Marto
U mnie przed hortensjami są:
- Laurowiśnie - wreszcie utworzyły ładny zwarty żywopłocik
- trzmieliny , ktore muszą podrosnąć i będą ciete w półkule
- planowany jest carex.... Albo amazon albo frosted... Amazon tak jak pisała Ana chyba jest bardziej zielony, nie stey nie mam tej trawki ale Gabi sie nią zachywaca, planuję ją kupić. Jesli mi się ni uda rozsadze moje frosted curls.... Ktore maja u mnie dłuuuugi włosy, źe można im warkocze zaplatać ale na pierwszym planie mam 30 cm obwódke bukszpanowa a z tyłu laurowiśnie.
Chyba mam nawet fotkę z sezonu ale bez obwódki bukszpanowej...
Przed domem- strona południowo- zachodnia. Miejsce na rabatę, wstępnie myślałam o rododendronach, ale to nieodpowiednie miejsce dla nich. Hmm teraz myślę sobie, że sugestie Madzi z różami to chyba dobry pomysł ..
Tydzień minął jak zwykle pracowicie - bo jak tu nie wykorzystać tak pięknej wiosennej pogody.
W sobotę od samego rana wprawiałem się w sztuce "bonsai" ćwicząc na dwóch prawie 2 metrowych tujach kulistych, w ogrodzie moich rodziców, które ocaliłem od wycięcia.
Zobaczcie sami co z tego wyszło. Zapewne daleko mi jeszcze do doskonałości ale dopiero się uczę przycinania i dlatego będę wdzięczny z każde słowo konstruktywnej krytyki.
Teraz pozostaje czekać i regularnie przycinać powstające kulki.