Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sosnowo

Sosnowo

Mala_Mi 20:33, 16 wrz 2012

miskant chiński yakuschima dwarf - raczej prawie napewno nie ten..... bo nazwy traw nie pamiętam, ale pamiętam która z nazw mogłaby być....

O suszy mi nie mów...bo ja nie podlewam, tylko to co już pada, a do końca nie padło a rachunek za wodę .......grrrrr Rok temu tez od początku sierpnia do wiosny nie padało.. i widać powtórke z rozrywki...
Hibiskus gigant.... i piekna kora
Bogdzia 20:38, 16 wrz 2012

Rh koniecznie podlej i zobacz czy nie ma kory na korzeniach bo tego nie znosi.Róże okrywowe są mocniejsze od innych więc powinny przetrwac zimę i pokazac co potrafią w przyszłym roku. Pozdrawiam Danusiu.
monteverde 21:37, 16 wrz 2012

jeżówka od Ani śliczna, ma faktycznie taki kolor?
pozdrawiam Danusiu
Mala_Mi 22:59, 17 wrz 2012

Danuś.. jeszcze udało mi sie kupic te jeżówki.... po 11 zł i na kartce jest dokładnie ta jeżówka i ma tę nazwę co pisze.. Pan twierdzi, że licencjonowane i napewno tak sie nazywaja i dziwił się, że na internecie te same wyglądaja inaczej.... cudne są , tak czy siak.. wiec zakupiłam.... warto było sprawdzić jak wyglądają
pagap 05:34, 18 wrz 2012

Witaj Danusiu

Co tu dużo pisać, wrzosowisko pierwsza klasa ale jak się rozrośnie to dopiero będzie, po ile kupowalaś wrzosy? pozdrawiam
Ewa 07:26, 18 wrz 2012

Danusiu ależ u Ciebie pięknie a moje rozplenice maluśkie
Pozdrawiam i dziękuje za życzenia
danuta_ 07:43, 18 wrz 2012

Aniu Asc - miskant, który posiadasz jest przepiękny - te białe kwiatostany mnie zachwyciły! Będę polowac na niego.
A susza u nas niespotykana! U mnie pod sosnami wszystko usycha - jak tylko mam czas to leję hektolitry wody ( muszę oddzielny licznik założyć)
Pan wie co sprzedaje, więc to musi być ta jeżówka - jak nie zapomnę to zbiorę nasiona może wykiełkują, choc ten sam pan powiedział, że już nie będzie to ren sam kwiat...

Bogdziu, dziekuję za rady - zaraz dokładnie się poprzyglądam rododendronom ,czy kory wokół korzeni nie mają - no i oczywiście podlewam, bo chciałabym zobaczyć w przyszłym roku ich piękne kwiaty
Różami okrywowymi cieszę się codziennie - moje odkrycie tego roku
Pozdrawiam również

Aniu Monte - tak jeżówka faktycznie ma taki kolor- jest przepiękna! - muszę jeszcze powąchać czy pachnie

danuta_ 07:46, 18 wrz 2012

pagap napisał(a)
Witaj Danusiu

Co tu dużo pisać, wrzosowisko pierwsza klasa ale jak się rozrośnie to dopiero będzie, po ile kupowalaś wrzosy? pozdrawiam

Witaj Aga - miło Cię gościć
Ja trochę kręcę nosem teraz na to moje wrzosowisko... - jakieś takie smutne mi sie wydaje, może w przyszłym roku jak sie rozrośnie (robiłam dość spore odstępy) efekt będzie zadowalający Wrzosy kupowałam po 3 zł - wrzośce po 4.
Pozdrawiam
danuta_ 07:49, 18 wrz 2012

Ewa napisał(a)
Danusiu ależ u Ciebie pięknie a moje rozplenice maluśkie
Pozdrawiam i dziękuje za życzenia

dzięki Ewo oj, moje rozplenice w tym roku faktycznie są imponujące - sama jestem zaskoczona - Twoje może młodziutkie, więc trzeba poczekać , - pozdrawiam
Mala_Mi 10:50, 18 wrz 2012

Na szczęscie mam oddzielny licznik.. jak mi z wodociągów podpisywali umowę to mówili, że się nie opłaca... się opłaca.. już po pierwszym roku koszt się zwrócił
W wrzoski szybko rosną na początek możesz je mniej przycinać,, byle kwiatki ściać po kwitnięciu.. ja wczoraj dokupiłam jeszcze wrzosów..... i pomiędzy nie chyba wrzucę krokusy.. a co - nie mogę???? albo kępę tulipanów....