Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

tulucy 22:39, 02 paź 2016

Gratki setki

Jutro oblukam moją MW i tę nn, ale jakoś nie zapadły mi kolce u nich w pamięć. Moja najbardziej kolczasta to Balmoral Castle. Normalnie kolec na kolcu.
inka74 10:29, 03 paź 2016

Dziewczyny - zbiorowe dziękuję! Jutro postaram się wstawić jeszcze opis następnej róży u mnie, pozdrawiam!
inka74 09:28, 04 paź 2016

Dziewczyny - mam mały dylemat. Muszę trochę zmienić różankę pod oknem bo moja NN za bardzo wyrosła - ma teraz prawie 150 cm a to za dużo. Potrzebuję dobrać do róż, które już tam mam 1 różę pasującą kolorystycznie, pachnącą i nie większą jak 100-120 cm wysokości i o szerokości do 60-70 cm. Wstępnie wybrałam Gertrudę Jekyll ale ta jak zaczęłam szukać informacji może znacznie przewyższać 150 cm. Potem myślałam o Harlow Carr ale ta trochę za drobna kopiasta - bardziej pasuje mi do donicy obok. No i nie wiem co tam dać.
Obecnie mam NN różową z jaśniejszymi zewnętrznymi płatkami. W rogu Isabell Renaissance - u mnie ciemny róż a nie czerwień na razie w obu kwitnieniach, Giardinę - jedyna pnąca jako tło i Souvenir de Baden Baden (tej zdjęcie katalogowe bo u mnie nie kwitła). Oprócz tego są tam lawenda, kocimiętka, przetacznik wysoki niebiesko-fioletowy, lilie białe i jasny róż azjatyckie.

2 bladawce tam wystarczą, potrzebny mocniejszy akcent i nie taki jaki już mam (Young Lycidas czy Goethe) i jestem w kropce...
tulucy 11:54, 04 paź 2016

Z tych co mam to pomyślałam o Walzertraum. Albo Lady Mitchell ale ona ciężka do dostania i nie wiem, czy w mojej szkółce nawet jeszcze jest.
inka74 13:22, 04 paź 2016

Dzięki Łucja za typy! Piękne obydwie choć trudno dostępne ;( Cudna u ciebie ta Lady Mitchell - kolor ma podobny do Ascot? Pachnie
Anda 14:29, 04 paź 2016

Iwonko a co myślisz o Jennifer Rose znana też jako Claire Marshall? Pięknie pachnie zapachem starych róż i kolor ma ładny, mocny różowy. Bardzo ładna jest. Może jest łatwiejsza do dostania niż Walzertraum, która też jest ładna, ale nie znam tej na żywo.
Jesli byś chciała jakiś inny kolor tam wprowadzić to może Capri by Ci się spodobała? Ładne ma kwiaty, okrągłe i duże i pachnie, słabiej niż Jennifer Rose ale pachnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 15:09, 04 paź 2016

Lady M. w kolorze Ascot jest, choć późniejsze kwiaty są bardziej w różu. I pachnie przepięknie i mocno
inka74 19:14, 04 paź 2016

Lady Mitchell piękna ale nie ma dostępności. W 3 sklepach napiasali, że niet. ((

Claire też cudna i... dostępna za normalną cenę po 15-tym... ot dylemat.
Ewcia - dzięki za typy! Capri mam na kremowo żółtej różance i bardzo ją lubię. Ma ogromne pachnące kwiaty i bardzo zdrowa jest. Nic ją na razie nie ruszyło.
Nett 20:03, 04 paź 2016

Iwonko jakie masz drzewko przy pergoli? Czy to ambrowiec?
Anda 20:24, 04 paź 2016

inka74 napisał(a)
Lady Mitchell piękna ale nie ma dostępności. W 3 sklepach napiasali, że niet. ((

Claire też cudna i... dostępna za normalną cenę po 15-tym... ot dylemat.
Ewcia - dzięki za typy! Capri mam na kremowo żółtej różance i bardzo ją lubię. Ma ogromne pachnące kwiaty i bardzo zdrowa jest. Nic ją na razie nie ruszyło.

Po 15-stym to tylko parę dni
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies