Basiu, wiesz ja też teraz żałuje tej rabaty, a ta wierzba płacząca to pomysł męża i ciężko będzie coś w tym temacie wymyslec.
A może dać tam na środek kule na pniu, żeby nawiązywałam kształtem do kulek przy wjeździe? całość wypełnić niska różą np. okrywową lub miniaturką w kolorze rózowym?
Mam tam jeszcze wsadzone irysy fioletowe i troszkę żółtych, ale je mogę przesadzić na rabate angielską żółte rudbekie już przesadziłam, bo były bardzo wysokie i całkowicie zakryły obwódke bukszpanową.
Zrobiłam zdjęcie, które mocniej obejmuje całość i obok świerka srebrnego mam jeszcze jedną tuję. Jakby tak ją przesadził w miejsce hortensji a obok świerka który i tak potrzebuje więcej miejsca dać coś innego???
Szaleństwo cebulkowe dopadło dzis i mnie ..rano była chwilka czasu ,a coniektóre markety ogrodnicze otwierają już o 7:30 na moje nieszczęście ., chciałam tylko poglądać , ale wiecie..zaś mi się cuś przykleiło
Kupiłam Angelique .. Na Cheslea mnie zachwyciły po prostu
Krokusy..bo wiecie.. Moja łączka krokusowa w ubiegłym sezonie to był śmiech na sali
Ale wpadły mi w oko jeszcze takie..jeszcze ich nie kupiłam , ale chodziłam kół nich , jak koło jeża i kto wie..co z tego będzie
Ale cytrynek jaki ma kolorek, lilia zawsze zachwyca, piękna
Może hibiskus lub wawrzynek variegata, pasują mi rozchodniki matrona lub chocolate, a może wrzosiki i wrzośce.
Wilczomlecza migdałolistnego mam jeszcze jednego z siewek, może się jeszcze jakiś uchował, wiosną może wypatrzę...wiem hibiskus za wyskoki doczytałam,
z rabatowych zdrowych to jeszcze Fairy takie jak u mnie nie chorują.
Wróciłaś? Koniec odpoczynku?
Różami zarazisz się za rok, obiecuję przesłać ci wirusa różyczkowego !
Pozdrawiam przy herbatce i cieście . Chwilka przerwy
Irenko dzisiaj doszlam do wniosku, źe ja tez na początku jestem.... Tydzień urlopu powinnam mieć aby wszystko zrobić....
Gabi jutro jadę do BK , Darcey'a kupię, bo go miałam na liście chciejstw zebrinusy chyba wszystkie jesienią pójdą w miejsce pęcherznic na tyły...... Mysle, nowych ńie chcę nie podobają mi się ...
Mogłabym być renteirem i cały czas siedzieć w ogrodzie , ale miałabym dopieszczony ogrod
Sebek, Coż ja mogę napisać...PIĘKNIE. Wszystko piękne, szczególnie bylinowa rabata. Zakochałam się w tym zestawieniu. Z jakiej strony masz te donice? U mnie w tym roku wszystkie doniczkowe są słabiutkie Może w przyszłym roku skopiuję Twój pomysł.
Pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia w Katowicach