Ja bym właśnie nie chciała przeprojektowywać, ja bym chciała mieć od razu projekt nie wymagający dalszych zmian.
A tak na marginesie to rzuć kamień a ja go złapię
AgnieszkoW, dziękuję za odwiedzinki i również pozdrawiam Marzenko, cisy będą stanowić przedłużenie istniejącego zywopłotu, żeby zasłonić dziurę za klonem palmowym powstałą po podkrzesaniu przez Panią Sąsiadkę wielkich świerków rosnących tuż przy naszym płocie. Nie będzie więc jakiejś specjalnej kompozycji.
Cisy są już częściowo zwiezione i teraz trzeba będzie je posadzić. To trochę jeszcze potrwa.
A wiesz, że miałam dwie czarne donice Keshi przez 1 dzień u siebie? Kupiłam, ale w rzeczywistości są strasznie brzydkie i odesłałam. Ateno35, Ty szczęściaroByłam u Ciebie i...mnie marzy się projekt Danusi
Filipie, Grembosiu, Urszullo,barago1904,Wieloszko, Arcobaleno,Noemi pozdrawiam Was baaardzo serdecznie. Pscółko, muszę przerabiać, no muszę! Dostojny powiadasz.... Aniu, odezwę się poza forum.
Moniko, widzę piękny projekt i sukcesywne realizacje, będzie super!
Ale te czosnki to rzeczywiście rewelacyjne rośliny, dlaczego ja ich jeszcze nie mam? Na jesień się poprawię i to musi być duża poprawka
Czy masz jakieś sprawdzone źródło tych czosnków w okolicy?
Pozdrawiam
Aniu dziękuję.
Projekt bardzo mi się podoba dlatego nie trudno być konsekwentną
Schody zaczynają się gdy czegoś nie ma w ogrodnictwie bądź cena przeraża.
Blackberry na żwirku napewno byłyby fajne, ale nie byłoby konsekwentnie
Moje drugie imię to Konsekwencja
Witaj Kokoszko w mych skromnych progach A ja widzisz dawno do Ciebie nie zaglądałam, bo zapomniałam dodać do obserwowanych. Zaraz pędzę naprawić ten nietakt i zobaczyć co u Ciebie. Fajnie masz, że profesjonalista robi Ci projekt. Choć z punktu widzenia czytającego już mniej fajnie. Twoje rozterki nad tym jak roślinki na rabacie poustawiać, gabiony, kostki itd. były bardzo emocjonujące
Tosiu, bardzo się cieszę, że nie popełniasz moich błędów Obserwuję z zapartym tchem Twoje ogrodowe początki, tylko czasu na wpisy brakuje, ale się poprawię Zaczęłaś najlepiej jak mogłaś
Te kule na pniu, to szczepione świerki "nidiformis". Szybko przyrastają, są bezproblemowe, ciacham raz w roku sekatorem. Za radą Domi (Ogród Dominiki) pryskam na przędziorki, bo ponoć smaczne są te świerki dla nich A Domi jest z Twoich okolic, i ma takie same świerki, więc są gdzieś do kupienia.
Dzień dobry,
Już dawno oglądałam Twój duży/wielki ogród. Jest piękny, dopracowany, dopieszczony. Gratuluję
Twój pierwszy post zainspirował mnie wtedy, żeby poprosić o projekt Danusię i konsekwentnie go realizować (na miarę budżetu wiadomo) Dziękuję.
Czy mogę wiedzieć co to za kule na pniu?
Bardzo mi się podobają, a szukam czegoś zamiast cisów.
Renatko - Bardzo fajny projekt, na pewno jest tu bardzo ciekawy efekt optycznego zmniejszenia działki i podziału na "pokoje" za pomocą pergoli o którym wspominała Alicja.
Dobrze jest mieć jakąś bazę, na której można się wzorować. Uważam że ten projekt jest wart uwagi.
Czy dodałaś swoją działkę w dziale projektowanie ogrodów? Warto tam zajrzeć bo są osoby które się w tym specjalizują, a i nasza Szefowa Danusia na pewno Ci pomoże.
Witam ponownie! Dzięki, że mnie odwiedziłaś! No nie powiem, żeby nie było ciężko! Było... aż się dymiło hehe No, ale coś mam... mogę coś delikatnie zmienić... ale ramy są i mi już lżej
Nasadzenia dopiero od sierpnia - tak jak pisałam, czekają nas teraz ciężkie roboty ziemne... a tylko dwie pary rąk do pracy mamy ale chyba tym bardziej będzie cieszyć - taką mam nadzieję... chociaż nie zrobiłam jeszcze kosztorysu i nie chcę nawet o tym myśleć hehe... zasieję trawnik w tym roku i na tym się skończy nie no, mam nadzieję, że tak źle nie będzie i jeszcze coś w tym roku pokażę
Nie wiem, czy to chwilowy kryzys czy już na stałe. Zobaczymy. Wczoraj wieczorem znalazłam taki projekt: http://www.gardenidea.pl/jaspisowa.php i zastanawiam się czy go jakoś do siebie nie spróbować dopasować.