Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród zamknięty w skrzyniach 10:48, 31 lip 2013

Do góry
Rzadko tu bywam w tym moim wirtualnym ogrodzie z powodu choroby dziecka a i w tym realnym ogródku nie do końca mogę coś zrobić, ale od czasu do czasu coś nowego się pojawia....np. mini sadzawka
Zasilana jest wodą z dachu która wpada po łańcuchu do pierwszego zbiornika z kamieniami i przelewa się do sadzawki. A w razie potrzeby wypływa na zewnątrz.
Projekt i pomysł był mój ale realizacja oczywiście M.

Za parę miesięcy boki zbiornika będą pięknie zardzewiałe
Działka wkoło Lubczyka :) 23:56, 30 lip 2013

Do góry
regli napisał(a)
Jakiś czas temu (chyba w maju) pokazywałaś projekt z "Magnolii" i mnie się wydawało, że on idealnie pasował do Twojej działki. Tobie się nie podobał? Pokaż go jeszcze raz

tylko, że nie chciałabym tak całkiem "zżynać" z czyjegoś planu, coś własnego bym chciała mieć! chociaż jakiś kąt chciałam pokazać tym artykułem, co mi się podoba
podumam coś jeszcze, pogłówkuję troszkę, a może coś wymyślę, a jak nie, to podeprę się tym projektem

pozdrawiam serdecznie
Działka wkoło Lubczyka :) 22:33, 30 lip 2013

Do góry
Jakiś czas temu (chyba w maju) pokazywałaś projekt z "Magnolii" i mnie się wydawało, że on idealnie pasował do Twojej działki. Tobie się nie podobał? Pokaż go jeszcze raz
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:40, 30 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ale jaki? Bo ja już projekt tamtej części nowy robię, ogród w poprzek
Mam w końcu praktykantkę, ćwiczy inwentaryzację i modernizację, będzie nowy ogród całkiem
Przy okazji kreta z ogrodem się wywiezie.

Ot, kobieta zmienną jest, ale my chyba wszystkie tak mamy. Jak już wydawałoby się mamy perfekcyjnie - burzymy i od nowa... Faceci jakoś mniej chętni do rewolucji ogrodowych (no, może poza facetami Ogrodowiskowymi)
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:28, 30 lip 2013

Do góry
Ale jaki? Bo ja już projekt tamtej części nowy robię, ogród w poprzek
Mam w końcu praktykantkę, ćwiczy inwentaryzację i modernizację, będzie nowy ogród całkiem
Przy okazji kreta z ogrodem się wywiezie.
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:55, 30 lip 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)

No to teraz spać nie będę - skoro bardzo sobie pozwoliłaś na odstępstwa to może i ja pójdę w Twoje ślady. Do tej pory obawiałam się że przez takie właśnie odstępstwa narobię bałaganu, a z kolei jak patrzę na Twój ogród to aż dech zapiera. No i bądź tu człowieku mądry
Czekam cierpliwie na zdjęcia altany.

Pozdrawiam upalnie - też chcę deszczu!

śpij spokojnie .... jeśli masz projekt i Ci się podoba to go realizuj .... i może nie kombinuj ? Swój zamawiałam na początku działania forum ... i w między czasie urodziły się pomysły na altanę w ten sposób usytuowaną oraz ogrody zimowe ..... A co do nasadzeń ? im dłużej myślisz tym więcej pomysłów przychodzi Ci do głowy a w dodatku jest tyle ogrodów na forum którymi się inspiruję i pomysłów które podsyłają dziewczyny , że głowa mała powodzenia ! Ja mam dzisiaj deszcz i zimno
Ogrodowe komplety mebli 12:28, 29 lip 2013

Do góry
to i ja szybko pokażę moje mebelki, zrobione są z jesiona z własnego drewna, projekt mój, wykonanie mój mąż a zrobiliśmy je na urodzinowe przyjęcie synka w ostatni weekend i powstały w ciągu 2 tygodni, stół i duże ławy są długie na 2,80, do tego są jeszcze zwykłę lawki i 4 taborety.
ale podczas imprezy okazało się, że potrzebny byłby jeszcze jeden stół - do tych ławek - więc w tym tygodniu mój mąż będzie jeszcze robił nowy, krochę krótszy stół, przyda się jako stół dla dzieciaków

Tu ustawienie na przyjęcie:

a tak się tworzyły:

zapomniałam dodać, że dwukrotnie malowanie Vidaronem - palisander królewski to już ja

pozdrawiamm słonecznie
safikey
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:53, 27 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mistrzostwo świata, nie da się tego skopiować. Kocham w takie obrazki patrzeć, nawet jeśli chciałby ktoś zrobić podobny projekt i realizować go na własnej platformie, to jest to niemożliwe, bo składa się na to praca wielu lat i potęzna praktyka, nie tylko projektancka, ale i pielegnacyjna.
Jeszcze sobie chwilkę popatrzę
Ogród z prostymi liniami 23:45, 25 lip 2013

Do góry
Sylwia...czemu nie masz wątku w naszych ogrodach?
...nasadzenia już są,projekt jest
Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:12, 23 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu - tymi wiosennymi kompozycjami wyprzedziłaś trendy Znając życie w przyszłym roku mogą się takie pojawić na CHFS Pozdrawiam słonecznie

Ja czekam na projekt Danusi na CHFSh Choćby malutki 1x 1 m2
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 18:01, 23 lip 2013

Do góry
Anitko, projekt będzie robić osoba tu z Ogrodowiska. Nie będę na razie pisała kto, ponieważ nie ustaliłam czy mogę i czy mogę ewentualnie pokazać projekt. A wykonanie sama, ewentualnie z czyjąś pomocą, ale raczej nie firmy. W grę wchodzi mąż (wątpliwe ), najstarszy syn (jak zagonię ), mój ojciec (w miarę możliwości, które są mocno ograniczone chorobą mojej mamy ). Wykluczam teściową z grona pomocników, gdyż to bardzo dobra i kochana osoba, ale w tematach ogrodowych działa po swojemu i kompletnie inaczej niż ja
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 17:35, 23 lip 2013

Do góry
A kto ci robi projekt?
Czy wykonanie planujesz sama czy przez firmę?
Pytam , bo mam baaardzo złe doświadczenia z jednym wykonawcą... W razie czego napiszę ci na priv.
Ogrod Malgosi samosi 16:56, 23 lip 2013

Do góry
Witaj Małgosiu. Również realizuję "projekt Danusiowy", więc będę Cie podglądać
Fajnie to już wygląda!
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 22:13, 22 lip 2013

Do góry
Projekt będzie Pani M., czyli jednak nie będzie prostych linii Trochę mi żal geometrii, ale po obejrzeniu wstępnego zarysu, wydaje mi się, że tak będzie lepiej. Na sam projekt muszę poczekać na luźniejszy czas Pani projektanki. Ale mnie się specjalnie nie spieszy, więc jest ok.
Dzisiaj porządkowałam truskwki. Niektóre były przywiędnięte, więc wcześniejsze doświadczenia kazały mi je wyrwać i sprawdzić co pod nimi siedzi. Oczywiście były to pędraki Czytam i czytam o tym badziewiu i już sama nie wiem co z nimi robić. Alu, wspominałaś kiedyś, że Twoi znajomi walczą z nimi przy pomocy nicieni. Może mogłabyś ich podpytać czy widzą jakąkolwiek różnicę po zastosowaniu? Jak widzę to cholerstwo, to odechciewa mi się jakiejkolwiek roboty i sadzenia. Mam w planach sadzenie borówki, agrestu i porzeczek, ale boję się, że wydam kasę na sadzonki, a robale mi je wpieprzą.
Marzenie o... 10:00, 21 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
łał widać rękę Danusi aż się zastanowiłam KTO wykonywał ;p

pomysł, koncepcja i projekt Danusi, natomiast wykonanie moje i M
Marzenie o... 23:08, 20 lip 2013

Do góry
łał widać rękę Danusi aż się zastanowiłam KTO wykonywał projekt
Ogród Tosi 14:24, 19 lip 2013

Do góry
atena35 napisał(a)

Sylwia narazie nie
Wiesz, projekt jest, ale "życie to sztuka wyboru" a wybór był taki albo rośliny albo nawodnienie.
Tom wybrała zielone
Ja mam kraniki z wodą na dwóch rogach domu, tzn przy tarasie i w garażu i lubimy podlewać

kraniki to i ja mam i tylko dwie ręce a porozkładane zraszacze mnie denerwują ..... starszy syn pomyka gdzieś ciągle abym mu ogrodowych prac w ręce nie pchała a młodziutki jak tylko dorwie węża to podlewa wszystko tylko nie to co potrzeba dlatego kiedyś zainwestuję jednak
Ogród Tosi 12:37, 19 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Tosia .... a czy nawodnienie również będzie ????? mnie czeka tylko nie wiem jak się do tej roboty zaprać .... bo i prąda również potrzebuję aby rozświeltlić to co tego wymaga wieczorową porą

miłego dzionka .... uciekam do łopaty

Sylwia narazie nie
Wiesz, projekt jest, ale "życie to sztuka wyboru" a wybór był taki albo rośliny albo nawodnienie.
Tom wybrała zielone
Ja mam kraniki z wodą na dwóch rogach domu, tzn przy tarasie i w garażu i lubimy podlewać
Ogród niby nowoczesny ale... 22:55, 18 lip 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Obiecane fotki warzywniaka dla Tośki

Koper dzielnie walczy z groszkiem... a kapusta ozdobna z aksamitkami...

Pomidorki zieloniutkie jeszcze... i nawet więcej niż jeden jest

Ooooo wreszcie, dzięki, ale czad
Matko, jaka ja zachciewna jestem już biegam myślami gdzie by tu w mój elegancki projekt, eleganckie sałaty, pindorki

Ogród Tosi 22:37, 18 lip 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)
Witaj Tosiu. Podglądam Twój ogród od początku i jestem zaskoczona jak szybko udaje Ci się realizacja projektu. Ja tez realizuję projekt Danusi, ale wolniej . mam prośbę o adres sklepu int. z trawkami (jeśli to nie problem). pozdrawiam

Wiesz, wykonanie rabat, trawnika i posadzenie Serbów zleciłam firmie, która robiła mi niwelację terenu i brukowanie kostek. To było już 50% sukcesu.
Teraz po trochu kupujemy rośliny i sadzimy sami.
Kupuję tyle ile możemy "przerobić", sadzimy od płotu do środka i "zamykamy".
Brakuje jeszcze wrzosowiska i rododendronów (ale one muszą poczekać do wiosny, chcę mieć pewność - czyli kwiatki)
Lecę do ciebie adres na priv
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies