Iglakowa część wypoczynkowa do ogarnięcia :)
13:34, 23 wrz 2012
Aktualizuję stan moich 'narożników' za domem 
Narożnik lewy:
Doszły 3 berberysy harlequin na pniu, które zostały obsadzone wokół 4 kępkami turzyc prairie fire każdy. Przy hortensjach w samym rogu mam śliwę wiśniową Pissardi.
Kolejne nasadzenia na tej rabatce wiosną. Jakie? Tego jeszcze nie wiem
Narożnik prawy:
Doszły cisy hicksii. Chcę żeby (kiedyś hehe) zasłoniły mi szklarnię za płotem.
Poza tym w rogu rośnie miskant olbrzymi, a przed nim hortensja annabelle. Za tą hortensją przydałoby się nieduże drzewko. Śliwę wiśniową Pissardi mam w sąsiadującymi narożniku, więc tutaj może jakieś drzewko o limonkowych liściach? Klon w odmianach jaskrawych jest już za duży, poza tym Danusia nie poleca, bo 'śmieciuch'. Może znacie jakieś nieduże drzewko o jasnozielonych liściach? Taką limonkową wersję śliwy wiśniowej?
A może jakiś iglaczek? Ideałem byłoby drzewo iglaste szczepione na wysokim pniu, ale takich cudów jeszcze nigdzie nie widziałam. Swoją drogą ciekawe dlaczego, ktoś wie? 
Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie!
Narożnik lewy:
Doszły 3 berberysy harlequin na pniu, które zostały obsadzone wokół 4 kępkami turzyc prairie fire każdy. Przy hortensjach w samym rogu mam śliwę wiśniową Pissardi.
Kolejne nasadzenia na tej rabatce wiosną. Jakie? Tego jeszcze nie wiem
Narożnik prawy:
Doszły cisy hicksii. Chcę żeby (kiedyś hehe) zasłoniły mi szklarnię za płotem.
Poza tym w rogu rośnie miskant olbrzymi, a przed nim hortensja annabelle. Za tą hortensją przydałoby się nieduże drzewko. Śliwę wiśniową Pissardi mam w sąsiadującymi narożniku, więc tutaj może jakieś drzewko o limonkowych liściach? Klon w odmianach jaskrawych jest już za duży, poza tym Danusia nie poleca, bo 'śmieciuch'. Może znacie jakieś nieduże drzewko o jasnozielonych liściach? Taką limonkową wersję śliwy wiśniowej?
Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie!