Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój mały ogródeczek :) 18:35, 11 sie 2016

Do góry
Aguś, witaj!!
Piękne fotki z wakacji.I piękne trzy panie
Lilie cudne.U mnie tylko już 2 chyba zoatało z kwiatuszkami
Ale i hortkę piękną widzę przy lili
Mój mały ogródeczek :) 09:28, 11 sie 2016

Do góry
Piękne lilie Agnieszko pokazujesz...moje zakupione czekają w donicy na docelowe miejsce i już nie kwitną ;( może w końcu zrobię im dobrze.
Mój mały ogródeczek :) 08:48, 11 sie 2016

Do góry
lilie super jeszcze teraz kwitną ekstra
wakacje
Mój mały ogródeczek :) 08:32, 11 sie 2016

Do góry
Wakacje udane to najważniejsze

Masz ładne kapuchy lubię je w ogrodzie i lilie uwielbiam je i za wygląd i za zapach
Ogród w skali mikro cz.II 18:52, 10 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No patrz, ale masz wymagania kolorystyczne co do róż na pewno nie doradzę, ale lilie możesz sobie nawet posadzić w innych miejscach, jak Ci nie podpasują to ciach do wazonu i zapach w domu. Ja miałem w tym roku kupione Bormidy, tak pięknej lili tom jeszcze nie widział, obecnie nie ma jej w ofercie, ale to była czysta perfekcyjna purpura, kwiat ogromy.
Co do twojego ciurkadełka to ja bym osobiście je całkowicie przebudował w ładny niewielki, wymurowany, kwadratowy, zbiorniczek wodny

Zaraz kuknę na tå Twoja lilię bom ciekwa łoookrutnie

Ale co masz na myśli mówiac : kwadratowy zbiorniczek ??? patrzzzz, jak Ci ładnie rozrysowałam .. no chyba ,że wariant nr 4.. bo żaden z podanych 3 wariantów Cię nie zadowoli to w paski to zarys tarasu, to bez niczego to zarys ogólny działki..rabat nie uwzględniłam.....to czerwone to proponowany kształt zbiornika...

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:57, 10 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Lilie jeszcze u Ciebie kwitną?
no kwitnie ta różowa ( niedzielne foto )
sadzona wiosną, nowy nabytek...muszę przyznać ,że jest bardzo bardzo = mimo niskiego wzrostu
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:52, 10 sie 2016

Do góry
Lilie jeszcze u Ciebie kwitną?
Ogród w skali mikro cz.II 12:57, 10 sie 2016

Do góry
No patrz, ale masz wymagania kolorystyczne co do róż na pewno nie doradzę, ale lilie możesz sobie nawet posadzić w innych miejscach, jak Ci nie podpasują to ciach do wazonu i zapach w domu. Ja miałem w tym roku kupione Bormidy, tak pięknej lili tom jeszcze nie widział, obecnie nie ma jej w ofercie, ale to była czysta perfekcyjna purpura, kwiat ogromy.
Co do twojego ciurkadełka to ja bym osobiście je całkowicie przebudował w ładny niewielki, wymurowany, kwadratowy, zbiorniczek wodny
Ogród z łezką II 10:40, 10 sie 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)
Łooo raany. ... nawóz wylukałam to yara czyli chyba wszystkie yary kłada na cycki do trawnika tylko takiego używam i nie zmieniė za nic
Tak se myslem ,żeś chyba pół sklepu z wrzosami ogołociła jak nie calusi .... ale nic to wygladaja cudniście .. A te jeżówki Łukasza...echhhh... miałam Ci ich nie oddać
A teraz na poważnie czy lilie musza mieć do dobrego wzrostu słońce cały dzień ?? Czy wystarczy pół dnia ??? i czy z jednej cebulki rośnie jeden badyl ??? Sorry za tak głooopie pytania ale fieszzz, rabata : róże z liliami...

Buuuuziole

Starczy mi tego nawozu jeszcze na przyszły rok Miałam też do trawnika Yarę, ale powiem Ci, że jakiejś znaczącej różnicy nie zauważyłam w porównaniu z Azofoską.
Wcale nie ogołociłam, z tego gatunku jeszcze z 10 - 15 sadzonek zostało
W przyszłym roku będę sporo jeżówek kupować, to się możesz załapać na dostawę
Pół dnia im spokojnie wystarczy. Tak, jedna cebula, jedna łodyga z kwiatami, nie z jednym kwiatem przecież
Widzę, że Cię na pachnidełka wzięło Gierczuś I bardzo dobrze

Ściskam, nie mocno
Żywopłotki cisowe. 10:07, 10 sie 2016

Do góry
Anabell napisał(a)
Rozwinęły się nowe lilie OT Topeka

Pąki wielkie

Posadziłam za piwoniami, w tym roku bardzo niskie. Pierwszy rok.

ja też takie posadzilam wiosna i też są niskie,mam nadzieję ,że za rok pokażą na co je stać
Żywopłotki cisowe. 09:11, 10 sie 2016

Do góry
Hania a ty przewrót robisz ale z trawą naprawdę są kłopoty u mnie wątrobowiec daje się we znaki i zżera mi trawę ..Robię oprysk a on dalej siedzi Piękne masz lilie
Pszczelarnia 02:00, 10 sie 2016

Do góry
Borbetka napisał(a)
Obecne lato jest łaskawe dla roślin. Cyklicznie pada, przynajmniej u mnie, i jest zielono jak nigdy wcześniej. Może dla polskiego wczasowicza kiepsko, ale dla ogrodnika to bajka po prostu.
Ale mnie te białe lilie zachwycają Ewa.

Masz rację Borbetko, wszystko jest takie soczyste w tym roku. Byłam wczoraj na spacerze z psem na takich łąkach za moim lasem. Było upalnie. Zawsze w takich okolicznościach jest tam skwar i susza o tej porze roku, łąki są nie koszone.
...a teraz od góry mnie grzało słońce a od dołu trawy mokre, zieloniutkie i baaardzo bujne. Mnie takie lato nie przeszkadza...
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 00:39, 10 sie 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Gosiu, fajnie, że jesteś, a chwastami się nie przejmuj. Wszyscy je mają W niektóre zakątki mojego ogrodu to już nawet nie patrzę. przyjdzie zima i wszystko zmrozi.
Jestem pod wrażeniem jak bardzo rozchodnikowa Ci się rozrosła. Myślała, że na efekt przyjdzie czekać do przyszłego roku, a tu taka niespodzianka.
Jeżówy też masz cudowne. Buziaki zostawiam i zdrówka życzę

Monika te chwasty nestety nie uda mróz wymrozić bo korzenie zostaną. Rozchodnikowa faktycznie rozrosnieta. Lilie na niej przekwitły ale niedługo rozchodniki się rozwina i szczoteczki pojawia w rozplenicach. Buziaczki
Żywopłotki cisowe. 00:09, 10 sie 2016

Do góry
Rozwinęły się nowe lilie OT Topeka

Pąki wielkie

Posadziłam za piwoniami, w tym roku bardzo niskie. Pierwszy rok.

Jaka to może być lilia?
Ogród z łezką II 21:09, 09 sie 2016

Do góry
Łooo raany. ... nawóz wylukałam to yara czyli chyba wszystkie yary kłada na cycki do trawnika tylko takiego używam i nie zmieniė za nic
Tak se myslem ,żeś chyba pół sklepu z wrzosami ogołociła jak nie calusi .... ale nic to wygladaja cudniście .. A te jeżówki Łukasza...echhhh... miałam Ci ich nie oddać
A teraz na poważnie czy lilie musza mieć do dobrego wzrostu słońce cały dzień ?? Czy wystarczy pół dnia ??? i czy z jednej cebulki rośnie jeden badyl ??? Sorry za tak głooopie pytania ale fieszzz, rabata : róże z liliami...

Buuuuziole
Ogród w skali mikro cz.II 14:12, 09 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Na róże Cię wzięło znowu? Szukasz różowiastej??? Rewelacyjnie się rozwijasz Gierczuś
Nie mam żadnej z tych wymienionych przez Ciebie...

Noo ba ktoś mi tu podpowiedział rabatę : róża, lilia i traffki..cooo nie ??... Czy lilie u Ciebie Kindziu maja słoñce cały dzionek ?? Czy pół dnia wystarczy ???

Bo mnie jeszcze lilia męczy
Ogród na piasku i z wielkim murem 11:17, 09 sie 2016

Do góry
długo kwitnące lilie, a jak pachną

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:02, 09 sie 2016

Do góry
I moje ostatnie lilie- bardzo pachnące ale takie nie wysokie są , tylko coś je zżerało
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:05, 09 sie 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Ptaki wyglądają jakby czekały na coś bardzo interesującego. Super sie poustawiały - prawie jak w loży. Mają -jak wiemy wszyscy-cudne widoki, to co im się dziwić.

Widoki to u Ciebie.. czytałam jak Sebek napisał.. jutro sprawdzę je ,, dziś padam.

lilie wdzięczne, że wybralam je zamiast fryzjera do TV.. kwitną całe lato obficie.
Żywopłotki cisowe. 22:16, 08 sie 2016

Do góry
cudowne masz te hortensje!
ile lat już tak rosną?

żółte lilie też piękne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies