Łucja przypomniałam sobie, że tę naparstnicę kupowałam w sklepie int. Sprawdziłam w zamówieniu i to jest naparstnica Carillon, faktycznie bylinowa wieloletnia. Super! I ona nawet przyrosła w tym roku.
Ewa/Bacowa tak, zdecydowanie większa część terenu to półcień. I trochę mam z tym problem, bo jak w opisie jest, że roślina do cienia to nie wiem czy sadzić w miejscu, gdzie np. przez trzy-cztery godziny słońce latem potrafi nieźle dowalić, bo tak się akurat ten bieg słońca układa. Generalnie mam trochę problem z tą definicją półcienia.
Iwonka/Inka ja Cię bardzo, bardzo zapraszam

. Zawsze jak to się kurtuazyjnie

mówi "jesteś mile widziana"

.
Kasia/Kasja u mnie w tym roku jedyną rośliną, która dostała jakikolwiek nawóz jest magnolia. Przez robienie tej rabaty przy tarasie to wszystko jest zaniedbane i to niestety widać

. Dzisiaj może podleję florovitem wreszcie co nieco. Gnojówkę za to pierwszą w życiu nastawiłam, ale z surowca kupionego

. Pokażę Wam po weekendzie, bo fotki zrobiłam, lecz nie zdążyłam.
Ania/Makao Matko jedyna, ale tu żadnej puszczy nie ma! Z jednej strony owszem drzewa, ale obok rozwalona rudera, z drugiej strony droga i normalne domy zamieszkane nawet

. Nawet gdzieś niedaleko jest jakiś ktoś, kto ma jakiś warsztat, w którym mam wrażenie, że w kółko piłuje jakieś żelastwo. Dobrze, że w niedzielę nie pracuje.