Może dla kogoś będzie do wykorzystania taki pomysł na cebulki w hurtowej ilości, siedzisz sobie w domu i układasz cebulki w wytłoczkach a potem rozgarniasz łopatą ziemię, wkładasz wytłoczki z cebulami i zasypujesz (a wytłoczki można przycinać na określony kształt i wielkość), oczywiście niezastąpiony Pinterest:
Na nasadzenia przyjdzie jeszcze czas, choc 13 roślin już wywiozłam z Krakowa
Póki co, roboty ziemne W pierwszej kolejności musieliśmy postawić ogrodzenie bo nie mieliśmy na naszej części bramki ani bramy, a stare ogrodzenie miało 15 lat i się sypało. Tak było w zeszłym roku
Ogrodzenie
Mieliśmy umówione 2 ekipy - od ogrodzenia i szamba, wszystko w ciągu tygodnia, bo tak mieliśmy wynajęty domek, jedną na pn drugą na wt. , baliśmy się czy to wypali, czy będą słowni, wszystko było ustalane meilowo i telefonicznie, materiały, roboty, plany, szok...
Pierwsza ekipa bez zarzutu stawiła się rano w poniedziałek i zaczeło się
Najpierw trzeba było wykosić część trawy bo sięgała po pas
Astry bardzo ładne, ten o pełnych kwiatach to nie jest jednoroczny, jak się nie mylę to jest odm Marie Balard.Na tę odmianę mam chrapkę od jakiegoś dłuższego czasu ale jak do tej pory jeszcze jego nie kupiłam Co do ciemierników to one zawsze trzymały się w cenie w zależności od odmiany,poza tym to jest jedyna bylina która kwitnie zimą i wczesną wiosną.