Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka koło Muzeum

Działeczka koło Muzeum

madzielena 23:25, 14 cze 2013

Dziękuję Basiu bardzo, szafirkami na pewno się podzielę, bo nijak nie zagospodaruję takiej ilości

Myślałam o posadzeniu ich pomiędzy różami w formie takiej "rzeki" szafirkowej, ale zastanawiam się, co później będzie z liśćmi - tak się pokładają i nie zdobią rabaty. Widoczne są dość długo, nawet kiedy już tulipany i narcyzy znikły.
Hmm muszę to jeszcze przemyśleć...
madzielena 23:25, 14 cze 2013

Skończyłam dziś wyrywać chwasty w części przy płocie! Jupiii! Padam z nóg
madzielena 00:10, 15 cze 2013

Joaska napisał(a)

Madziu a w czym (jaki program) robisz swój projekt???????????????????????????

Joasiu przetestowałam wiele programów i z prostszych podoba mi się Garden Planner - w nim właśnie robiłam ten projekt. Zajmuje mało miejsca a planowanie w nim jest bardzo jest bardzo przyjemne Buziaki :*
Debra 10:20, 15 cze 2013

Śliczny planik, prace ogrodowe szalone.

Z powodów o których piszesz o szafirkach, nie lubię cebulowych.
Efekt wiosną śliczny, ale reszta roku to brzydkie liście, wykopywanie, zakopywanie, jakos tego nie lubię i nie mam cebulek w ogóle
barbara_kraj... 23:37, 15 cze 2013

Kiedy szafirki są najmniej pracochłonne. Wcale nie trzeba ich wysadzać, im dłużej rosną w jednym miejscu, tym ładniejsze kępy tworzą. Liście szybko zasychają i można je usunąć. A nowe pokazują się we wrześniu.
Najbardziej absorbujące są tulipany.
madzielena 11:27, 16 cze 2013

Debra napisał(a)
Śliczny planik, prace ogrodowe szalone.

Z powodów o których piszesz o szafirkach, nie lubię cebulowych.
Efekt wiosną śliczny, ale reszta roku to brzydkie liście, wykopywanie, zakopywanie, jakos tego nie lubię i nie mam cebulek w ogóle

Mam nadzieję, że kiedy raz przebiorę i porządnie zasadzę te szafirki, na dłuższy czas będę miała spokój.
Co do cebulowych, też niezbyt mi się widzi cała ta robota z nimi, ale z drugiej strony - u mnie na działce nikt nie wykopywał cebul a ładnie wszystko zakwitło.

madzielena 13:14, 16 cze 2013

Dokończyłam pielenie rabaty wzdłuż ogrodzenia więc wreszcie moje róże odetchną. Straszna robota ze względu na to, że wszystko przerośnięte było perzem. Myślałam, że złamię widły i łopatę na kępie irysów syberyjskich połączonych na śmierć i życie z kłączami perzu

Na szczęście udało się. Teraz będzie już tylko lepiej
admete 13:32, 16 cze 2013

Witam sąsiadkę
Przebiegłam wątek oglądając zdjatka i czytając co nie co - efekty po, są niesamowite!!!!
Kawał roboty odwaliliście
Wiem coś o doprowadzaniu takiej działki do stanu używalności - moja mama ma taką działkę już 7 lat - i pamiętam z czym walczyłyśmy na początku - teraz mimo że sama walczę już u siebie(zresztą z moją mamą na tygodniu) w weekend zawsze jeździmy do niej z dzieciakami

Ja też początkująca i ucząca się roślinek i zajmowania nimi

Pozdrawiam serdecznie
Aga
Debra 19:17, 16 cze 2013

madzielena napisał(a)

Dokończyłam pielenie rabaty wzdłuż ogrodzenia więc wreszcie moje róże odetchną. Straszna robota ze względu na to, że wszystko przerośnięte było perzem. Myślałam, że złamię widły i łopatę na kępie irysów syberyjskich połączonych na śmierć i życie z kłączami perzu

Na szczęście udało się. Teraz będzie już tylko lepiej

Straszna praca, bo i ziemia chyba też nie bardzo urodzajna? Poza tym nawet ta urodzajna po tych ulewach zbita jest na beton.
Gratuluję wytrwałości, a róże bradzo ładne, teraz dzięki Tobie odżyją. Warto było!
Asisko_2005 19:23, 16 cze 2013

Beatko małymi kroczkami zrobisz wszystko co sobie zaplanowałaś. Coraz fajniej na Twojej działeczce.