Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Jakie drzewa przed domem ? 22:38, 01 maj 2013

Do góry
Miskant Gracllimus jest dosyć wysoki. Lepszy jest już "Mornig leight', bo srebrny i niższy, ale to Twoja decyzja. Moim zdaniem powinnaś najpierw zrobić sobie jakąś koncepcję, a dopiero potem robić nasadzenia, tym bardziej w minimalistycznym ogrodzie, gdzie potrzebna jest konsekwencja. Trawy lepiej może wyglądałyby np trzy jednakowe posadzone pod murem - dawałyby fajne tło bukszpanom.
Jakie drzewa przed domem ? 22:28, 01 maj 2013

Do góry
Z purpurowego koloru jednak bym zrezygnowała.

To zielone to bukszpan i Miskant Gracillimus który dopiero odbija po zimie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:59, 01 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

Miskant Gracillimus na 90% i zebrinus ( w paski) na 100%

Dziękuję Aniu
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:26, 01 maj 2013

Do góry
Ginger napisał(a)
Ja to jednak nie mogę Ani odwiedzać popadam w depresję .... Jest ślicznie !!!!! A tulipki liliokształtne cudne !! Aniu jak nazywa się Miscant posadzony za rozplenicą na twojej trawiastej rabatce ? Ja mam dużo traw , ale je uwielbiam i ten bardzo mi się spodobał . Zaglądnij na priv proszę

Miskant Gracillimus na 90% i zebrinus ( w paski) na 100%
Mój jesienny ogród 07:53, 30 kwi 2013

Do góry
Witam Was.
Janinko, to szczyty ze śniegiem, kwiatów trochę też pokazuję. Mahonia jest tu wszędzie, rośnie jak chwast. Podobno moja pampasowa odbija, było by super.

Bogdziu, tu naprawdę zwierzęta się nie boją a Gopher jest taki ciekawski że nawet jak się wystraszy to za kilka sekund wychodzi z powrotem. Ptaki też mniej strachliwe niż u nas. Ale już liście duże i ciężko na drzewie coś wypatrzeć. Wkleiłem w Twoim ptasim wątku ptaki. Książkę kupiłem super, pięknie wydana i tylko 13$. pokażę ją w ptasim wątku.

Haniu, zastanawiam się jak takie małe zwierzątko miało siłę wykopać taki dół. W piątek, po budowie chodziła czarna niedźwiedzica z małym, ja w tym czasie siedziałem przy wiewiórach 300 m dalej i nic nie widziałem. Miałem założoną lufę.i miałbym super foto, niestety nie można mieć wszystkiego. Mam niedźwiedzie zrobionę kamęrką które John porozwieszał na drzewach.

Moniko, macham do Ciebie z góry. Jeszcze z miesiąc i zakwitną Twoje ulubione powojniki.
Aniu, Ciesze się że bobrek trójlistny ładnie się przyjął i od razu zakwitł, widać że dobrze mu tam będzie. Widać że ładny kwiatostan, taki dorodny, super. Od Ciebie już w tamtym roku wszystko się przyjęło, jedynie ten duży miskant trochę przysechł ale na pewno w tym roku będzie super. Jestem bardzo ciekawy jak moja rabata trawiasta będzie wyglądała w tym roku. Życzę Wam zdrowia.

Weroniko, piękną wiosnę pokazujesz, u mnie już irysy kwitną, jest bardzo kolorowo. Tu bardzo długo kwiaty się trzymają. Dzięki za piękne kwiaty, sasanki bardzo lubię a przylaszczki dopiero w tamtym roku dostałem i zakwitły.
Na budowę zaczynają zwozić drzewa w sobotę przyjechało 20 dużych sosen.

Bardzo ładnie zapakowane były.

Pozdrawiam i daję wam dużego motyla, było ich sporo nad jeziorem.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:56, 29 kwi 2013

Do góry

ruszył miskant Herman Musel

lawenda na placyk wypoczynkowy

lawenda francuska i żurawka, dosadzę jeszcze stipę, to na słoneczny taras

rojniki
Mazury i mój kawałek ziemi 20:22, 29 kwi 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)

Marta ale Ty masz oko faktycznie kupiłam Miskanta ale to jest Miskant Chiński Cabaret a dalej
Trzcina Laskowa Arundo
Rozplenica japońska Hameln
Turzyca Muskeglińska
Turzyca Miechowata Lurida

Ewuś dzięki
Ale fajne zakupy zrobiłaś
Mazury i mój kawałek ziemi 18:45, 29 kwi 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)

Ewuś jak nazywają się te trawki które kupiłaś ? Ja kupiłam miskata Zebrinius i mam wątpliwości czy to jest on,a wygląda tak samo jak Twoja trawka ta biało zielona .

Marta ale Ty masz oko faktycznie kupiłam Miskanta ale to jest Miskant Chiński Cabaret a dalej
Trzcina Laskowa Arundo
Rozplenica japońska Hameln
Turzyca Muskeglińska
Turzyca Miechowata Lurida
Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 14:11, 29 kwi 2013

Do góry
Trochę mnie nie było w sensie fotograficznym, więc bez zbędnego gadania przechodzę do prezentacji
Runianka

Hosta NN

PATRIOTka

Trawka miskant apache mam nadzieję, że odbije

Budząca się do życia trzmielina

Ładne i lecznicze - jaskółcze ziele

Hosta NN

Heuchera Obsidian

Hosta Albopicta

Róża NN

Rozplenica japońska

Hosta Wild Brim

Heuchera Southern Comfort

Hosta NN

Mój dziczek - gruszka

Nowe odrosty na bukszpanach

Ogród do odświeżenia 13:23, 29 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Miskant idzie do góry, a rozplenica idzie na boki.... moje rozplenice to już maja średnicę ponad metr , a miskanty.. to rozrastają się ładnie i nie ekspansywnie w kółeczko Trochę ostatnie 2 lata rodzielałąm, wiec uszczupliły się, ale średnica ok. 80cm. Same korzenie to ok. średnica 40cm.... ale rozkładają sie z lekka na boczki.

No to już wszystko wiem.... i wiem gdzie co posadzić...dzięki Aniu za informacje
Ogród do odświeżenia 23:37, 28 kwi 2013

Do góry
Miskant idzie do góry, a rozplenica idzie na boki.... moje rozplenice to już maja średnicę ponad metr , a miskanty.. to rozrastają się ładnie i nie ekspansywnie w kółeczko Trochę ostatnie 2 lata rodzielałąm, wiec uszczupliły się, ale średnica ok. 80cm. Same korzenie to ok. średnica 40cm.... ale rozkładają sie z lekka na boczki.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:27, 28 kwi 2013

Do góry
trochę ładu wkroczyło na rabaty ... jeszcze bez kształtu ale niebawem wszystko nabierze linii i kształtu w kubik ...

lawenda na dole ma za mokro ... razem z różą the fairy pójdzie do przedogródka a tu będzie zielnik ...

ruszył klematis ... horti (tam gdzie ta tabliczka biała nie widać dobrze ale ma pół metra i dużo pąków) ... miskant też puszcza ... a niezapominajkowe kulki same się zjawiły ...

rabata będzie w kubik i trawnik się prosi ... plan na maj

ten kwadrat to rusztowanie zeszłorocznej tojeści orszelinowatej ... nie rusza ale wokół pełno takich różowych pąków wyłażących z ziemi ... czyżby samosiejki ... ??? detale obfocę jak wyjdę na dwór ...

Początki w Kruklandii 13:00, 28 kwi 2013

Do góry
Miskant Rotsilber

Morning Light troszkę słabiej rosną...

Rozplenice też ruszyły...za to Red Barona w ogóle nie widać
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:00, 28 kwi 2013

Do góry
Dereń listki wypuszcza

malutki zawilec będzie miał malutkiego kwiatuszka

I duże zaskoczenie - miskant Morning Light się obudził !!

Hortensja, a w tle turzyca Frosted Curls.
W ogródku Ani 21:49, 27 kwi 2013

Do góry
naparstnica o drobnych dzwoneczkach iprzetacznikowiec

horti- zestaw ten co u Ani i Moniki + Phantom

miskant

stopowiec

Żywopłotki cisowe. 23:03, 26 kwi 2013

Do góry
Haniu, strasznie się cieszę bo mój wiąz wredei ma nabrzmiałe i pękające pączki, jednak żyje!
Dzisiaj zrobiłam przegląd moich drzew, klony w doskonałej formie, rozwijają się już listki, buki jeszcze śpią, zebrinus i miskant hermman wypuszczają zielone źdźbła, przetrwały zimę, wychodzą lilie, lada moment zakwitną tulipany. Przez te 2 ostatnie dni wszystko tak nagle buchnęło zielenią
Jutro szukam donicy, zmierzyłam obwód, nie wiem czy w moim S znajdę taką dużą.
Córcia przyjechała na długi weekend, w domu od razu gwarno
pozdrawiam serdecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:49, 26 kwi 2013

Do góry
Irenko, u Ciebie juz maj. Jestem w szoku jaka niektorzy maja juz zielen i ile kwiatow kwitnie. Te tulipany w buksikach sa cudne Trawka zieloniutenka, jak Ty to robisz???
A trawka to nie miskant, Agata ma racje Morning Lighty dopiero maja pojedyncze zdzbla
Księżycowy Ogród... 12:57, 26 kwi 2013

Do góry
Red baronów nakupowałam jesienią na wyprzedażach po 1 zł, ale co z nich będzie to niewiem, pewnie z 5 szt jest o ile żyją. Tak teraz moja zelazna zasada kupować po min 5 szt tej samej odmiany Rozchodniki widziałam u Oli (ogrodomania Oli) i tak mi sie podobają przy trawach! Co do traw to pomijając rozplenicę mam odmiany zwarte i strzeliste, chciałam wprowadzić coś miękkiego jak np. stipa tenuissima, podoba mi się jeszcze miskant flamingo ale to znowu odmiana wyższa.

Przeżyly moje 2 tawułki Japońskie w odm. pecha blossom, myślisz, ze mogłabym z nich uformować piętro pośrednie?

ja kocham mdłe kolory różowe, pudry itp...
z red barona tez bym coś uformowała tylko gdzie?

rabatę po prawej od altany na pewno poszerzę, będzie głebsza i bardziej pojemna, więcej pielenia - mniej koszenia. Trawnika to mi zostało nie wiele

a marzą mi się tak piękne ścierzki i żwirowe puste miejsca jak własnie u Oli, ale u mnie nie ma już na to opcji.

Co myślisz o większej ilości miskanta olbrzymiego jako tlo i zasłonięcie warzywnika?
Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:19, 26 kwi 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
U mnie miskanty mają już po 15 cm
Ja ze swoich róż chyba też zrezygnuję z tych samych przyczyn.

To niesprawiedliwe .. Mój miskant ma wysokość.. Czekaj .. Lecem zmierzyć .... ZerOoooo !!!
Marzy mi się Siedlisko.... 14:16, 25 kwi 2013

Do góry
Korona cesarska niedługo zakwitnie, a na drugim zdjęciu korona u dołu, która przebyła długą drogę, z łuku u góry zdjęcia(chyba przepchana przez kreta), tam była posadzona

Wieżba Hakuro cała w pąkach, powoli wypuszcza pędy

Miskant Ferner Osten już ruszył

Liatra kłosowa i funkie też już się budzą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies