z lustrem 13:27, 05 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przejście

Jestem na bieżąco, podziwiam i cmokam z zachwytu, miejsce przejścia w fajnym punkcie lekko ukryte pozdrowka dla wszystkich
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:25, 05 wrz 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:23, 05 wrz 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies