Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród - Azyl Amatora 22:11, 17 cze 2013

Do góry
Robertop napisał(a)

Dziękuję, że Tobie się podoba. Niestety jesteś w małej grupie osób, bo mało kto do mnie zagląda

Robercie, nie tylko Ty tak masz. To jest ogromne Forum z ogromną liczba wątków, poza tym ostatnio wielu osobm 'popsuło' sie powiadamianie o nowych postach w ich ulubionych wątkach.
Sa dni, kiedy do mnie też nikt nie zagląda, ja sie tym nie zrażam, piszę swój 'dzienniczek' , wklejam zdjęcia.... potem nagle mam kilka wizyt i coś zaczyna się dziać.

A najważniejsze, że masz piekny ogród, niebawem będziesz realizował projekt nowego ogrodu.... No własnie, jak postępy w projekcie ?

Pozdrawiam
Blaski i cienie nowego życia 19:40, 17 cze 2013

Do góry
wersja II:
za horti będą trawy, a pomiędzy taki projekt Danusi tylko z kulami cisowymi, bo bukszpany pełni słońca mogą nie wytrzymać (ogród z lustrem str. 163 albo zimozielony str. 137).
Ogród Tosi 19:03, 17 cze 2013

Do góry
Michalina napisał(a)
Wszystko u Ciebie przemyślane i takie dopracowane.

Dziękuję za dobre słowo
Lubię robić wg planu, a tu mam projekt Obiecałam sobie, że będę się go "trzymała", póki co udaje się
Działeczka koło Muzeum 22:51, 16 cze 2013

Do góry
madzielena napisał(a)

Joasiu przetestowałam wiele programów i z prostszych podoba mi się Garden Planner - w nim właśnie robiłam ten projekt. Zajmuje mało miejsca a planowanie w nim jest bardzo jest bardzo przyjemne Buziaki :*

Dziękuje za info , ja próbowałam coś zrobić w garden composer ale jak dla mnie jest zbyt rozbudowany, więc zobaczę jaki jest ten twój bo fajnie wygląda.
Działeczka koło Muzeum 00:10, 15 cze 2013

Do góry
Joaska napisał(a)

Madziu a w czym (jaki program) robisz swój projekt???????????????????????????

Joasiu przetestowałam wiele programów i z prostszych podoba mi się Garden Planner - w nim właśnie robiłam ten projekt. Zajmuje mało miejsca a planowanie w nim jest bardzo jest bardzo przyjemne Buziaki :*
Działeczka koło Muzeum 18:41, 14 cze 2013

Do góry
madzielena napisał(a)
Wklejam plan działki - stan obecny

Madziu a w czym (jaki program) robisz swój projekt???????????????????????????
Kraina Czarów w fazie projektów 10:17, 14 cze 2013

Do góry
alinak napisał(a)
piszesz o piwoniach w przedogródku i liliowcach ......takie rośliny to na rabatę bylinowa , przedogródek powinien być atrakcyjny cały rok . ten projekt z bukszpanem powinnaś dać do przodu domu . tam bardziej styl formalny pasuje .liliowce są ładne dwa trzy tygodnie potem liście czasem żółkną i są takie sobie . piwonie też podobnie . można wrzucić w projekt jakiś egzemplarz , ale to na zasadzie dokładki .
do bukszpanu mogłabyś dorzucić trawę jakąś strzelistą ,z bylin np. przetacznik . szałwię ,jeżówki ,czy ulubione tu hortensje .

Dziękuję za odwiedziny i uwagi Piwonie mają być w tyle domu, nie z przodu.... z przodu w zasadzie będą różne trawy, hosty i bluszcz...
Liliowców w ogóle nie będzie, bukszpanu również... to był jeden z pierwszych projektów, o którym piszesz, ale z niego zrezygnowałam.

Zastanowię się co z tymi piwoniami połączyć... aczkolwiek zależy mi, żeby to była duża powierzchnia z piwoniami, a nie tylko kilka sztuk... Czym mogłabym ewentualnie wzbogacić taką rabatę, żeby dłużej była kwitnąca? Masz pomysł? Kolor musi być biały lub jasno różowy... Jeśli miałabyś jakiś pomysł, to pisz proszę...
Kraina Czarów w fazie projektów 23:33, 13 cze 2013

Do góry
piszesz o piwoniach w przedogródku i liliowcach ......takie rośliny to na rabatę bylinowa , przedogródek powinien być atrakcyjny cały rok . ten projekt z bukszpanem powinnaś dać do przodu domu . tam bardziej styl formalny pasuje .liliowce są ładne dwa trzy tygodnie potem liście czasem żółkną i są takie sobie . piwonie też podobnie . można wrzucić w projekt jakiś egzemplarz , ale to na zasadzie dokładki .
do bukszpanu mogłabyś dorzucić trawę jakąś strzelistą ,z bylin np. przetacznik . szałwię ,jeżówki ,czy ulubione tu hortensje .
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 08:07, 13 cze 2013

Do góry
Gabisiu dawno nie zaglądałam ale dzis mnie tu stychaz na zwiady wysłała i wszystko mi sie bardzo podoba, a wasze orliki mnie zachwyciły. Mam projekt a juz myślę gdzie by je upchać
Działka wkoło Lubczyka :) 20:18, 12 cze 2013

Do góry
Witaj Kasiu
Twój wątek był pierwszym, jaki przeczytałam na Ogrodowisku Niestety gdzieś się potem zagrzebałam w inne wątki i Twój mi umknął, bo nie zapisałam się u Ciebie. Ale już się odnalazłam, przejrzałam wszystko na szybko jeszcze raz. Poprzednia moja wizyta zakończyła się na projekcie z Magnolii. Niestety nie doczytałam czy ten projekt będzie Twoim wzorem czy jakieś inne plany?
kitek81 napisał(a)

pomidorki, ogórki już nam kwitną, kalarepka posadzona, papryczka, por, seler, cebulki biała, żółta i czerwona, widziałam groch już kiełkuje w warzywniku już się coś dzieje
pozdrawiam

Nie wierzę w te Twoje ogórki Ja w tym roku mam jakiegoś pecha do nich. Najpierw wysiałam sobie do skrzynki w domu, żeby potem jak się ociepli do gruntu wysadzić. Nie wzeszło nawet pół ogórka. Potem wysiałam już wprost do gruntu. 2 paczki. Z jednej wyszły chyba ze 3, a z drugiej trochę lepiej, ale też bez rewelacji i do tego są takie maciupcie, że ledwo je widać. Dzisiaj dosiałam kolejne, ale chyba nie będziemy w tym roku jeść swoich ogórasków.
Pozdrawiam i teraz już się zapisuję, żeby śledzić poczynania
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:21, 11 cze 2013

Do góry
Aguś- Ordnung muss sein

ja też księgowa więc i u mnie porządek musi być!
Ale strasznei mnie to wkurza że są takie omyłki niby dwie rosliny no tak ale juz trzy prosa musiałam kupic od smala bo pomyłkowo dostałam i tak nie mam co z nimi zrobić, po co mi każda roslian z innego podwórka jak ja mam projekt którego chcę sie trzymać
A już najbardzije mnie wkurza jak chce coś kupić i jest sam gatunek ale nikt nie wie co to za odmiana. to jest dopiero czad.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:21, 11 cze 2013

Do góry
Nie pomyliłam bo były tylko cztery sztuki i wsadziałm w jedną donicę. mnie się też wydaje że dał mi cos innego
Juz i tak miałam z nim przeboje bo najpierw dostałam czyery prosa różgowate (podobno Pani na poczcie żle kartki nakleiła) ale dość mocno mi zasugerował żebym jednak odkupiła po 2,5 za sztukę. Chcąc byc miła odkupiłam choć wcla emi one niepotrzebne. ALe juz nabija u mnie minusy, a teraz jeszczew te rozplenice nierozplenice.
Ja mam projekt i ściśle chcę się go tzrymać.
Po co mi każda trawa z innej parafii
Ogród z łezką 10:45, 11 cze 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Zagladam, pozdrawiam!

Zapraszam Karolciu

Projekt mojego domu to Karola
Ogród do kwadratu 23:50, 10 cze 2013

Do góry
Na robokach, to ja się nie znam, ale nie lubię. Natomiast ten jaśminowiec bardzo mi się podoba Tylko uświadomcie mnie czy jaśminowiec, to to samo co jaśmin? Bo wydawało mi się, że jaśmin nie jest pożądanym krzaczorem w ogrodach. A widoczki miodzio Aguś, czy Ty masz gdzieś w wątku wrzucony projekt swojego ogrodu? No staram się pamiętać ogrody, ale nie zawsze i nie wszystko mi się udaje i nie mogę sobie za diabła przypomnieć czy go pokazywałaś czy nie.
Pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 18:20, 10 cze 2013

Do góry
Trudno coś doradzić, kiedy podoba się tylko zielone

Projekt Michała zakładał pewną różnorodność kolorystyczną która dałaby ciekawy efekt wizualny. Jeśli wszystko będzie podobne - zielone, nie będzie już takiego efektu.

Może pooglądaj sobie ogrodowiskowe ogrody i podpatrz co się podoba Tobie i mężowi bo takie nasze strzelanie w ciemno nic nie da.

Pozdrawiam serdecznie!
Żywopłot mieszany 18:12, 10 cze 2013

Do góry
To Twój projekt? Nie martw się, nie masz doświadczenia więc skąd niby masz wiedzieć? Załóż swój wątek, pokaż zdjęcia, chętni do pomocy się znajdą, a ja przeniosę te posty powyżej do nowego wątku o żywopłotach mieszanych. Dobrze? Głowa do góry. Schematy już masz.
Żywopłot mieszany 18:10, 10 cze 2013

Do góry
Układ roślin mnie się nie bardzo podoba, za dużo tutaj jest gatunków narobione na przemian, jakby przypadkowo ktoś z katalogu wybierał i wsadzał w projekt:, a w ogóle nie lubię sosen, bo brzydko wyglądają i smętnie jak gubią igły.

Co Ci da jedna kosodrzewina? Bo jej nawet nie będzie widać w tej przeplatance.I tyle lilaków, jakby ktoś nie miał pomysłu co posadzić, tutaj świerk, dwa lilaki, tuja, jeden lilak itd.

Przepraszam za krytykę ale mnie się nieco jeży na głowie że takie nieciekawe są rośliny w Twoim projekcie. I niespodziewanie taki "kwiatek" pstrokata - tuja Litomyśl, skąd akurat się wzięła jedna ?

Brzoza brodawkowata.. ? są inne ładniejsze choćby Betula jacquemontii lub Betula "Fascination' - po co zwykła brzoza u pasjonatki ogrodów - mnie się zdaje. że z tego układu roślin powinnaś zrezygnować.

Coś mnie dziś naszło na krytykę, ale to będzie brzydkie niestety nasadzenie. I smutasy same.
Pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 11:11, 10 cze 2013

Do góry
Witam,

Na tą rabatę 3 Michael co byś doradził zamiast żurawek bordowych ?
W końcu znalazłam w sklepie żurawki zielone !.

Jako, że sama niestety nie mogę decydować o ogródku, mój mąż bierze udział w decydowaniu o ogrodzie, więc pokazałam mu, Michael, Twój projekt na rabatę 3.
Żywopłot i bordowa żurawka mu się nie podoba, ale materiał z żywopłotu mu się podoba i widziałby go jako oddzielny krzaczek.
W sklepie pokazałam mu żurawkę...i tak jak zielona mu się podoba, tak bordowa niezbyt.
Co możnaby dać tam zamast bordowej żurawki? może więcej zielonej ?

Co doradzicie jeszcze?

Może jakieś inne propozycje na moje 3 rabaty ?

Pozdrawiam
Ogród w Holandii 22:30, 09 cze 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

no tak właśnie kombinuję musze sobie to wszystko policzyć , narysować i obliczyć ile sztuk jakich desek potzreba! kolejny projekt na po wakacjach! Ciekawe czy efekt będzie na tyle ok, że odważę się go pokazać?!
Dzięki Debra. Nie ma to jak z doswiadczonym rękodzielnikiem pogadać!

Tak właśnie!
Policzyć, obliczyć, wymierzyć, dopasować... powolutku dojdziesz co i jak....
I to jest to, wielka przyjemność budowania, nawet jesli jest to skrzynka.
Ogród w Holandii 22:18, 09 cze 2013

Do góry
Debra napisał(a)

No tez kantówkami Na dwóch ściankach będziesz musiała mieć aż cztery kantówki, ze wszystkich stron. Na dwóch pozostałych tylko od góry i od dołu, żeby połączyc pionowe deseczki. Boki złaczysz zbijając z kantówka przybitą pioniowo na bokach tamtych ścianek.

Możesz też dla urody skrzynki nabić te górne kantówki na zewnątrz, np. kilka centymetrów poniżej krawędzi. Będą wtedy służyły także jako uchwyt.
Coś takiego

no tak właśnie kombinuję musze sobie to wszystko policzyć , narysować i obliczyć ile sztuk jakich desek potzreba! kolejny projekt na po wakacjach! Ciekawe czy efekt będzie na tyle ok, że odważę się go pokazać?!
Dzięki Debra. Nie ma to jak z doswiadczonym rękodzielnikiem pogadać!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies